Er zijn zoveel arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentopleidingen die je kunt volgen waardoor het lastig is om een keuze te maken. In deze blog vertellen we je waarom onze Bootcamp ideaal is voor jou als arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentprofessional.

Waarom de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie?

Arbeidsmarktcommunicatie mag niet ontbreken in jouw organisatie. Zonder arbeidsmarktcommunicatie ontbreekt het stukje communicatie naar de interne en externe arbeidsmarktdoelgroepen en hun beïnvloeders en wordt het lastiger om nieuwe medewerkers te werven. Met arbeidsmarktcommunicatie wordt het werkgeversmerk positief beïnvloed en wordt het contact onderhouden met huidige, potentiële en oud-medewerkers.

Tijdens onze Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie leer je in twee dagen over alle belangrijke arbeidsmarktcommunicatie onderwerpen, waaronder:
-          Werving
-          Online recruitment
-          Social media recruitment
-          Employer branding
-          Employee relationship management
-          Strategie

Waarom zó relevant voor arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentprofessionals?

Dat is de vraag die we Marion de Vries, docent Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie, stelden. Ze hoefde niet lang na te denken over haar antwoord op deze vraag:

“Twee dagen je volledig afsluiten van de buitenwereld en bezig zijn met arbeidsmarktcommunicatie. Dat levert zoveel energie en nieuwe inzichten op. Doordat je er achter elkaar mee bezig bent, krijg je goed inzicht in de verbanden tussen employer branding, relatiemanagement en directe werving. ’s Avonds tijdens het diner ontstaan vaak nog nieuwe inzichten of stellen mensen vragen aan andere deelnemers over hoe zij dingen aanpakken. Naast heel nuttig is het ook heel gezellig.”

In hoog tempo wisselen theorieblokken zich af met cases en werksessies. Tijdens de bootcamp ga je ook direct aan de slag voor je eigen organisatie. Zoals Marion ook al zei: Het is ook heel gezellig en je kan enorm veel leren van elkaar. Je krijgt namelijk feedback van collega deelnemers en de docenten op jouw werk.

Na afloop van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie heb je niet alleen je kennis op peil gebracht, maar ga je naar huis met concrete onderdelen van jouw arbeidsmarktcommunicatiestrategie en -operatie. 

bamc-algemeen

Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie

Op 2 en 3 februari 2023 organiseren wij weer de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie en zullen Marion de Vries en Alix Hensen Verbaten al jouw arbeidsmarktcommunicatie vragen uitgebreid beantwoorden. Ben jij werkzaam binnen HR, recruitment of communicatie? Dan zal deze opleiding jou helpen om jouw arbeidsmarktcommunicatie aanzienlijk te verbeteren. Na het volgen van deze opleiding heb je geleerd hoe je:

  • Jouw arbeidspotentieel beter kunt bereiken, benaderen en bewegen
  • De juiste wervingsboodschappen kiest
  • Meer rendement kunt halen uit je personeelswerving
  • Zowel actieve als reactieve wervingskanalen op de juiste manier in kunt zetten
  • Employer branding integreert binnen jouw arbeidsmarktcommunicatiestrategie
  • Relaties aan kunt gaan en onderhouden met jouw arbeidsmarktdoelgroepen
  • Ken- en stuurgetallen aan de organisatiedoelstellingen kunt koppelen
  • Arbeidsmarktcommunicatie intern op de kaart kunt krijgen en houden
  • …meer wervingssucces behaalt

Nu nog voordeliger

Wil je samen met een collega of iemand uit jouw netwerk meedoen? Gebruik hiervoor bij inschrijving met 2 personen de kortingscode combi-bamc *

Andere interessante blogs

Blog Diana

En ze leefden nog lang en gelukkig...

/
Het is ontzettend belangrijk om te investeren in een harmonieus vertrek. Waarom? Dat lees je in deze blog.
A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…
LinkedIn Recruiter

Do's en don'ts van LinkedIn Recruiter

/
In deze blog delen wij de do's en don'ts van LinkedIn Recruiter: een onmisbare gids voor recruitmentprofessionals.
Header-vooroordelen

Met deze methoden houd je het sollicitatiegesprek vooroordeel-vrij

/
Mensen zitten vol vooroordelen. Hoe zorg je ervoor dat je deze niet meeneemt in gesprekken met kandidaten? Je leest het in deze blog.
Wat is referral recruitment

Wat is referral recruitment?

/
Wat is referral recruitment nou precies en hoe belangrijk is het? In deze blog lees je alles wat jij wil weten over referral recruitment.
Onboarding

Verbeter jouw onboarding op basis van deze 5 punten

/
Wat mag niet missen in een onboarding? In deze blog lees je 5 punten die aanwezig zijn in iedere uitstekende onboarding.
Webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?

Webinar 'Wat moet ik als recruiter of amc-pro met AI?'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?
Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.