Innovatie in recruitmentland bestaat niet voor niets: door te blijven doen wat we al deden verslaan we de arbeidsmarktkrapte niet. Geweldig dus, als organisaties gebruik maken van hypermoderne assessments en automatisch gegenereerde skills based cv’s. Als een proces wordt ondersteund door technologie is de kans tenslotte groter dat je een goede kandidaat aanneemt.

Geef jouw selectiegesprekken een hoge voorspellende waarde

Hebben we dit rapport daarom ‘Laat Oma maar thuis’ genoemd? Omdat we af willen van alles dat ouderwets ruikt? Omdat we vinden dat we het ei opnieuw moeten uitvinden? Nee, natuurlijk niet! Want innovatie is belangrijk, maar het klassieke selectiegesprek is evengoed waardevol. Ten minste: als je het op een goede manier aanpakt.

Hoe je precies een inhoudelijk selectiegesprek voert, ontdek je in het document dat voor je ligt: voor iedere beginnend recruiter is het cruciaal (en zelfs voor de meest ervaren rot is het een fijne opfrissingscursus). Oma thuislaten, dat wil zeggen: niet je Oordelen, Meningen en Adviezen meenemen naar de
sollicitatietafel, is slechts één van de lessen die je erin leert.

Benieuwd waarom communicatietechnieken als OMA, maar ook LSD cruciaal zijn in een gesprek met jouw kandidaat? En hoe je alleen aan de hand van de STARR-methode een écht beeld van zijn competenties krijgt. Download dan het rapport 'Laat Oma maar thuis'.

Rapport 'Laat Oma maar thuis'

Meld je via onderstaand formulier aan voor de download 'Laat Oma maar thuis'.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*
Toestemming nieuwsbrief

Andere interessante blogs

Waarom een moderne recruiter vooral een adviseur moet zijn

/
“Een echte professional zorgt voor een strategie waarmee hun organisatie zich op lange termijn van talent verzekert - Susanne Freriks-Zeeuw”
Kennismaking Sandra Hartemink

Maak kennis met de nieuwe hoofddocent van de Leergang Recruitment

/
“De docenten uit de praktijk, verdiepende lesstof en deelnemers die van elkaar leren maken de Leergang Recruitment speciaal.”
Header - intrinsieke motivatie

Do's en dont's van onboarding: 'het belang van intrinsieke motivatie is gigantisch'

/
Lopen nieuwe collega’s bij jouw organisatie vaak na een paar maanden de deur uit? Onboardingsspecialist Ardiënne Verhoeven weet waar het aan ligt. Je leest het in deze blog.
Blogheader - sollicitatievragen

5 sollicitatievragen die recruiters nooit meer mogen stellen

/
In dit artikel zetten we een aantal veelvoorkomende sollicitatiegesprekvragen op een rijtje, en leggen we uit waarom je ze vanaf nu beter kunt vermijden.
Recruitmentstrategie

4 tips om je recruitmentstrategie te optimaliseren

/
In dit artikel delen wij 4 tips om jouw recruitmentstrategie te optimaliseren, waardoor jij slimmer kunt werven.
Blog- belang van goede onboarding

Het belang van een goede on-boarding

/
In dit artikel lees je tips hoe je jouw pre-boarding en on-boarding proces kunt inrichten voor een goede start van jouw nieuwe medewerker.
Header-Wervingssucces

Wervingssucces vergroten? Gebruik deze kanalen

/
De Stand van Werven 2023 illustreert welke kanalen door recruiters gebruikt worden als meest belangrijke bronnen voor wervingssucces.

Feitjes over het onboarding proces

/
Download hier een infographic met interessante feitjes en tips over onboarding
Header - Voordelen AI

De 5 belangrijkste voordelen van Artificial intelligence (AI) voor recruitment

/
De AI-tools vliegen je inmiddels om de oren, maar wat kun je er nu écht mee? In dit artikel: de 5 belangrijkste voordelen van AI.