De Leergang Recruitment en de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie zijn de twee meest complete opleidingen die wij aanbieden. Tijdens de leergangen krijg je als beginner in het vakgebied alle theorieën mee om goed van start te kunnen. In deze blog lees je wat onze oud-deelnemers nou echt van deze leergangen vonden.

Direct toepasbaar in de praktijk

Anniko Buijsman, marketeer, volgde vorig jaar bij ons de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. Als marketeer in het arbeidsmarktcommunicatie-vak wilde ze meer kennis opdoen over employer branding. Nou, dat is gelukt! Met behulp van alle kennis die ze tijdens de leergang heeft opgedaan, was ze in staat de werkgeverspositionering te formuleren. Ze beoordeelde de Leergang zelfs met een 9,5. In de onderstaande video vertelt ze je over haar grootste uitdaging, wat haar het meest bijgebleven is en hoe ze de training tijdens corona heeft ervaren.

Onze Leergang Arbeidsmarktcommunicatie is de meest complete opleiding op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie in Nederland. De belangrijkste onderwerpen in het vakgebied komen aan bod. Denk hierbij aan onderwerpen als werving, employee relationship management, employer branding en arbeidsmarktcommunicatiestrategie. De leergang bestaat uit 4 opleidingsdagen en een eindpresentatie op dag 5. Tijdens de leergang ga je ook echt daadwerkelijk aan de slag voor jouw organisatie met als eindresultaat een concreet eindproduct zoals een arbeidsmarktcommunicatieplan, werkgeverspositionering, candidate experience onderzoek, recruitmentsite-plan of referralstrategie.

Twijfel je nog over deze leergang? Lees hieronder dan meer ervaringen van deelnemers:

Lennert Dietvorst

"De Leergang is uitgebreid genoeg om het te beschouwen als een opleiding en geen training. De verschillende onderwerpen krijgen genoeg ruimte, zodat je de verdieping goed kan zoeken. De leraren verstaan hun vak en hebben genoeg praktijk ervaring om de theorie kracht bij de praktijk te zetten."

Merlien Soedhoe

"Ik vond het een hele intensieve, maar fijne leergang! De informatie was helder en concreet, waar je direct mee aan de slag kan. Ik heb veel concrete tips mee kunnen nemen in het werk. Ook het gebruik van praktijkvoorbeelden bij elke lesdag droeg bij dat de informatie wat meer visueel werd, echt heel erg fijn! De trainers zijn goede en ervaren trainers en weten heel goed waar ze het over hebben. Al met al is deze leergang een dikke aanrader als je je meer wilt verdiepen in arbeidsmarktcommunicatie."

Babeth Krijgsheld

"Dit was een erg leerzame leergang! Heel mooi dat er allerlei verschillende thema's worden behandeld zodat je veel kennis opdoet en zelf de afweging kan maken wat wel en niet voor jouw organisatie werkt. Ideaal voor mensen die zich breed in het thema arbeidsmarktcommunicatie willen verdiepen. Ook alles goed verzorgd qua communicatie en praktische zaken rondom de studiedagen."

Actueel en perfect om te netwerken

Marjolein Lokenberg en Giny Oosthoek zijn ook oud-deelnemers, zij volgden bij ons al eerder de Leergang Recruitment en hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding. We vonden het vooral prettig dat alle docenten uit de huidige praktijk komen en actuele voorbeelden geven", aldus Giny Oosthoek. Met de Leergang Recruitment behandel je alle facetten uit het vak vanuit actuele praktijkervaringen van docenten.

Wat de oud-deelnemers ook is bijgebleven is de fijne sfeer en de mogelijkheid tot netwerken. De leergang brengt je namelijk in contact met collega’s in het vakgebied die jou ook weer tips  kunnen geven. Na de leergang hebben deelnemers nog contact met elkaar om te kunnen blijven sparren.

Marjolein en Giny spraken na afloop met elkaar over hun ervaringen in het vak en over hun leerpunten uit de opleiding. Bekijk hieronder de video van het gesprek.

Tijdens de Leergang Recruitment leer je in 2 x 2 dagen wat recruitment is, hoe je succesvol kunt searchen, verleiden en interviewen. Dat leer je van de beste docenten en trainers uit de recruitmentpraktijk. Alles voor een vliegende start om kandidaten te vinden en in beweging te brengen naar hun volgende stap in hun loopbaan. Hieronder lees je meer ervaringen van deelnemers over deze leergang:

Feijke Detiger

"In deze leergang komen zoveel onderdelen voorbij die je meteen in praktijk kunt brengen. Heerlijk! Om een aantal voorbeelden te noemen: je kunt direct aan de slag om de vacatures anders te gaan schrijven, op een effectieve manier sourcen en ik heb een andere kijk gekregen op de candidate experience."

Brenda Varkevisser

"Deze leergang is een echte aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met arbeidsmarkt/recruitment. De onderwerpen zijn zeer divers, alles komt aan bod. De trainers zijn echte vakmensen die energie uitstralen en het leuk vinden om kennis over te brengen. Het tempo ligt lekker hoog waardoor het een leuke, interactieve training is. Verder is de verzorging vanuit de academie op en top: aan alles wordt gedacht." Ook meedoen?

Wil jij van A-Z bijgepraat worden over arbeidsmarktcommunicatie en/of recruitment tijdens onze leergangen? Wees er dan snel bij, want er zijn nog maar beperkte plekken beschikbaar. Op 28 september vindt de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie plaats. En op 8 november kun je de Leergang Recruitment bij ons volgen.

Meer ervaringen lezen?

Vond je het leuk om de ervaringen van oud-deelnemers te lezen? Neem dan ook eens een kijkje op Springest. Daar lees je nog veel meer ervaringen van onze deelnemers over verschillende opleidingen.

Andere interessante blogs

Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.
Regeren is vooruitzien

Regeren is vooruitzien - het belang van een strategische blik op recruitment

/
Het investeren in een arbeidsmarktcommunicatieplan verdien je dubbel en dwars terug, In deze blog 10 redenen waarom.

Download hier het E-book over Recruitment Marketing Automation

/
Download hier het E-book Recruitment Marketing Automation: Dit is jouw gids om kennis te maken met marketing automation toegepast op recruitment
Header - Q&A

Antwoord op al jouw vragen over de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie!

/
Wij hebben Marion de Vries - docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie - vragen gesteld waar jij graag een antwoord op wil krijgen.
Rapport verloopcijfers 2023

Download rapport 'Verloopcijfers 2023'

/
Download hier het rapport 'Verloopcijfers 2023'
Blog - 10 tips voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie

Download Whitepaper '10 tips voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie'

/
Download hier de gratis whitepaper '10 tips voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie in 2024'
meest gelezen blogs 2023

Top 5 meest gelezen blogs 2023: Terugblik Academie voor Arbeidsmarktscommunicatie

/
Het jaar 2023 zit er bijna weer op. Tijd voor een terugblik naar onze meest gelezen artikelen van dit jaar.
Header winnend plan

Zo schrijf je een winnend arbeidsmarktcommunicatieplan

/
‘Arbeidsmarktcommunicatieplan’. Met dat woord versla je gegarandeerd iedereen in een potje Scrabble, maar ook in the war for talent trek je ermee aan het langste eind. In dit artikel leggen we uit hoe dat zit.
Header-vierluik-eb

Waarom deze tatoeage een masterclass in employer branding is

/
Goede employer branding begint en eindigt met rugdekking van je mensen; zonder dat val je door de mand.