Ondervind jij ook dagelijkse uitdagingen om talent aan je te binden? We mailen, appen, bellen en plaatsen overal vacatures, maar soms is dat niet genoeg. Je kunt dit slimmer doen! Hoe? Door marketing automation te integreren in je recruitmentproces. Het grote voordeel van marketing automation is dat je online kanalen voor je laat werken, waardoor kandidaten naar je toe worden gehaald.

Wat doet marketing automation?

In basis is marketing automation het inzetten van geautomatiseerde tooling om leads aan je te binden en door de customer journey heen te leiden en deze te volgen. In deze tooling kun je alles op persoonsniveau volgen; je weet precies wat iemand doet. Je kunt exact zien wie welke mails geopend heeft en waar iemand op heeft geklikt. Maar ook of er is doorgeklikt op je website of een post op LinkedIn is geliked. Kortom: Het online gedrag van jouw doelgroep inzichtelijk.

Marketing automation in recruitment

Recruitment Marketing & Automation is de meest ideale combinatie tussen inbound arbeidsmarktcommunicatie, recruitment tech, data en sourcing. Door relevante content weet je de doelgroep te verleiden om op je vacature en/of recruitmentsite te komen en daar gegevens achter te laten. Daarna bouw je de relatie uit totdat je op het juiste moment de kandidaat kunt benaderen. Op het moment dat hij/zij ook echt op jouw bericht zit te wachten.

RMA-algemeen

Infographic

Recruitment marketing automation zal zonder enige twijfel een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Wij hebben een aantal belangrijke cijfers over Recruitment Marketing & Automation in een infographic verwerkt. Je kunt de infographic downloaden via het aanvraagformulier.

Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation

Wil jij ook het verschil maken door Marketing Automation in recruitment toe te passen? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg tijdens de Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation op 23 en 24 november. Na deze tweedaagse Recruitment Marketing & Automation, behoor je tot een van de allereerste opgeleide groep in Nederland op dit actuele thema. Naast dat je de eerste opzet van een eigen plan hebt, weet je onder andere wat recruitment marketing automation is, hoe je een effectieve inbound recruitment strategie opzet en inricht, wie welke rollen heeft binnen recruitment marketing automation en hoe je data analytics en kandidatenpools het beste managet.

Download Infographic Recruitment Marketing & Automation 2022

Download Infographic Recruitment Marketing & Automation 2022

Andere interessante blogs

Kennismaking Sandra Hartemink

Maak kennis met de nieuwe hoofddocent van de Leergang Recruitment

/
“De docenten uit de praktijk, verdiepende lesstof en deelnemers die van elkaar leren maken de Leergang Recruitment speciaal.”
Header - intrinsieke motivatie

Do's en dont's van onboarding: 'het belang van intrinsieke motivatie is gigantisch'

/
Lopen nieuwe collega’s bij jouw organisatie vaak na een paar maanden de deur uit? Onboardingsspecialist Ardiënne Verhoeven weet waar het aan ligt. Je leest het in deze blog.
Blogheader - sollicitatievragen

5 sollicitatievragen die recruiters nooit meer mogen stellen

/
In dit artikel zetten we een aantal veelvoorkomende sollicitatiegesprekvragen op een rijtje, en leggen we uit waarom je ze vanaf nu beter kunt vermijden.
Recruitmentstrategie

4 tips om je recruitmentstrategie te optimaliseren

/
In dit artikel delen wij 4 tips om jouw recruitmentstrategie te optimaliseren, waardoor jij slimmer kunt werven.
Blog- belang van goede onboarding

Het belang van een goede on-boarding

/
In dit artikel lees je tips hoe je jouw pre-boarding en on-boarding proces kunt inrichten voor een goede start van jouw nieuwe medewerker.
Header-Wervingssucces

Wervingssucces vergroten? Gebruik deze kanalen

/
De Stand van Werven 2023 illustreert welke kanalen door recruiters gebruikt worden als meest belangrijke bronnen voor wervingssucces.

Feitjes over het onboarding proces

/
Download hier een infographic met interessante feitjes en tips over onboarding
Header - Voordelen AI

De 5 belangrijkste voordelen van Artificial intelligence (AI) voor recruitment

/
De AI-tools vliegen je inmiddels om de oren, maar wat kun je er nu écht mee? In dit artikel: de 5 belangrijkste voordelen van AI.

Het tofste recruitment teamuitje: Festival Recruitment in de Zon!

/
In dit artikel lees je meer over het tofste recruitment teamuitje van het jaar: Het Festival Recruitment in de Zon.