Je wilt je kennis van arbeidsmarktcommunicatie actualiseren en verdiepen, maar twijfelt nog tussen de verschillende opleidingen die wij aanbieden. Volstaat een tweedaagse bootcamp of sluit de vijfdaagse Leergang Arbeidsmarktcommunicatie meer aan bij jouw leerdoelen? Beide trainingen leggen de nadruk op het toepassen van kennis over arbeidsmarktcommunicatie in de praktijk – jouw eigen praktijk.

Banner BAMC

Geef je kennis een boost

Een bootcamp is een intensief trainingsprogramma dat gericht is op het behalen van maximaal resultaat in een korte periode. Dat geldt zeker ook voor het Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie. In twee dagen tijd passeren in hoog tempo diverse onderdelen de revue waarmee je direct praktisch aan de slag gaat aan de hand van concrete opdrachten voor je eigen organisatie. Theorie en praktijk wisselen elkaar af in hoog tempo en sluiten uiteraard naadloos op elkaar aan. Het hele vakgebied arbeidsmarktcommunicatie komt tijdens het bootcamp aan bod: van werving in het algemeen tot online recruitment, social media recruitment, employer branding, employee relationship management en communicatiestrategie. Elk onderwerp wordt behandeld in de vorm van een korte beschouwing en een werksessie waarin jouw eigen organisatie centraal staat.

Dé arbeidsmarktcommunicatie opleiding

De Leergang Arbeidsmarktcommunicatie is Nederland’s meest complete opleiding in dit vakgebied. Goed aangeschreven en volledig toegespitst op jouw praktijksituatie. De opleiding bestaat uit vier lesdagen en een vijfde dag voor de eindpresentaties. Voorafgaand aan elke opleidingsdag volg je een e-learning van ongeveer drie kwartier met daarin aandacht voor de theorie. Daardoor kunnen we tijdens de opleidingsdagen zelf maximaal de nadruk leggen op de praktijk, in de vorm van best practices uit binnen- en buitenland en opdrachten en cases voor je eigen organisatie.

De leergang per opleidingsdag

Elke opleidingsdag staat een ander topic centraal. De eerste dag is dat doelgroepgericht werven. Daarbij komt onder andere het profiel van de ideale kandidaat en de candidate journey aan bod. De tweede opleidingsdag staat in het teken van Employee Relationship Management (ERM). Daarin komen ook onderwerpen aan bod als social media recruitment en recruitment marketing automation, naast topics als onboarding, employee engagement, referral en campus recruitment & talent pools. De derde opleidingsdag gaan we uitgebreid in op Employer Branding. Daartoe beantwoorden we eerst vragen als ‘Wat is een EVP?’ en ‘Hoe komt een werkgeverspositionering tot stand?’ Je gaat tijdens deze dag bouwen aan jouw werkgeversmerk. Ook is er aandacht voor middelen om dat merk uit te dragen, zoals de recruitmentsite, doelgroepsites en imagocampagnes. De vierde opleidingsdag gaat over strategie. In de e-learning leggen we uit hoe je in 14 stappen een arbeidsmarktcommunicatieplan opstelt. Een goed onderbouwde strategie geeft je grip op de markt en je doelgroep. Tijdens dag 4 stel je ook je eigen eindopdracht op, bijvoorbeeld een doelgroepcampagne, een referralstrategie of een arbeidsmarktcommunicatieplan. De eindopdracht presenteer je op dag 5, waarbij er ruim de gelegenheid is voor feedback van medecursisten en docenten.

Bootcamp of Leergang? Jouw keuze!

In principe komen tijdens de twee onderwijsvormen dezelfde onderwerpen aan bod. Het verschil zit vooral in mate van verdieping. Tijdens het bootcamp passeren in twee dagen alle onderwerpen de revue en zowel de theorie als de praktijk. In de leergang volg je de theorie via e-learning. Tijdens de opleidingsdagen ligt de nadruk op zelf praktisch aan de slag gaan met elk deelgebied. Elke dag is geheel gewijd aan één onderwerp. Je kunt dus veel meer de diepte in.

Bootcamp Leergang
Verdiepend √√
Praktijkgericht √√ √√
Werken in groepsverband ja ja
Doelopdrachten ja ja
Eindopdrachten nee ja
Aantal dagen 2 5
Aaneensluitend ja nee
Overnachting ja nee

Voor wie?

Zowel het bootcamp als de leergang richten zich op professionals op het gebied van (arbeidsmarkt)communicatie, HR en recruitment die betrokken zijn bij de arbeidsmarktcommunicatie van de eigen organisatie of van opdrachtgevers.

Andere interessante blogs

Header- vacatures

Meer dan de helft van de vacatures moeilijk vervulbaar

/
55% van de vacatures blijkt lastig vervulbaar. Wat hebben werkgevers zelf in gedachten om daaraan te doen?
header - gezichten rma

De vele gezichten van Recruitment Marketing Automation

/
Recruitment Marketing Automation is een snelgroeiend vakgebied, met vele gezichten. Maar waar gáat het precies over?
Header BP

Inbound recruitment is een business prioriteit

/
Werven is geen HR prioriteit, maar een business prioriteit. Recruiters moeten meer denken als marketeers om dit business doel te halen.
Header - 7 tips

Zeven tips om slimmer te werven

/
Hoe kun je als werkgever slim werven in een krappe arbeidsmarkt? In dit artikel geven docenten Heleen en Martijn 7 tips om slimmer te werven.
Header- implementatie RMA

Hoe implementeer je recruitment marketing automation?

/
Wat zijn de voordelen van recruitment marketing automation en hoe implementeer je het? Je leest het in deze blog.

Wat is arbeidsmarktcommunicatie?

/
Goede arbeidsmarktcommunicatie is essentieel om de juiste doelgroep te bereiken. Maar wat is het nou eigenlijk? Je leest het in deze blog.
Header-sourcing

Jaag op potentiële kandidaten met sourcing & search

/
Sourcen is een manier van werven die door inzet van moderne technologie een ander gezicht heeft gekregen.
Header-hiring

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie zoekt accountmanager opleidingen en media

/
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie zoekt accountmanager opleidingen en media
Header blog GA

De voordelen van Google Analytics

/
Analyseplatform Google Analytics heeft ontzettend veel voordelen voor recruiters. Welke dat zijn lees je in deze blog.