Het jaar 2021 zit er weer op. Tijd voor een terugblik naar onze meest gelezen artikelen van dit jaar.

#1 Wat is arbeidsmarktcommunicatie?

Dit artikel was het meest bezocht in 2021. We zullen maar meteen met de deur in huis vallen en antwoord geven op deze vraag:

Arbeidsmarktcommunicatie is structureel communiceren naar de interne en externe arbeidsmarktdoelgroepen en hun beïnvloeders met als doel het werven van nieuwe medewerkers, het positief beïnvloeden van het werkgeversmerk en/of het contact onderhouden met huidige, potentiële en oud-medewerkers.

Lees het volledige artikel: Wat is arbeidsmarktcommunicatie?

#2 Wat is Diversity, Inclusion, Equity en Belonging nou echt?

Ook de nummer 2 op onze lijst gaat over definitie. Diversity, inclusion, equity en belonging zijn termen die veel voorbij komen in het recruitment vak én ook steeds vaker!

Diversiteit en inclusiviteit zijn ook termen die met elkaar worden verward, door elkaar gehaald of zelfs door elkaar worden gebruikt. Gelukkig hebben wij de juiste definities van deze termen voor je op een rijtje gezet.

Diversity = het bereik van menselijke verschillen, inclusief maar niet beperkt tot ras, etniciteit, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid, leeftijd, sociale klasse, fysieke capaciteiten of attributen, religieus of ethisch waardensysteem, nationale afkomst en politieke overtuigingen.

Inclusion = betrokkenheid en empowerment, waarbij de inherente waarde en waardigheid van alle mensen worden erkend. Een inclusieve universiteit bevordert en houdt een gevoel van verbondenheid in stand; het waardeert en beoefent respect voor de talenten, overtuigingen, achtergronden en manieren van leven van haar leden.

Equity = gelijke behandeling.

Belonging = het gevoel van veiligheid, gevoel van acceptatie, inclusion en eigen identiteit en (h)erkenning.

Lees het volledige artikel: Wat is Diversity, Inclusion, Equity en Belonging nou echt?

#3 Wat is referral recruitment?

En ook artikel nummer 3 op deze lijst licht een belangrijk vakterm toe. Referral Recruiment is het werven via-via. Denk aan via-via netwerken als je eigen netwerk, netwerk huidige medewerkers, netwerk van oud-medewerkers, netwerk leveranciers.

Referral recruitment is ook één van de beste en goedkoopste wervingsmethoden om te gebruiken. Steeds meer organisaties zetten referral recruitment in om via-via personeel te werven. Referrals is een bewezen manier om effectief personeel te werven en ook nog eens goedkoop.

Lees het volledige artikel: Wat is referral recruitment?

#4 De verschillen tussen een sourcer en een searcher

Op internet lees je veel over sourcing & searchen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee termen?

Searchen is het gebruiken van een platform (meestal LinkedIn) om daar de juiste kandidaat te vinden. Als je een platform kent, dan kan je daarop zoeken. Met of zonder booleans. Sourcing is veel uitgebreider. Hierbij ga je op zoek naar de bron voordat je de kandidaten kan vinden. Je doet dus onderzoek naar jouw doelgroep, de verschillende platformen waar zij actief zijn en je maakt na de analyse een keuze om actief te gaan zoeken op het juiste platform. Niet het 'kunstje' maar het toepassen.

Lees het volledige artikel: De verschillen tussen een sourcer en een searcher

#5 Hoe krijg je diversiteit en inclusiviteit in jouw vacaturetekst?

Nu je weet wat diversiteit en inclusiviteit precies is (zie #2 in dit artikel), is de grote vraag: hoe verwerk je dit in je vacaturetekst? Diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijk om op te nemen in jouw vacatureteksten, want de arbeidsmarkt is de voornaamste bron van discriminatiemeldingen.

Een tip die we kunnen meegeven: stuur actief op je vacaturetekst. Op dit moment is niet alleen afkomst en nationaliteit een probleem in vacatureteksten, maar ook gender. Te veel vacatureteksten zijn op mannen gericht door het masculiene taalgebruik. Woorden als commercieel, resultaatgericht, analytisch, stressbestendig en zelfstandig spreken mannen meer aan. Woorden als zorgvuldig, communicatief, betrokken, creatief en klantvriendelijk zijn woorden waar vrouwen zich mee associëren. Woorden als praktisch en intelligent zijn wél genderneutraal.

Lees het volledige artikel: Hoe krijg je diversiteit en inclusiviteit in jouw vacaturetekst?

Andere interessante blogs

Blog: voor wie schrijf je die vacaturetekst?

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.

5 redenen waarom jij topkandidaten verliest

/
In deze blog 5 redenen waarom jij goede kandidaten verliest en hoe je dit kan tegengaan.

Computer vs. Recruiter - wie wint deze battle?

/
De voor- en nadelen van de computer en recruiter behandelen we in dit artikel. Wie gaat deze battle winnen?

Efficiënter werven met agile recruitment

/
Wil jij efficiënter werven? Dat kan met Agile Recruitment. In deze blog staan we stil bij de oorsprong en voordelen.
Header - lerend de zomer in

Lerend de zomer in!

/
Profiteer tot en met 31 augustus van onz e-learning actie en ga lerend de zomer in. Volg twee e-learnings voor de prijs van een.

Podcasts luisteren en zelf maken

/
Steeds vaker zetten recruiters en amc-specialisten de stap van alleen luisteren naar het inzetten van een podcast als recruitment en amc-tool.

Festival Recruitment in de Zon!

/
Na de zomer weer met nieuwe energie van start op het Festival Recruitment in de Zon? Vrijdag 16 september gaat een heerlijke dag worden met verschillende informatieve, interactieve en inspirerende sessies over uiteenlopende onderwerpen die voor jou relevant zijn.
Header- STAP

Replay webinar 'Alles wat jij als recruiter wilt weten over het STAP-budget'

/
Bekijk hier de replay van het webinar 'Alles wat jij als recruiter wilt weten over het STAP-budget'
Header - gen z

5 verrassende inzichten voor iedereen die generatie Z wil werven

/
De generatie die nu de arbeidsmarkt op komt is compleet anders dan de vorige generatie. In deze blog delen wij een aantal inzichten.