Innovatie in recruitmentland bestaat niet voor niets: door te blijven doen wat we al deden verslaan we de arbeidsmarktkrapte niet. Geweldig dus, als organisaties gebruik maken van hypermoderne assessments en automatisch gegenereerde skills based cv’s. Als een proces wordt ondersteund door technologie is de kans tenslotte groter dat je een goede kandidaat aanneemt.

Geef jouw selectiegesprekken een hoge voorspellende waarde

Hebben we dit rapport daarom ‘Laat Oma maar thuis’ genoemd? Omdat we af willen van alles dat ouderwets ruikt? Omdat we vinden dat we het ei opnieuw moeten uitvinden? Nee, natuurlijk niet! Want innovatie is belangrijk, maar het klassieke selectiegesprek is evengoed waardevol. Ten minste: als je het op een goede manier aanpakt.

Hoe je precies een inhoudelijk selectiegesprek voert, ontdek je in het document dat voor je ligt: voor iedere beginnend recruiter is het cruciaal (en zelfs voor de meest ervaren rot is het een fijne opfrissingscursus). Oma thuislaten, dat wil zeggen: niet je Oordelen, Meningen en Adviezen meenemen naar de
sollicitatietafel, is slechts één van de lessen die je erin leert.

Benieuwd waarom communicatietechnieken als OMA, maar ook LSD cruciaal zijn in een gesprek met jouw kandidaat? En hoe je alleen aan de hand van de STARR-methode een écht beeld van zijn competenties krijgt. Download dan het rapport 'Laat Oma maar thuis'.

Rapport 'Laat Oma maar thuis'

Meld je via onderstaand formulier aan voor de download 'Laat Oma maar thuis'.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*
Toestemming nieuwsbrief

Andere interessante blogs

Header - Oma

Laat Oma maar thuis

/
Leren hoe je jouw selectiegesprekken een hoge voorspellende waarde geeft? Download dan het rapport 'Laat Oma maar thuis'
Header RMA

Van overtuigen naar verleiden met Recruitment Marketing Automation

/
Hoe Isabelle Westra de Tweedaagse Recruitment Marketing Automation heeft ervaren.
Header - uitverkocht

Aanstaande editie van Leergang Recruitment uitverkocht

/
De Leergang Recruitment met start op 19 september is uitverkocht. Schrijf je nu in voor de volgende editie in november!

Het belang van een goede on-boarding

/
In dit artikel lees je tips hoe je jouw pre-boarding en on-boarding proces kunt inrichten voor een goede start van jouw nieuwe medewerker.

Vacatureteksten wel of niet publiceren als PDF?

/
Publiceer jij je vacatures als PDF? Wij hebben in deze blog de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

De 10 voordelen van referral recruitment

/
Het inzetten van medewerkers voor het vervullen van vacatures biedt veel voordelen. Het via via werven is dan ook bij veel organisaties een belangrijke manier om nieuwe medewerkers te werven. Wij hebben tien voordelen op een rij gezet.

Wat is arbeidsmarktcommunicatie?

/
Goede arbeidsmarktcommunicatie is essentieel om de juiste doelgroep te bereiken. Maar wat is het nou eigenlijk? Je leest het in deze blog.
Blog: wat is een recruiter?

Wat is een recruiter?

/
Op het Google zoeknetwerk is "Wat is een recruiter" één van de meest gezochte zinnen als we praten over recruitment (gemiddeld tussen de 100-1.000 zoekopdrachten per maand).  In deze blog gaan we in op alles wat er gegoogled wordt rondom de term "recruiter".
Blog: voor wie schrijf je die vacaturetekst?

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.