Ondervind jij ook dagelijkse uitdagingen om talent aan je te binden? We mailen, appen, bellen en plaatsen overal vacatures, maar soms is dat niet genoeg. Je kunt dit slimmer doen! Hoe? Door marketing automation te integreren in je recruitmentproces. Het grote voordeel van marketing automation is dat je online kanalen voor je laat werken, waardoor kandidaten naar je toe worden gehaald.

Wat doet marketing automation?

In basis is marketing automation het inzetten van geautomatiseerde tooling om leads aan je te binden en door de customer journey heen te leiden en deze te volgen. In deze tooling kun je alles op persoonsniveau volgen; je weet precies wat iemand doet. Je kunt exact zien wie welke mails geopend heeft en waar iemand op heeft geklikt. Maar ook of er is doorgeklikt op je website of een post op LinkedIn is geliked. Kortom: Het online gedrag van jouw doelgroep inzichtelijk.

Marketing automation in recruitment

Recruitment Marketing & Automation is de meest ideale combinatie tussen inbound arbeidsmarktcommunicatie, recruitment tech, data en sourcing. Door relevante content weet je de doelgroep te verleiden om op je vacature en/of recruitmentsite te komen en daar gegevens achter te laten. Daarna bouw je de relatie uit totdat je op het juiste moment de kandidaat kunt benaderen. Op het moment dat hij/zij ook echt op jouw bericht zit te wachten.

RMA-algemeen

Infographic

Recruitment marketing automation zal zonder enige twijfel een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Wij hebben een aantal belangrijke cijfers over Recruitment Marketing & Automation in een infographic verwerkt. Je kunt de infographic downloaden via het aanvraagformulier.

Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation

Wil jij ook het verschil maken door Marketing Automation in recruitment toe te passen? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg tijdens de Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation op 23 en 24 november. Na deze tweedaagse Recruitment Marketing & Automation, behoor je tot een van de allereerste opgeleide groep in Nederland op dit actuele thema. Naast dat je de eerste opzet van een eigen plan hebt, weet je onder andere wat recruitment marketing automation is, hoe je een effectieve inbound recruitment strategie opzet en inricht, wie welke rollen heeft binnen recruitment marketing automation en hoe je data analytics en kandidatenpools het beste managet.

Download Infographic Recruitment Marketing & Automation 2022

Download Infographic Recruitment Marketing & Automation 2022

Andere interessante blogs

Header BF

25% korting op alle e-learnings

/
Consuminder & leer meer: profiteer van 25% korting op al onze e-learnings. Deze actie is geldig van 25 november tot en met 28 november.
Header - Roos

Maak kennis met Roos Lavrijsen, onze nieuwe docent

/
Wij hebben vakexpert Roos Lavrijsen bij het docententeam mogen verwelkomen. Wij stellen haar in deze blog graag voor.
Header - Q&A

Q&A met docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie

/
Wij hebben de docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie vragen gesteld waar jij graag een antwoord op wil krijgen.
Header- belang amc

Hoe belangrijk is goede arbeidsmarktcommunicatie?

/
Arbeidsmarktcommunicatie beslaat een groot deel van recruitment, HR en eigenlijk de hele organisatie. Zowel bewust als onbewust. Maar, hoe belangrijk is het nou eigenlijk? Nou, ontzettend belangrijk! En in deze blog leggen wij jou uit waarom. 
Header webinar EB icm RMA

Replay webinar 'De kracht van employer branding in combinatie met Recruitment Marketing Automation'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'De kracht van employer branding in combinatie met Recruitment Marketing Automation'
header ce

Candidate experience: deze fouten wil jij als recruiter niet maken

/
In deze blog lees je welke fouten jij als recruiter niet wilt maken als het gaat om de candidate experience.
header waardevast

Van 'waardeloos' naar 'waardevast' werven!

/
In deze blog beschrijft een deelnemer zijn ervaring met de Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation opleiding.
header recruitmentmanager

Hoe onderbouwen recruitment managers hun recruitment jaarplan succesvol?

/
Als recruitment manager ben je bezig met onderbouwingen, KPI’s en een goed recruitment jaarplan. Hoe zet je dit goed neer? Lees het in deze blog!
Header - Alles over een strategisch recruitment plan

Jouw sleutel naar een snellere, betere en goedkopere werving

/
Download het document 'Alles over een strategisch recruitmentplan' waarin we je vertellen hoe je sneller, beter en goedkoper werft.