Een vertrek bij een werkgever is niet altijd een gelukkig einde. Toch is het belangrijk te investeren in een harmonieus vertrek. Met name omdat vertrekken met een slecht gevoel helemaal niet prettig is én de wereld vaker kleiner is dan je denkt.

Een goed vertrek doe je natuurlijk in overleg en daar heb je ook je collega(s) bij nodig. Heb je een nieuwe baan gevonden? Gefeliciteerd! Maar hoe kun je dan zorgen voor een happy afsluiting van je dienstverband bij je voormalig oud-werkgever?

Ken je sterke punten

Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je kunt bepalen of er een match is met je huidige functie. In de praktijk gaat het hier namelijk nog best vaak mis. Medewerkers die een functie bekleden die onvoldoende past bij hun competenties hebben eerder kans om uit te vallen. Vanuit een ziekteverzuimtraject in gesprek gaan over jouw sterke punten is vaker lastig dan gemakkelijk.

Niemand wil ziek worden van het werk. Daarom is het extra belangrijk om te investeren in zelfkennis én eerlijk te zijn over de match met de functie. Hoe eerder je hierover in gesprek kunt gaan met je leidinggevende hoe beter. Want op die manier kun je ook samen beslissen dat een functie niet meer passend is en samen uitkijken naar een nieuwe stap, binnen of buiten de organisatie.

Een goed afscheid

Soms trek je liever vandaag dan morgen deur achter je dicht. Toch is het belangrijk om het werk goed af te sluiten. Niet alleen omdat je elkaar echt weer tegen gaat komen, maar vooral voor je eigen gemoedsrust. Op een positieve manier alles afronden helpt in de zoektocht naar een nieuwe baan, maar ook om positief aan een nieuwe stap te beginnen.

Geef netjes bij je werkgever aan dat je gaat vertrekken en ga in goed overleg over de invulling van de laatste weken. Het kan voor je werkgever ook een schok zijn en dan is het altijd fijn als er meegedacht wordt. Begin met een planning en zorg voor een goede overdracht aan je collega’s. Er is niets zo vervelend voor de achterblijvers als zaken die niet op orde zijn.

Voer een vertrek-gesprek

Probeer eerlijk feedback te geven aan je leidinggevende of HR-collega. Op deze manier kunnen ze ook iets opsteken van jouw vertrek. En wellicht zaken verbeteren. In het gesprek kun je ook de leuke dingen de revue laten passeren en met een positief gevoel afronden.

Wel of geen borrel

Met een stille trom vertrekken of juist een groots afscheid? Voor iedereen is dit persoonlijk. Zeg je collega’s in ieder geval netjes gedag, want ook hier geldt: een goede afsluiting van je loopbaan bij deze werkgever is belangrijk voor jouw werk hierna.

Soms is een vertrek niet geheel vrijwillig of zijn er vervelende omstandigheden die ervoor hebben gezorgd dat jij je baan hebt opgezegd.

Hoe beter jij zorgt voor een goed vertrek of positieve afsluiting, hoe beter dit uiteindelijk is voor jouw gemoedsrust, hoe beter voor jouw privéleven en hoe beter voor je nieuwe baan.

Auteur van deze blog

Diana van Asten-Kooij

Diana van Asten-Kooij

HRM-expert

Diana van Asten, HRM Expert. Met passie voor HR ontwikkelt zij mensen naar de juiste match: "Ik gun het alle medewerkers dat zij met plezier naar hun werk gaan vooral om dat te doen waar zij goed in zijn. Alleen dan kun je echt iets bijdragen aan de organisatie." Want wie zit er niet te wachten op bevlogen medewerkers die het beste uit zichzelf halen? Haar hart ligt in recruitment, daar waar ze ooit begon in HR. En nog steeds vindt ze het een sport om de juiste persoon te vinden voor de vacature of mensen aan elkaar te verbinden.

Meer weten over Diana?
www.artemisadvies.nl
www.linkedin.com/in/dianavanasten/

Andere interessante blogs

Blog feedback

De ROI van feedback is indrukwekkend

/
Het geven van feedback tijdens sollicitatieprocedures is voor zowel kandidaten als recruiters een win-winsituatie. Waarom? Dat lees je in deze blog.
Header samenwerking recruiter en hiring manager

Prettige samenwerking tussen recruiter en hiring manager zorgt voor betere wervingsresultaten

/
Samen met docent Marit van den Broek leggen we de samenwerking tussen recruiter en hiring manager onder de loep.
Noloc-leden

Vanaf heden PE-punten en 10% korting voor Noloc-leden

Noloc-leden ontvangen niet alleen PE-punten bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, maar ook 10% korting!

12 uitdagingen voor recruiters in 2024

/
Benieuwd naar de twaalf grootste interne- en externe uitdagingen voor recruiters in 2024? Je leest het in deze blog.

7 tips om jouw kandidaat optimaal voor te bereiden

/
In deze blog geven we 7 tips over hoe je jouw kandidaat optimaal voorbereidt op het gesprek met de hiring manager

Download hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan'

Vraag hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan' gratis aan.
Blog Diana

En ze leefden nog lang en gelukkig...

/
Het is ontzettend belangrijk om te investeren in een harmonieus vertrek. Waarom? Dat lees je in deze blog.
A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…