Top 5 best gelezen nieuwsberichten 2018

De kerstdagen inmiddels achter de rug en het einde van het jaar nadert. Tijd om de 5 best gelezen berichten van 2018 voor jou op een rij te zetten. Het zijn de belangrijkste berichten die jij als bezoeker van onze website niet wilt missen.

#1 Arbeidsmarkt- en recruitmenttrends voor 2018 (en verder) deel 1

Dit artikel over de arbeidsmarkt- en recruitmenttrends is by far het meest gelezen in 2018 (2040 keer). In deze blog benoemt Geert-Jan Waasdorp, o.a. oprichter van Intelligence Group, de 5 volgende trends:

  1. Schaarste neemt toe, maar paniek blijft uit
  2. Concurrentie tussen steden, regio’s en landen neemt toe
  3. Schaarste van jong hoogopgeleide mannen neemt toe
  4. Rol van intermediairs blijft groeien
  5. Doelgroepinformatie is een commodity. En nu?

Lees hier de complete blog.

#2 Arbeidsmarkt- en recruitmenttrends voor 2018 (en verder) deel 2

Het is dan niet verrassend dat het vervolg op deze blog met de laatste 5 trends een goede tweede is van de meest gelezen artikelen (1243 keer) op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. In deze blog werden de volgende 5 trends verder toegelicht:

  1. Belang A.I. in selectie neemt toe. In werving blijkt A.I. vooralsnog een zeepbel
  2. Google for Jobs/ Facebook Work
  3. Whatsapp, de kroonopvolger van Indeed en LinkedIn klopt aan de deur.
  4. Revival van referral
  5. De happy recruiter

Lees hier het volledige bericht.

#3 De Stand van Werven 2018: ‘Verleiden, verrassen en verbinden steeds crucialer’

Het bericht over de Stand van Werven 2018 is een goede derde, met 1024 keer gelezen. Het jaarlijkse onderzoek onder recruiters en andere wervingsprofessionals laat in de eerste plaats zien dat de krappe arbeidsmarkt nóg meer dan vorig jaar gevoeld wordt. Maar liefst 93 procent van de bijna 250 ondervraagden zegt dat de schaarste dit jaar van invloed is op hun werk, tegen 77 procent vorig jaar. Het is daarmee meteen ook (na de AVG) de grootste stijger in het rijtje ‘invloedrijke onderwerpen’. Andere opvallende stijgers in deze lijst: generatieverschillen, HR-performancesystemen en Big Data (dataveiligheid). Lees hier de belangrijkste bevindingen uit de Stand van Werven 2018.

#4 Referral recruitment steeds belangrijker voor wervingsprofessionals

Op een mooie vierde plaats met 712 keer gelezen, staat het bericht dat referral recruitment een steeds prominentere plaats in gaat nemen voor de wervingsspecialisten. Vorig jaar was het belang van referral recruitment nog met 5 procent gedaald, maar dit jaar gestegen met 12 procent. Daarmee is het de grootste stijger in wervingsmiddelen voor wervingsprofessionals. Dit blijkt uit de rapportage van de Stand van Werven 2018.

Lees hier het complete artikel.

#5 Gratis Arbeidsmarktcommunicatie 5-daagse

Het artikel over de door de Academie ontwikkelde Arbeidsmarktcommunicatie 5-daagse welke pas op 20 augustus live is gegaan, mag met gepaste trots met 686 unieke lezers deze rij van best gelezen artikelen afsluiten. In dit artikel vertellen wij meer over deze Arbeidsmarktcommunicatie 5-daagse en kunnen de mensen zich direct gratis inschrijven. De Arbeids­markt­communicatie 5-daagse bestaat uit 5 e-mails (1 per werkdag):

Dag 1: Werving
Dag 2: Employee relationship management
Dag 3: Employer branding
Dag 4: Verbinding
Dag 5: Arbeids­markt­communicatie

Bekijk hier het volledige bericht.

