De krapte op de arbeidsmarkt is voor een ieder zichtbaar en voelbaar. Alle doelgroepen zijn inmiddels in meer of mindere mate schaars. Zo ook jong talent. Dit is niet meer alleen voelbaar op de hoger geschoolde arbeidsmarkt, naar (V)MBO talent is op het moment de grootste vraag.

Millennials willen impact maken

Er is al heel wat geschreven en gevonden van de zogenaamde millennials, het jonge talent dat nu voor een behoorlijk deel al op de arbeidsmarkt is toegetreden en aan het werk. Millennials zijn vaak omschreven door (een afgeleide van het interview van Simon Sinek): verwend, onzeker, luisteren slecht, willen (meteen) IMPACT maken en oh ja… ze zijn lui. Deze groep, voor zover we generaties kunnen clusteren, is opgegroeid in gezinnen waar ze mochten meedenken over vragen als: ‘waar zullen we naartoe gaan met vakantie?’, ‘kiezen we een rode of blauwe auto?’ en wat eenvoudiger ‘wat wil je op je brood?’.

Jonge werknemers met al die noten op hun zang

Deze jonge mensen zijn gewend dat ze betrokken worden in keuzeprocessen vanuit hun opvoeding. Niet heel gek dat ze mee willen praten op de werkvloer wanneer er keuzes gemaakt worden toch? Waar de generaties voor hen opgevoed zijn met het (toch ietwat oud-Rotterdamse) ‘niet lullen maar poetsen’ is er soms wat onbegrip richting beide kanten. Ondanks dat ze snoeihard werken worden ze ook wel wat lastig en ‘demanding’ gevonden, die jonge werknemers met al die noten op hun zang.

Dialoog is hier het ‘gouden’ advies

De jonge, assertieve generatie staat te popelen om hun ideeën met u als manager of werkgever te delen. Niet omdat ze gelijk willen hebben, maar omdat ze denken dat ze daarmee hun toegevoegde waarde ofwel impact kunnen maken voor het bedrijf. Geef die ruimte waar het kan, laat ze leren en liefst ook falen in een veilige, open omgeving. Pluk de vruchten van dit jonge talent dat niet alleen (keihard) poetst maar ook actief meedenkt hoe het beter en anders kan.

Pluk de vruchten van jong talent

En als u elkaar dan even niet begrijpt, er wat irritatie is omdat zaken niet gaan volgens de ‘ongeschreven etiquette’: die millennials kunnen eigenlijk best tegen feedback! Mits in dialoog en ze zelf ook nog wat mogen aanvullen in datzelfde gesprek. Weet dus op uw beurt de feedback ook weer tot u te nemen en ervan te leren. Wanneer u die ruimte geeft en creëert zult u merken dat u de vruchten gaat plukken van uw jonge talent. En niet onbelangrijk, dat zij het op hun beurt leerzaam en leuk vinden om zich te ontwikkelen bij uw organisatie en dus blijven.

Seminar Succesvol werven van millennials

Graag vertellen we u meer over de jongste doelgroepen die aan het werk zijn en gaan; waar te vinden, bereiken en (ver-)binden tijdens het Seminar Succesvol werven van millennials en jong talent op donderdag 31 mei a.s. Ik begroet u deze dag graag. Lees meer, download de factsheet en/of schrijf u direct in >>

Blog door Nynke de Jong

Nynke de Jong is een Talent Acquisition en Talent Management specialist met ruim tien jaar ervaring op zowel recruitment, talent management als employer branding binnen bedrijven als EY, ING en Albert Heijn. Lees meer >>