Onze vierdaagse Leergang Recruitment is uitverkocht. Dat wil zeggen: voor de editie van 19 september is geen plaats meer vrij. Dit jaar toch nog de fijne kneepjes van het recruitmentvak leren? Dan is er in november wél weer een kans. 

Nu al vol is niet vreemd

Dat de september-editie van de leergang nu al vol zit, mag geen wonder heten. Onder werkgevers is hij namelijk razendpopulair. Dat komt omdat er aan ervaren recruiters een groot tekort is: werkgevers zien zich dus genoodzaakt om in plaats daarvan talentvolle nieuwkomers in het recruitmentvak de kans te geven.  Geert-Jan Waasdorp, eigenaar van Intelligence Group, adviseerde eerder al om te investeren in betere recruiters en niet in méér recruiters. Om ervoor te zorgen dat die nieuwe aanwas goed beslagen ten ijs komt, vinden cursussen grote aftrek.

Vakinhoudelijke kennis en persoonlijke groei

Studenten die zich op tijd inschreven, leren tijdens de Leergang Recruitment in vier dagen de fijne kneepjes van het recruitmentvak. Dat doen ze verdeeld over twee sessies van twee dagen, met elk een inbegrepen overnachting. De recruitmentexperts die als docent voor de groep staan, leggen in hun lesstof de focus op vakinhoudelijke kennis en persoonlijke groei. Natuurlijk is er tijdens de lesdagen ook ruimte voor gezelligheid en het opbouwen van een netwerk.

Bovendien krijgen studenten voorafgaand en na afloop van sessies opdrachten aangeboden. Daarmee kunnen ze hun skillset uitbreiden en opgedane kennis in de praktijk brengen. Ook gedurende de sessies maken docenten gebruik van opdrachten.

Leergang recruitment- 17 november 2022

Veel praktische kennis

Mi Yu Vink, recruiter bij Public Search in Utrecht, volgde eerder dit jaar de Leergang Recruitment.“Ik heb vooral veel praktische informatie geleerd”, vertelt ze daar enthousiast over. “Bijvoorbeeld dat mannen bij een 60% match al solliciteren, en vrouwen pas bij een 100% match. Daar hou ik nu wel rekening mee!”

“Ook vond ik het heel fijn om te leren over de ideale lengte van een vacaturetekst, en hoe je die nu het beste schrijft”, vervolgt ze. “Dat we aan het eind van de leergang een portfoliopresentatie mochten geven over onze eigen organisaties, gaf me tot slot inzicht in wat er bij mij op kantoor goed gaat, maar ook in wat er beter kan. Ik heb kortom erg veel aan de cursus gehad en beveel hem aan iedereen aan.

Betere recruiters, duurzame werknemers

Vraag je het aan Kevin Wheeler, een gerenommeerd Amerikaans hr-specialist? Dan gaan er voor werkgevers nog meer voordelen gepaard met het op cursus sturen van nieuwe recruiters.

Wheeler voorspelt namelijk dat de run op het vakgebied over vijf jaar knapt. Volgens hem zijn er op dat moment minder mensen in de recruitment nodig, en moeten professionals die nu in zo’n rol worden aangenomen dan worden ontslagen. Recruiters met arbeidsmarktkennis ontspringen die dans echter, zo voorspelt de expert. Zij kunnen volgens hem namelijk ook op andere plekken in een organisatie aan de slag. Hij adviseert werkgevers om die reden om in scholing voor nieuwe recruiters te investeren: je voorkomt ermee dat je mensen die je nu aanneemt over vijf jaar weer moet uitzwaaien.

Extra editie in november

Beginnend recruiters en hun werkgevers die de inschrijving voor de september-editie van de Leergang Recruitment hebben gemist, hoeven overigens niet bij de pakken neer te zitten. Wegens het succes van de cursus organiseren wij in november een extra editie van de leergang. Meer informatie daarover vind je via deze link.

Andere interessante blogs

Header - Oma

Laat Oma maar thuis

/
Leren hoe je jouw selectiegesprekken een hoge voorspellende waarde geeft? Download dan het rapport 'Laat Oma maar thuis'
Header RMA

Van overtuigen naar verleiden met Recruitment Marketing Automation

/
Hoe Isabelle Westra de Tweedaagse Recruitment Marketing Automation heeft ervaren.
Header - uitverkocht

Aanstaande editie van Leergang Recruitment uitverkocht

/
De Leergang Recruitment met start op 19 september is uitverkocht. Schrijf je nu in voor de volgende editie in november!

Het belang van een goede on-boarding

/
In dit artikel lees je tips hoe je jouw pre-boarding en on-boarding proces kunt inrichten voor een goede start van jouw nieuwe medewerker.

Vacatureteksten wel of niet publiceren als PDF?

/
Publiceer jij je vacatures als PDF? Wij hebben in deze blog de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

De 10 voordelen van referral recruitment

/
Het inzetten van medewerkers voor het vervullen van vacatures biedt veel voordelen. Het via via werven is dan ook bij veel organisaties een belangrijke manier om nieuwe medewerkers te werven. Wij hebben tien voordelen op een rij gezet.

Wat is arbeidsmarktcommunicatie?

/
Goede arbeidsmarktcommunicatie is essentieel om de juiste doelgroep te bereiken. Maar wat is het nou eigenlijk? Je leest het in deze blog.
Blog: wat is een recruiter?

Wat is een recruiter?

/
Op het Google zoeknetwerk is "Wat is een recruiter" één van de meest gezochte zinnen als we praten over recruitment (gemiddeld tussen de 100-1.000 zoekopdrachten per maand).  In deze blog gaan we in op alles wat er gegoogled wordt rondom de term "recruiter".
Blog: voor wie schrijf je die vacaturetekst?

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.