Casus:

Tweetal workshops: Schrijven van vacatureteksten en Online werven

De Academie heeft dit team een tweetal workshops gegeven. In de eerste workshop stond het schrijven van wervende vacatureteksten centraal. Later is dit nog opgevolgd met een workshop in e-Recruitment en Online werven. In beide workshops is allereerst stil gestaan bij de theorie en de ontwikkelingen in de markt. Daarna is de groep actief aan de gang gegaan om zelf te oefenen met het geleerde.

“We zijn al de grootste logistiek dienstverlener en willen daarnaast door een eerste keuze werkgever ook eerste keuze voor onze klanten zijn. Daarom biedt DHL heel wat meer dan je in eerste instantie zou denken. Naast logistieke functies, zijn er talrijke uitdagingen in uiteenlopende functiegebieden als Marketing & Sales, Finance, IT, Procurement, Customer Service en Human Resources. Het is ontzettend belangrijk om deze boodschap op een goede manier uit te dragen en de potentiële DHL’er op een professionele manier te werven via passende vacatureteksten. Om onze dienstverlening continue te blijven optimaliseren en te professionaliseren is van belang dat wij ook onze eigen kennis vaardigheden blijven ontwikkelen.”

  • Tetske Melcher de Leeuw
  • Consultant
  • DHL Resource Center Benelux

DHL

DHL biedt expertise in express, lucht- en zeevracht, transport over de weg, contractlogistieke oplossingen, maar ook internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereld¬wijde dekking en diepgaande kennis van en ervaring met lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL 220 landen en staatsgebieden. Meer dan 300.000 medewerkers zijn dag en nacht in de weer om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van klanten overtreffen. DHL is een merk van Deutsche Post DHL. In 2007 genereerde de groep een omzet van meer dan 63 miljard euro.

Het belangrijkste kapitaal van DHL zijn de medewerkers zelf. In april 2004 is het ResourceCenter opgericht. De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het werven en pre-selecteren van nieuwe medewerkers, arbeidsmarktcommunicatie en –onderzoek, bewaken van een optimale personeelsbezetting (instroom) en het faciliteren van de interne arbeidsmarkt. In andere woorden kun je zeggen dat het gaat om het matchen van bestaande medewerkers op nieuwe functies (doorstroom) en het zoeken naar passend werk voor mensen buiten DHL, indien omstandigheden daarom vragen (uitstroom). Het Resource Center werkt nauw samen met het management en externe partners en is actief voor alle DHL-bedrijfsonderdelen.