Alix begon haar carrière als recruiter bij een van de grootste Nederlandse werkgevers; NS. Het werkgeversimago leed onder de negatieve associaties van reizigers door blaadjes op het spoor, vertraging en koude stations. Na het ervaren van toegevoegde waarde en noodzaak van arbeidsmarktcommunicatie en employer branding heeft zij daarvan haar vak gemaakt. Na tevens ervaring te hebben opgedaan in marcom en sales waar data en online de boventoon voerden, is voor haar datagedreven werken niet meer los te zien van communicatie.

Bij KPN ("het netwerk van Nederland”) was zij naast community builder en HR communicatie strateeg ook verantwoordelijk voor de employer identity. Daar legde zij het fundament voor het employer brand met de payoff “Wij zijn het netwerk achter het netwerk”.

Alix is momenteel Employer Brand specialist bij BRANDMANNEN.

In haar vrije tijd zet Alix haar vakkennis in voor maatschappelijke doeleinden. Zo was zij bestuurslid bij de LHBTI+ verenigingen van Trainbow (NS) en KPN Pride, waar ze werkte aan verschillende diversiteit en inclusie campagnes. Momenteel zet ze zich in voor cultureel erfgoed. Met de publicatie van haar eerste kinderboek beoogt ze het gesprek te bevorderen tussen (groot)ouders en kind over de Indische cultuur en haar gebruiken.