Onze vierdaagse Leergang Recruitment is uitverkocht. Dat wil zeggen: voor de editie van 19 september is geen plaats meer vrij. Dit jaar toch nog de fijne kneepjes van het recruitmentvak leren? Dan is er in november wél weer een kans. 

Nu al vol is niet vreemd

Dat de september-editie van de leergang nu al vol zit, mag geen wonder heten. Onder werkgevers is hij namelijk razendpopulair. Dat komt omdat er aan ervaren recruiters een groot tekort is: werkgevers zien zich dus genoodzaakt om in plaats daarvan talentvolle nieuwkomers in het recruitmentvak de kans te geven.  Geert-Jan Waasdorp, eigenaar van Intelligence Group, adviseerde eerder al om te investeren in betere recruiters en niet in méér recruiters. Om ervoor te zorgen dat die nieuwe aanwas goed beslagen ten ijs komt, vinden cursussen grote aftrek.

Vakinhoudelijke kennis en persoonlijke groei

Studenten die zich op tijd inschreven, leren tijdens de Leergang Recruitment in vier dagen de fijne kneepjes van het recruitmentvak. Dat doen ze verdeeld over twee sessies van twee dagen, met elk een inbegrepen overnachting. De recruitmentexperts die als docent voor de groep staan, leggen in hun lesstof de focus op vakinhoudelijke kennis en persoonlijke groei. Natuurlijk is er tijdens de lesdagen ook ruimte voor gezelligheid en het opbouwen van een netwerk.

Bovendien krijgen studenten voorafgaand en na afloop van sessies opdrachten aangeboden. Daarmee kunnen ze hun skillset uitbreiden en opgedane kennis in de praktijk brengen. Ook gedurende de sessies maken docenten gebruik van opdrachten.

LREC algemeen

Veel praktische kennis

Mi Yu Vink, recruiter bij Public Search in Utrecht, volgde eerder dit jaar de Leergang Recruitment.“Ik heb vooral veel praktische informatie geleerd”, vertelt ze daar enthousiast over. “Bijvoorbeeld dat mannen bij een 60% match al solliciteren, en vrouwen pas bij een 100% match. Daar hou ik nu wel rekening mee!”

“Ook vond ik het heel fijn om te leren over de ideale lengte van een vacaturetekst, en hoe je die nu het beste schrijft”, vervolgt ze. “Dat we aan het eind van de leergang een portfoliopresentatie mochten geven over onze eigen organisaties, gaf me tot slot inzicht in wat er bij mij op kantoor goed gaat, maar ook in wat er beter kan. Ik heb kortom erg veel aan de cursus gehad en beveel hem aan iedereen aan.

Betere recruiters, duurzame werknemers

Vraag je het aan Kevin Wheeler, een gerenommeerd Amerikaans hr-specialist? Dan gaan er voor werkgevers nog meer voordelen gepaard met het op cursus sturen van nieuwe recruiters.

Wheeler voorspelt namelijk dat de run op het vakgebied over vijf jaar knapt. Volgens hem zijn er op dat moment minder mensen in de recruitment nodig, en moeten professionals die nu in zo’n rol worden aangenomen dan worden ontslagen. Recruiters met arbeidsmarktkennis ontspringen die dans echter, zo voorspelt de expert. Zij kunnen volgens hem namelijk ook op andere plekken in een organisatie aan de slag. Hij adviseert werkgevers om die reden om in scholing voor nieuwe recruiters te investeren: je voorkomt ermee dat je mensen die je nu aanneemt over vijf jaar weer moet uitzwaaien.

Extra editie in november

Beginnend recruiters en hun werkgevers die de inschrijving voor de september-editie van de Leergang Recruitment hebben gemist, hoeven overigens niet bij de pakken neer te zitten. Wegens het succes van de cursus organiseren wij in november een extra editie van de leergang. Meer informatie daarover vind je via deze link.

Andere interessante blogs

Blog Diana

En ze leefden nog lang en gelukkig...

/
Het is ontzettend belangrijk om te investeren in een harmonieus vertrek. Waarom? Dat lees je in deze blog.
A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…
LinkedIn Recruiter

Do's en don'ts van LinkedIn Recruiter

/
In deze blog delen wij de do's en don'ts van LinkedIn Recruiter: een onmisbare gids voor recruitmentprofessionals.
Header-vooroordelen

Met deze methoden houd je het sollicitatiegesprek vooroordeel-vrij

/
Mensen zitten vol vooroordelen. Hoe zorg je ervoor dat je deze niet meeneemt in gesprekken met kandidaten? Je leest het in deze blog.
Wat is referral recruitment

Wat is referral recruitment?

/
Wat is referral recruitment nou precies en hoe belangrijk is het? In deze blog lees je alles wat jij wil weten over referral recruitment.
Onboarding

Verbeter jouw onboarding op basis van deze 5 punten

/
Wat mag niet missen in een onboarding? In deze blog lees je 5 punten die aanwezig zijn in iedere uitstekende onboarding.
Webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?

Webinar 'Wat moet ik als recruiter of amc-pro met AI?'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?
Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.