Heb jij een interessante opleiding bij ons gezien? Dan kun je die vanaf 1 maart 2022 misschien wel bijna gratis volgen, je hoeft er alleen het STAP-budget voor aan te vragen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

Vanaf 1 maart 2022 kun jij een opleiding, cursus of leergang volgen op kosten van de overheid. Daar zorgt het STAP-budget voor. De leer- en ontwikkelsubsidie is goed voor € 1.000,- aan lesgeld per kalenderjaar per persoon.

Heb jij bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie een opleiding gezien die je interessant lijkt? Dan leggen we je in dit artikel uit hoe je daar het STAP-budget voor aanvraagt. In de infographic naast dit artikel kun je tevens de stappen terugzien.

Check of jouw opleiding in aanmerking komt voor het STAP-budget

Niet alle opleidingen kunnen betaald worden uit het STAP-budget. DUO, de uitkeringsinstantie die we vooral van de studiefinanciering kennen, houdt een volledige lijst bij: daarin zie je welke opleidingen je met het STAP-budget mag volgen. Dat zogeheten Scholingsregister staat nu nog niet online. Zodra daar verandering in komt, linken we er in dit blog naartoe.

Dus: heb jij een interessante opleiding gevonden? Dan is het belangrijk dat je eerst checkt of die in aanmerking komt voor het STAP-budget.

Wil jij het STAP-budget aanvragen voor een opleiding bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie? Dan hoef jij je nergens zorgen over te maken! Al onze opleidingen komen namelijk in aanmerking voor de subsidie. Een volledig overzicht van ons aanbod vind je hier.

Meld je aan voor de opleiding

Wil jij met het STAP-budget een opleiding bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie volgen? Meld je dan eerst voor één van onze opleidingen aan. Gewoon, zoals je dat normaal gesproken ook zou doen.Vanaf maart kun je bij het inschrijfformulier aangeven of je de opleiding middels het STAP-budget wilt volgen.

Heb jij je aangemeld? Dan sturen we jou per e-mail een aanmeldbewijs. Dat bewijs is heel belangrijk – zorg dat je hem niet kwijtraakt!

Stappenplan STAP

Vraag het STAP-budget aan

Heb je jouw aanmeldbewijs ontvangen? Dan volgt nu het echte werk! Via de officiële website van het STAP-budget kun jij je aanvraag doen – je aanmeldbewijs moet je bij je aanvraag meesturen. De STAP-aanvraagwebsite staat op dit moment nog niet online: we linken er in dit artikel naartoe zodra de website wél live staat.

Heb jij je aanvraag verstuurd? Dan controleert het UWV of je voor het STAP-budget in aanmerking komt. Binnen 4 weken krijg je uitsluitsel van het UWV.

Word je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangen jij en de onderwijsinstelling hierover een bericht. Wordt een aanvraag niet goedgekeurd? Dan stuurt het UWV de onderwijsinstelling daar geen bericht over, zelf word je wel op de hoogte gesteld. Aan jou vervolgens de taak om je onderwijsinstelling te laten weten of je ook zonder het STAP-budget diens opleiding wilt volgen.

Let op: bij goedkeuring stuurt DUO het lesgeld uit jouw STAP-budget direct naar de onderwijsinstelling waar jij een opleiding volgt. Het geld komt dus niet eerst op jouw rekening terecht. Volg je een opleiding waarvan het lesgeld meer dan € 1.000,- bedraagt? Dan krijg je een factuur van je onderwijsinstelling voor het overige deel van het lesgeld. Immers: het STAP-budget bestaat uit maximaal € 1.000,-.

De opleiding volgen en afronden

Is jouw STAP-aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je van jouw onderwijsinstelling – bijvoorbeeld dus van ons – een e-mail met informatie. Daarin staat waar en wanneer de opleiding plaatsvindt en welke voorbereidingen je van tevoren kunt treffen.

Heb je jouw opleiding afgerond? Dan krijg je een bewijs van deelname, een certificaat of een diploma van de onderwijsinstelling. Jij kan nu met nóg meer expertise je werk uitvoeren. Met het document kun je ook met succes op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Andere interessante blogs

Waarom een moderne recruiter vooral een adviseur moet zijn

/
“Een echte professional zorgt voor een strategie waarmee hun organisatie zich op lange termijn van talent verzekert - Susanne Freriks-Zeeuw”
Kennismaking Sandra Hartemink

Maak kennis met de nieuwe hoofddocent van de Leergang Recruitment

/
“De docenten uit de praktijk, verdiepende lesstof en deelnemers die van elkaar leren maken de Leergang Recruitment speciaal.”
Header - intrinsieke motivatie

Do's en dont's van onboarding: 'het belang van intrinsieke motivatie is gigantisch'

/
Lopen nieuwe collega’s bij jouw organisatie vaak na een paar maanden de deur uit? Onboardingsspecialist Ardiënne Verhoeven weet waar het aan ligt. Je leest het in deze blog.
Blogheader - sollicitatievragen

5 sollicitatievragen die recruiters nooit meer mogen stellen

/
In dit artikel zetten we een aantal veelvoorkomende sollicitatiegesprekvragen op een rijtje, en leggen we uit waarom je ze vanaf nu beter kunt vermijden.
Recruitmentstrategie

4 tips om je recruitmentstrategie te optimaliseren

/
In dit artikel delen wij 4 tips om jouw recruitmentstrategie te optimaliseren, waardoor jij slimmer kunt werven.
Blog- belang van goede onboarding

Het belang van een goede on-boarding

/
In dit artikel lees je tips hoe je jouw pre-boarding en on-boarding proces kunt inrichten voor een goede start van jouw nieuwe medewerker.
Header-Wervingssucces

Wervingssucces vergroten? Gebruik deze kanalen

/
De Stand van Werven 2023 illustreert welke kanalen door recruiters gebruikt worden als meest belangrijke bronnen voor wervingssucces.

Feitjes over het onboarding proces

/
Download hier een infographic met interessante feitjes en tips over onboarding
Header - Voordelen AI

De 5 belangrijkste voordelen van Artificial intelligence (AI) voor recruitment

/
De AI-tools vliegen je inmiddels om de oren, maar wat kun je er nu écht mee? In dit artikel: de 5 belangrijkste voordelen van AI.