Weet u het nog? Begin dit jaar heeft alweer het derde onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van Arbeidsmarktcommunicatie en recruitment plaatsgevonden. Dit heeft geresulteerd in de Stand van Werven 2016. In dit onderzoek blijkt dat de markt van werving (arbeidsmarkcommunicatie en recruitment) volop tot leven is gekomen. Bijna alle stoplichten staan op groen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de meting in 2014 hebben kostenreductie of minder budget geen boventoon meer. Het tegenovergestelde lijkt eerder het geval. Alles kan en meer moet, zeker in vergelijking met de voorgaande jaren.

Meer impact met werving

Als de zon schijnt moet je het dak repareren. Het is precies dit moment in ons vakgebied. Nu we de wind in de rug hebben, is de de verleiding groot om de krapte te lijf te gaan op de manier zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Meer sourcing, meer vacaturesites, meer bureaus, meer… Maar het is juist nu het moment om niet voor ‘meer’ te kiezen, maar voor slimmer. Niet meer van hetzelfde, maar juist op een andere en slimmere manier arbeidsmarktcommunicatie en recruitment inrichten om zo een beter resultaat af te dwingen. En zo meer impact te hebben met werving.

Wat zijn de prioriteiten voor u en uw afdeling?

Een van de vragen in het onderzoek is ‘Wat zijn de prioriteiten in 2016 voor u en uw afdeling? De prioriteiten op de arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentafdeling liggen logischerwijs in lijn met datgene dat impact heeft in de boardroom. Employer branding (69%) en arbeidsmarktcommunicatie (65%) staan bij corporates op respectievelijk de eerste en tweede plaats.

Uw arbeidsmarktcommunicatie slimmer inzetten?

2 en 3 februari 2017 organiseren wij de vierde editie van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie. Deze twee dagen gaan de deelnemers in een informele sfeer intensief aan de slag. Korte theorieblokken worden afgewisseld met cases en werksessies. Het hele vakgebied arbeidsmarktcommunicatie komt aan bod met onderwerpen als werving, online recruitment, social media recruitment, employer branding, employee relationship management en strategie. Lees meer en/of download de factsheet.

Samen met een collega naar de bootcamp

De bootcamp arbeidsmarktcommunicatie leent zich ideaal om samen met een collega van HR, recruitment of communicatie te volgen. u kunt dan samen uw arbeidsmarktcommunicatie optimaliseren. Bij inschrijving met 2 personen van een organisatie heeft u recht op een speciaal combitarief. Lees meer en/of download de factsheet.

8,7 op Springest

Deze Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie – opvolger van de Summer-/Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie – scoort maar liefst een 8,7 gemiddeld op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest. Hieronder enkele ervaringen van deelnemers.

Anneke de Niet, Holland Casino: ‘Intensieve training waarbij de onderwerpen zeer duidelijk worden uitgelegd. De dagindeling is heel afwisselend en actief. De trainers zijn echt vakmensen die heel enthousiast elk onderdeel behandelen. Ontzettend leerzaam en heel veel tools meegekregen om mee aan de slag te kunnen gaan. Door de wijze waarop deze training gegeven wordt krijg je vanzelf heel veel inzicht en ideeën over je werk en je kunt niet wachten om met deze kennis te gaan werken!’

Daniëlle van Calsteren, Centric Netherlands B.V.: ‘Top ervaring. Goede docenten met ervaring, aansprekende voorbeelden om de theorie kleur te geven en heldere uitleg. Door de bootcamp ben je binnen twee dagen gewapend met goede inzichten, actiepunten en energie om verder aan de slag te gaan. Wanneer je op zoek bent naar het totaalplaatje van AMC en hoe je de strategie van jouw organisatie het best vorm kan geven, is dit een zeer goede cursus. Echt een aanrader.’

Onderzoek Stand van Werven 2016

In de eerste drie weken van januari zijn 289 wervingsprofessionals online ondervraagd door onderzoeksbureau Intelligence Group in opdracht van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. 77 procent van hen was werkzaam in recruitment, gevolgd door 45 procent werkzaam in arbeidsmarktcommunicatie. Het onderzoek had tot doel om tot een totaalbeeld te komen van het vakgebied anno 2016, o.a. op het gebied van belangrijkste trends, ontwikkelingen en effectiviteit van wervingskanalen. De complete 28 pagina’s tellende rapportage Stand van Werven 2016 is gratis te downloaden.