Casus:

Leergang Beter werven in de Zorg

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft in 2018 een incompany Leergang Beter werven in de zorg verzorgd voor de leden van ZorgpleinNoord. Aan de hand van een kick-off sessie over de beginselen van arbeidsmarkcommunicatie werd deels de rest van de leergang samengesteld. De leergang bestond uit een drietal bijeenkomsten van een dag. De kick-off sessie Arbeidsmarktcommunicatie, de verdiepende training Arbeidsmarktcommunicatie en een workshop Schrijven van vacatureteksten. Uiteenlopende thema’s kwamen aan bod, van doelgroepgericht werven tot online werving en social media. En van employer branding tot arbeidsmarktcommunicatiestrategie.

“Vooral de interactie met vakgenoten binnen dezelfde sector werd erg goed gewaardeerd, het leren van elkaar. De cursisten waren enthousiast over de inhoud en deskundigheid van de docent. De afstemming over de inhoud van de incompany leergang verliep efficiënt en praktisch.”

  • Harryette van den Broek
  • Programmamanager
  • ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord: grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland.

Met meer dan 270 aangesloten organisaties, samen goed voor ongeveer 65.000 fte, vertegenwoordigt ZorgpleinNoord ruim 85% van de zorg- en ongeveer de helft van de welzijnssector in Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe). ZorgpleinNoord is hiermee het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Noord-Nederland. ZorgpleinNoord heeft zich samen met 14 andere regionale arbeidsmarktorganisaties verenigd in RegioPlus.

Vanuit een landelijk speelveld spelen wij in op de regionale ontwikkelingen en behoeften. Puttend uit onze landelijke kennis staan we voor een sterk regionaal uitvoeringsprogramma.