Op internet lees je veel over sourcing & searchen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee termen? Je leest het in deze blog.

Banner - Sourcing & search

Vacatures voor sourcer en searcher

Wanneer je zoekt naar vacatures voor Talent sourcer komen er diverse zoekresultaten naar voren. Dat kunnen verwarrende termen zijn en je kunt de werkzaamheden sourcen en searchen door elkaar halen. Daarom leggen wij de verschillen in onderstaand stuk uit.

Talent sourcer

In deze vacature staan goede service en systematisch werken hoog in het vaandel. Daarnaast heb je affiniteit met recruitment. Bonuspunten krijg je als je ervaring hebt met arbeidsmarktcommunicatie en ervaring met boolean search op LinkedIn.

Talent sourcing specialist

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van talent sourcing strategieën, in samenwerking met de senior recruitment adviseur. Je brengt de relevante arbeidsmarkt in kaart en doet doelgroep- en concurrentie analyses. Je searcht en interesseert passieve kandidaten, bouwt en onderhoudt talentpools voor strategische vacatures. Uiteraard help je ook mee met het ontwerpen van de referral acties.

Wat is et verschil?

Zie jij het verschil? Bij de functie voor Talent sourcer is het bedrijf op zoek naar een searcher om op LinkedIn te gaan zoeken. In de functie Talent sourcing specialist wordt duidelijk gezocht naar een sourcer. Alleen, wat is het verschil tussen searchen en sourchen?

Searchen

Searchen is het gebruiken van een platform (meestal LinkedIn) om daar de juiste kandidaat te vinden. Als je een platform kent, dan kan je daarop zoeken. Met of zonder booleans.

Sourcen

Sourcing is veel uitgebreider. Hierbij ga je op zoek naar de bron voordat je de kandidaten kan vinden. En ja, daarbij worden ook vaak Booleans gebruikt. Maar naast de Booleans wordt ook jouw kennis van de doelgroep buiten de jouw bekende paden gebruikt.
Je doet dus onderzoek naar jouw doelgroep, de verschillende platformen waar zij actief zijn en je maakt na de analyse een keuze om actief te gaan zoeken op het juiste platform. Niet het 'kunstje' maar het toepassen.

Boolean Search

Onze docent Sandor Lokenberg las een tijd geleden dat boolean search niet meer is dan een 'kunstje'. Daarmee zou sourcing dus gemakkelijk moeten zijn en moet een goede sourcer eenvoudig gevonden kunnen worden. Sandor is al meer dan 10 jaar trainer en zijn ervaring is dat de meeste professionals wel hun Booleans kennen, het 'kunstje' zeg maar. Echter het goed en veelzijdig kunnen toepassen van het 'kunstje' is een specialisme dat niet iedereen doorziet. Daarmee is boolean search in de ogen van Sandor meer dan een 'kunstje'.

Meer talent vinden?

Wil jij ook meer talent vinden? Dan is de Tweedaagse Sourcing & Search training echt iets voor jou! Deze tweedaagse wordt gegeven door de twee beste sourcers van Nederland: Sandor Lokenberg en Laura Hoogendoorn. Zij leren je alle geheimen, waardoor jij veel meer talent zult vinden en verleiden met een effectieve en kandidaat gerichte aanpak.

Andere interessante blogs

Header WordPress - 4 tips voor een goede vacaturetekst

4 tips voor een goede vacaturetekst

/
Waar moet je nou allemaal rekening mee houden bij het schrijven van een zo goed mogelijke vacaturetekst? In deze blog geven we je alvast 4 tips om mee te beginnen!
Header - Waarover onderhandelen kandidaten met hun beoogd werkgever

Waarover onderhandelen kandidaten met hun beoogd werkgever?

/
Net als onderhandelen bij aankoop of verkoop van een auto of huis, onderhandelen we ook over de waarde van het arbeidscontract.
Webinar

Webinar 'Thuiswerk sourcing basics'

/
vrijdag 5 maart geeft docent Sandor Lokenberg het webinar met 10 Sourcing & Search tips voor jouw recruitment afdeling
Header - Wat kan je verwachten bij het seminar beter werven in de zorg

Wat kan je verwachten tijdens het seminar beter werven in de zorg?

/
Benieuwd wat je kan verwachten tijdens Beter werven in de Zorg? Lees dat snel verder!
Header - Doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties

Doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties

/
In een serie van drie artikelen gaan we in op de door kandidaten gewenste sollicitatiesituatie. In dit tweede artikel staan de doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties centraal.
Header - CE Blog 1

De 10 belangrijkste aspecten van de sollicitatieprocedure volgens kandidaten

/
In een serie van drie artikelen gaan we in op de door kandidaten gewenste sollicitatiesituatie. In dit eerste artikel staat de candidate experience top-10 centraal. Wat zijn de verwachtingen en ervaringen van mensen die een baan zoeken met de organisatie waar ze solliciteren?
Header - De verschillen tussen een sourcer en een searcher

De verschillen tussen een sourcer en een searcher

/
Op internet lees je veel over sourcing & searchen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee termen? Je leest het in deze blog.
recruitment marketing

Maak verschil met recruitment marketing

/
Recruitment marketing is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Zet jij recruitment marketing al in? Nog niet? In deze blog vertellen we je waarom je hier, vooral in deze tijd, in moet investeren.
Blog - valkuilen

5 redenen waarom jij topkandidaten verliest

/
In deze blog 5 redenen waarom jij goede kandidaten verliest en hoe je dit kan tegengaan.