Wat is het STAP-budget?

Vanaf 1 maart 2022 kun je STAP-budget bij UWV aanvragen van maximaal 1.000 euro per jaar voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie.

Jaarlijks is er ruimte voor 200.000 tot 300.000 toekenningen. Iedere 2 maanden is er ruimte voor een deel daarvan. Lees hier meer over het STAP-budget. 

Wanneer ontvang ik het trainingsmateriaal?

Uiterlijk twee weken voorafgaand aan de start van de opleiding ontvang je de inloggegevens van Mijn Academie. In deze online omgeving vind je alle benodigde informatie over de opleiding, zoals de locatie, routebeschrijving, voorbereiding en documentatie. Je hebt 12 maanden toegang tot Mijn Academie.

Welke Arbeidsmarktcommunicatie opleiding sluit het beste aan op mijn wensen?

Vind je het lastig te bepalen welke van de twee arbeidsmarktcommunicatie opleidingen die wij aanbieden het beste aansluit op jouw wensen? In de blog ‘Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie’ hebben we de verschillen en overeenkomsten tussen de opleidingen op een rijtje gezet.

Zijn er ook PE-punten gekoppeld aan de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional?

Nee, er zijn helaas geen PE-punten gekoppeld aan deze leergang. Mogelijk dat je deze toch kan inzetten daar volgens Noloc. De tijdsinvestering van 1,5 uur wordt gerekend als een punt voor permanente educatie.

Ik kom met het openbaar vervoer. Wat is de reisafstand en waar moet ik uitstappen?

Alle locaties waar onze trainingen plaatsvinden, zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je ontvangt bij de inschrijving tevens de reisinformatie met het OV.

Ik kom met de auto. Waar kan ik parkeren en zijn hier kosten aan verbonden?

Alle locaties waar onze trainingen plaatsvinden, hebben een uitgebreide parkeergelegenheid. Bij de definitieve bevestiging ontvang je een routebeschrijving en vermelding waar je kunt parkeren.

Welke organisaties/personen nemen nog meer deel aan een bepaalde training?

Om de privacy van onze deelnemers te waarborgen, verstrekken wij de deelnemerslijst pas bij aanvang van de training.

Hoe weet ik of er nog plaatsen vrij zijn voor een bepaalde training?

Indien het bij de inschrijving nog mogelijk is om jouw gewenste datum te selecteren, betekent dit dat deze training nog niet (geheel) volgeboekt is. In enkele gevallen staat het maximaal aantal beschikbare plaatsen vermeldt.

Ik betaal de training zelf, kan ik de kosten opvoeren als aftrekpost bij de belasting?

Sinds 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om studiekosten op te voeren als aftrekpost bij de belasting. Per 1 maart 2022 heeft de overheid de STAP-subsidie in het leven geroepen voor scholing en ontwikkeling. Met het STAP-budget wil de overheid de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens de loopbaan. Werkenden en werkzoekenden hebben zo meer kansen om hun baan te behouden of om een nieuwe baan te vinden. Lees hier meer over het STAP-budget. 

Kan ik als zzp’er of privépersoon gespreid betalen?

Het is mogelijk om als zzp’er of wanneer je een training zelf betaalt, gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Op welke wijze kan ik betalen?

Je kunt op factuur betalen. Nadat je bent ingeschreven, ontvang je op het factuure-mailadres een factuur in pdf-formaat waarop de betaalgegevens staan vermeld.