In de wereld van recruitment is snelheid van essentieel belang, maar kwaliteit is de koning. In deze race tegen de klok biedt LinkedIn Recruiter een schat aan mogelijkheden. Maar zoals elk krachtig instrument, kan het alleen zijn ware potentie onthullen als het juist wordt gebruikt. Vandaag duiken we in de do's en don'ts van LinkedIn Recruiter, gewapend met inzichten die jouw recruitmentstrategie kunnen transformeren. Bereid je voor om geïnspireerd te worden en tegelijkertijd je recruitment naar een hoger niveau te tillen.

De do's

  1. Wees specifiek in je zoekopdrachten: De magie van LinkedIn Recruiter zit in zijn vermogen om de juiste kandidaten te vinden. Gebruik geavanceerde zoekfilters om je zoektocht te verfijnen. Zoek op vaardigheden, ervaring, locatie, en meer om je ideale kandidaat te vinden.
  2. Bouw relaties op: LinkedIn is meer dan een recruitment tool; het is een platform voor het bouwen van relaties. Gebruik het om een netwerk op te bouwen, niet alleen om vacatures te vullen. Een persoonlijke benadering werkt altijd beter.
  3. Blijf actief en betrokken: Deel inhoud, commentaar op posts, waardoor je zichtbaar blijft. Dit helpt niet alleen om je netwerk te vergroten, maar versterkt ook je merk als recruiter.

De don'ts

  1. Niet spammen: Niemand houdt van spam. Zorg ervoor dat je berichten persoonlijk en relevant zijn. Een generieke kopie/plak benadering zal je niet ver brengen.
  2. Verwaarloos je employer brand niet: Je bedrijfsprofiel op LinkedIn is vaak de eerste indruk die kandidaten van je organisatie krijgen. Zorg ervoor dat het up-to-date is, professioneel en weerspiegelt waar je bedrijf voor staat.
  3. Negeer de analytics niet: LinkedIn biedt waardevolle inzichten in hoe je posts en vacatures presteren. Gebruik deze data om je strategie te verbeteren.

Transformeer je recruitment met LinkedIn Recruiter

Geïnspireerd om je recruitmentstrategie naar een hoger niveau te tillen? Sluit je dan aan bij de aankomende training "LinkedIn Recruiter" op 27 mei 2024, in Rotterdam. Deze training is een diepe duik in de wereld van LinkedIn Recruiter, ontworpen om je te leren hoe je de tool maximaal kunt benutten - resulterend in één extra kandidaat plaatsing per maand.

Je leert hoe je effectief vacatures plaatst, geavanceerde zoekfuncties gebruikt, effectieve benaderingsberichten opstelt, en nog veel meer. Of je nu een beginnende gebruiker bent of een doorgewinterde LinkedIn Recruiter gebruiker, deze training heeft voor ieder wat wils.

Mis deze kans niet om jezelf te onderscheiden in het recruitmentveld. Schrijf je nu in en ontgrendel het volledige potentieel van LinkedIn Recruiter. Tot ziens in Rotterdam!

Auteur van deze blog

Bjarne Vijfvinkel

Bjarne Vijfvinkel

Talent Sourcing Consultant & Recruitment Trainer

Bjarne Vijfvinkel excelleert in het revolutioneren van recruitmentprocessen, met significante ervaring bij o.a. TalentMapper, Tibber, Gorillas, en Johnson & Johnson.

Bij Tibber vulde hij sleutelposities zoals CFO en CCO binnen drie maanden en droeg zijn kennis over aan het TA-team, wat zijn expertise en passie voor het vak benadrukt. Bjarne’s trainingen combineren zijn rijke ervaring met praktische technieken, waardoor ze een directe impact hebben op de prestaties van recruitment professionals. Zijn trainingen zijn ontworpen om recruiters te voorzien van de tools en kennis die nodig zijn om te excelleren in een competitieve arbeidsmarkt, en maken hem een waardevolle trainer in de recruitmentsector.

Andere interessante blogs

A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…
LinkedIn Recruiter

Do's en don'ts van LinkedIn Recruiter

/
In deze blog delen wij de do's en don'ts van LinkedIn Recruiter: een onmisbare gids voor recruitmentprofessionals.
Header-vooroordelen

Met deze methoden houd je het sollicitatiegesprek vooroordeel-vrij

/
Mensen zitten vol vooroordelen. Hoe zorg je ervoor dat je deze niet meeneemt in gesprekken met kandidaten? Je leest het in deze blog.
Wat is referral recruitment

Wat is referral recruitment?

/
Wat is referral recruitment nou precies en hoe belangrijk is het? In deze blog lees je alles wat jij wil weten over referral recruitment.
Onboarding

Verbeter jouw onboarding op basis van deze 5 punten

/
Wat mag niet missen in een onboarding? In deze blog lees je 5 punten die aanwezig zijn in iedere uitstekende onboarding.
Webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?

Webinar 'Wat moet ik als recruiter of amc-pro met AI?'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?
Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.
Regeren is vooruitzien

Regeren is vooruitzien - het belang van een strategische blik op recruitment

/
Het investeren in een arbeidsmarktcommunicatieplan verdien je dubbel en dwars terug, In deze blog 10 redenen waarom.