Je wilt je kennis van arbeidsmarktcommunicatie actualiseren en verdiepen, maar twijfelt nog tussen de verschillende opleidingen die wij aanbieden. Volstaat een tweedaagse bootcamp of sluit de vijfdaagse Leergang Arbeidsmarktcommunicatie meer aan bij jouw leerdoelen? Beide trainingen leggen de nadruk op het toepassen van kennis over arbeidsmarktcommunicatie in de praktijk – jouw eigen praktijk.

bamc-algemeen

Geef je kennis een boost

Een bootcamp is een intensief trainingsprogramma dat gericht is op het behalen van maximaal resultaat in een korte periode. Dat geldt zeker ook voor de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie. In twee dagen tijd passeren in hoog tempo diverse onderdelen de revue waarmee je direct praktisch aan de slag gaat aan de hand van concrete opdrachten voor je eigen organisatie. Theorie en praktijk wisselen elkaar af in hoog tempo en sluiten uiteraard naadloos op elkaar aan. Het hele vakgebied arbeidsmarktcommunicatie komt tijdens de bootcamp aan bod: van werving in het algemeen tot online recruitment, social media recruitment, employer branding, employee relationship management en communicatiestrategie. Elk onderwerp wordt behandeld in de vorm van een korte beschouwing en een werksessie waarin jouw eigen organisatie centraal staat.

Dé arbeidsmarktcommunicatie opleiding

De Leergang Arbeidsmarktcommunicatie is Nederland’s meest complete opleiding in dit vakgebied. Goed aangeschreven en volledig toegespitst op jouw praktijksituatie. De opleiding bestaat uit vier lesdagen en een vijfde dag voor de eindpresentaties. Voorafgaand aan elke opleidingsdag volg je een e-learning van ongeveer drie kwartier met daarin aandacht voor de theorie. Daardoor kunnen we tijdens de opleidingsdagen zelf maximaal de nadruk leggen op de praktijk, in de vorm van best practices uit binnen- en buitenland en opdrachten en cases voor je eigen organisatie.

De leergang per opleidingsdag

Elke opleidingsdag staat een ander topic centraal. De eerste dag is dat doelgroepgericht werven. Daarbij komt onder andere het profiel van de ideale kandidaat en de candidate journey aan bod. De tweede opleidingsdag staat in het teken van Employee Relationship Management (ERM). Daarin komen ook onderwerpen aan bod als social media recruitment en recruitment marketing automation, naast topics als onboarding, employee engagement, referral en campus recruitment & talent pools. De derde opleidingsdag gaan we uitgebreid in op Employer Branding. Daartoe beantwoorden we eerst vragen als ‘Wat is een EVP?’ en ‘Hoe komt een werkgeverspositionering tot stand?’ Je gaat tijdens deze dag bouwen aan jouw werkgeversmerk. Ook is er aandacht voor middelen om dat merk uit te dragen, zoals de recruitmentsite, doelgroepsites en imagocampagnes. De vierde opleidingsdag gaat over strategie. In de e-learning leggen we uit hoe je in 14 stappen een arbeidsmarktcommunicatieplan opstelt. Een goed onderbouwde strategie geeft je grip op de markt en je doelgroep. Tijdens dag 4 stel je ook je eigen eindopdracht op, bijvoorbeeld een doelgroepcampagne, een referralstrategie of een arbeidsmarktcommunicatieplan. De eindopdracht presenteer je op dag 5, waarbij er ruim de gelegenheid is voor feedback van medecursisten en docenten.

Bootcamp of Leergang? Jouw keuze!

In principe komen tijdens de twee onderwijsvormen dezelfde onderwerpen aan bod. Het verschil zit vooral in mate van verdieping. Tijdens de bootcamp passeren in twee dagen alle onderwerpen de revue en zowel de theorie als de praktijk. In de leergang volg je de theorie via e-learning. Tijdens de opleidingsdagen ligt de nadruk op zelf praktisch aan de slag gaan met elk deelgebied. Elke dag is geheel gewijd aan één onderwerp. Je kunt dus veel meer de diepte in.

Bootcamp Leergang
Verdiepend √√
Praktijkgericht √√ √√
Werken in groepsverband ja ja
Doelopdrachten ja ja
Eindopdrachten nee ja
Aantal dagen 2 5
Aaneensluitend ja nee
Overnachting ja nee

Voor wie?

Zowel de bootcamp als de leergang richten zich op professionals op het gebied van (arbeidsmarkt)communicatie, HR en recruitment die betrokken zijn bij de arbeidsmarktcommunicatie van de eigen organisatie of van opdrachtgevers.

Andere interessante blogs

Header - SPP

Strategische personeelsplanning is veel makkelijker dan we denken!

/
Het maken van een strategische personeelsplanning is makkelijker dan we denken. Geert-Jan Waasdorp helpt je in deze blog op weg.
Header - Q&A

Q&A met docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie

/
Wij hebben Marion de Vries - docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie - vragen gesteld waar jij graag een antwoord op wil krijgen.
Header- employer branding

Employer branding hoofdprioriteit voor corporates in 2023

/
Wat gebeurt er in de wereld van employer branding? In dit artikel: de belangrijkste insights uit de Stand van Werven 2023.
blog offboarding

Een medewerkersreis is nooit voor onbepaalde tijd

/
Het investeren in een goede off-boarding is ontzettend belangrijk. In deze blog delen wij 7 tips hoe je dit kunt aanpakken.
Header BAMC of LAMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.
Header - Voordelen AI

De 5 belangrijkste voordelen van Artificial intelligence (AI) voor recruitment

/
De AI-tools vliegen je inmiddels om de oren, maar wat kun je er nu écht mee? In dit artikel: de 5 belangrijkste voordelen van AI.
Storytelling

Storytelling in recruitment en employer branding

/
Verhalen helpen ons om informatie over te brengen en te onthouden. Ook in recruitment wordt de kracht van het verhaal steeds meer onderkend.
functiehuis

Dat staat als een (functie)huis

/
Investeren in de fundamenten van je wervingsbeleid is van groot belang. In dit artikel lees je tips voor het inrichten je functiehuis.
Header - WA

Eindelijk ook een Leer- & Ontwikkeltraject voor de meer ervaren AMC-er

/
Nu ook een leer-& ontwikkeltraject voor de meer ervaren AMC-er: Het Arbeidsmarktcommunicatie Leer-& Intervisietraject.