Het nieuwe jaar is inmiddels van start gegaan. Dit is de perfecte tijd om de balans op te maken en terug te kijken naar het afgelopen jaar, maar zeker ook om vooruit te kijken naar dat wat komen gaat. Heb je gedaan wat je wilde in het afgelopen jaar of wil je misschien dit jaar iets doen aan persoonlijke ontwikkeling?

Veel medewerkers vinden het lastig om richting te geven aan hun carrière. In de praktijk gebeurt het vaak dat het opleidingsbudget voor komend jaar al is vastgesteld zonder dat medewerkers hierin hun zegje hebben kunnen doen. Jammer, want het gaat tenslotte over jouw carrière. Hoe overtuig je je leidinggevende over het nut van de opleiding die jij graag wilt doen? Dat lees je in dit artikel.

Van reactief naar proactief

Zelf aan het roer staan van je keuzes is een belangrijk goed. De vraag ‘Hoe vind je zelf dat het gaat’ is nooit fijn om gesteld te krijgen tijdens een gesprek met je leidinggevende. Liever heb je een gesprek over jouw ontwikkeling in de positieve zin. Ben je in gesprek over de taken die je uitvoert en of deze passen bij je talenten en kijk je vooruit naar het volgende jaar.

Als medewerker heb je hierin een belangrijke rol. Het gaat tenslotte over jou. Als jij niet goed onder woorden kunt brengen waar je goed in bent en hoe zich dat verhoudt tot je functie, dan ben je afhankelijk of je leidinggevende jou echt ziet.

Tips voor werknemers

  1. Maak keuzes in je carrière die passen bij de doelen die je hebt. Dat betekent keuzes maken in de werkgevers die je hebt, maar ook de functies die je bekleedt.
  2. Stippel voor jezelf een ontwikkelroute uit. Welke functies wil je bekleden, welke opleidingen passen hierbij, waar ben je goed in?
  3. Als je weet waar je goed in bent, kun je ook gerichter kijken hoe je dit nog beter kunt maken. En dit is stap 1 in het overtuigen van je leidinggevende. Kijk eens goed naar de elementen in je huidige functie. Passen die bij dat waar jij in uitblinkt? Hoe zie je dat naar de toekomst toe? En wat moet er veranderen zodat je dat kunt doen waar je goed in bent?
  4. Zet de punten op papier die voor je leidinggevende een ‘offer (s)he can’t refuse’ zijn. Waarom draagt het volgen van de opleiding bij aan het resultaat / doelen? Binnen welke tijd zijn de kosten van de opleiding weer terugverdiend? Waarom past het zo goed bij jou en niet bij je collega’s?
  5. Bepaal waar je concessies in wilt doen. Misschien wil je werkgever niet het volledige bedrag vergoeden, of moet je de studie volledig in je eigen tijd doen. Maak voor jezelf een afweging in de verschillende scenario’s.
  6. Plan een gesprek om de opties te bespreken. Vraag vooral naar de kant van je leidinggevende, want misschien weet jij bepaalde ontwikkelingen nog niet. Het grotere geheel is niet altijd voor jou zichtbaar. Het beoordelingsgesprek is vaak een goed moment, zodat je leidinggevende het opleidingsbudget voor volgend jaar hiermee kan vormgeven.
  7. Ga er niet vanuit dat het gelijk in één keer lukt. Je leidinggevende heeft ook tijd nodig de beslissingen af te wegen en dit in het grotere (team) plaatje te laten passen. Blijf vasthouden aan de (ontwikkel)koers die je voor jezelf hebt ingezet.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je een opleiding niet kunt doen, omdat het (tijdelijk) niet past bij de doelen of plannen van de organisatie. Probeer dan, zonder een extra investering, te kijken wat je nodig hebt om de functie zo in te richten dat het past bij jouw talent(en).

Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to - Richard Branson

Auteur van deze blog

Diana van Asten - Kooij

Diana van Asten - Kooij

HRM Expert

Diana van Asten (36), HRM Expert. Met passie voor HR ontwikkelt zij mensen naar de juiste match: "Ik gun het alle medewerkers dat zij met plezier naar hun werk gaan vooral om dat te doen waar zij goed in zijn. Alleen dan kun je echt iets bijdragen aan de organisatie." Want wie zit er niet te wachten op bevlogen medewerkers die het beste uit zichzelf halen? Haar hart ligt in recruitment, daar waar ze ooit begon in HR. En nog steeds vindt ze het een sport om de juiste persoon te vinden voor de vacature of mensen aan elkaar te verbinden.

Meer weten over Diana?
www.artemisadvies.nl
www.linkedin.com/in/dianavanasten/

Andere interessante blogs

Header - overtuigen manager opleiding volgen

Zo overtuig je jouw leidinggevende te investeren in persoonlijke ontwikkeling

/
Hoe overtuig je je leidinggevende over het nut van die opleiding die jij graag wilt doen? Dat lees je in dit artikel.

Dit zijn de 5 meest gelezen berichten van het jaar 2021

/
Het jaar 2021 zit er weer op. Tijd voor een terugblik naar onze meest gelezen artikelen van dit jaar.
Header BAMC

Waarom de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie nuttig is voor arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentprofessionals

/
Er zijn zoveel arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentopleidingen die je kunt volgen waardoor het lastig is om een keuze te maken. In deze blog vertellen we je waarom onze Bootcamp ideaal is voor jou als arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentprofessional.
Header- lb aankondiging

Deelnemer aan het woord: Leergang Loopbaanprofessional

/
Praktisch, informatief en een goede interactie met deelnemers en docenten. Zo omschrijft Rose-Marie de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional. Meer weten over haar ervaring? Je leest het in deze blog.
Storytelling

Storytelling in recruitment en employer branding

/
Verhalen helpen ons om informatie over te brengen en te onthouden. Ook in recruitment wordt de kracht van het verhaal steeds meer onderkend.
Banner Sinterklaasblog

Een opleiding voor twee? Doe samen met je collega mee!

/
Wil jij samen met een collega deelnemen aan een opleiding? Profiteer dan van de combikorting.
Header - voor wie

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.
Header- AMT

Wat heeft de arbeidsmarkt van 2022 in petto?

/
Wat heeft de arbeidsmarkt van 2022 in petto? Een interview met Aad van der Werf en Geert-Jan Waasdorp, aan de hand van 7 thema’s. 
Header - Q en A over Leergang Loopbaanprofessional

Q&A over de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional

/
Wij hebben docent Larissa Lodewijk vragen gesteld over de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional waar jij graag antwoord op wilt krijgen.