Voorjaar 2019

In het voorjaar van 2019 hebben wij weer diverse leergangen, bootcamps en masterclasses voor jou in de planning staan. Denk hierbij aan de Leergang Recruitment of Leergang Recruitment Advanced, beiden vanaf maandag 11 maart. De Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie op 7 en 8 februari of de Bootcamp Sourcing & Search op 20 en 21 mei 2019. Kijk hier voor ons volledige aanbod in het voorjaar van 2019 >>

 

Foto: pixabay.com

 

De academie wenst iedereen prettige feestdagen

Bijna einde van het jaar en dan willen we toch even terugblikken. Wij kijken terug op een inspirerend en leerzaam jaar. We hebben weer veel nieuwe vakgenoten mogen ontmoeten en samen interessante en leerzame momenten met elkaar mogen delen. Niets is leuker dan het delen van ons enthousiasme en passie voor arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit.

Bereikbaarheid tijdens de feestdagen

In verband met de komende feestdagen, kan het voorkomen dat een reactie op een vraag aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie wat langer op zich laat wachten. Natuurlijk doen we ons best zo spoedig mogelijk bij je terug te komen. Indien je vragen hebt, kun je deze mailen naar info@arbeidsmarktcommunicatie.eu. Vanaf maandag 7 januari 2019 staan we weer helemaal voor je klaar. Ons voorjaarsaanbod kan je bekijken op onze website of  direct inschrijven voor een van onze trainingen. Bij inschrijving uiterlijk 31 december 2018 13.00 uur, ontvang je indien gewenst nog dit jaar jouw factuur.

Gezellige en warme feestdagen gewenst

Namens alle collega’s en docenten van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie wensen wij je gezellige en warme feestdagen met jouw dierbaren en bedanken iedereen voor het delen van hun visie en ervaringen. Wij hopen je in 2019 weer terug te zien!

 

Foto: pixabay.com

Een opleiding waarbij alle facetten van het recruitment vak aan bod komen

Dit is een van de vele reacties die wij hebben mogen ontvangen van de deelnemers aan de vierde Leergang Recruitment die in november plaats heeft gevonden. In september 2017 zijn wij van start gegaan met deze leergang en ook dit najaar waren alle plaatsen bezet. De behoefte aan een complete recruitment opleiding blijkt groot te zijn.

Enthousiaste reacties van onze deelnemers

Alle 17 deelnemers hebben het evaluatieformulier ingevuld. Hier zijn wij zeer dankbaar voor omdat dit ons helpt om onze opleidingen te blijven optimaliseren. Tevens is dit zeer waardevol voor toekomstige deelnemers om een eerste indruk te krijgen. Hieronder een selectie van enkele reacties van onze deelnemers.

Lisanne Volkers, Lincks Personal Recruitment: “Leerzame en inspirerende dagen gehad! Een opleiding waarbij alle facetten van het recruitment vak aan bod komen. Heel interactief en goed opgezet (2×2 dagen met overnachting). Het heeft mij inzicht gegeven in waar ik sta als recruiter en daarnaast heeft het mij handvatten gegeven waar ik direct mee aan de slag kan!”

Esther Schubert, Rijnstate: “Dit is een cursus waar ik wat aan heb. Ik heb veel geleerd van de docenten maar ook van de medecursisten.”

“Dit is een cursus waar ik wat aan heb”

Kimberley Aerts, Aldi: “Zeer goed opgezette en leerzame training, waarbij voor zowel onervaren als ervaren recruiters heel veel te leren valt. Fijn ook dat de docenten uit de praktijk komen en de stof gelijk wordt toegepast op de praktijk”

Jennifer van den Hoven, Info Support B.V.: “Een leerzame en gezellige leergang. Tijdens de leergang ben ik meer te weten gekomen over de verschillende aspecten binnen Recruitment en hoe je deze met balans kunt inzetten. Verder zijn de trainers beschikbaar voor het stellen van vragen, verdieping opzoeken en tips. Tot slot heb ik nu een leuk netwerk opgedaan en vier gezellige dagen gehad met de gehele groep. Echt een toevoeging voor mijn kennis en ervaring!”

“Echt een toevoeging voor mijn kennis en ervaring!”

Roxanne Pietersz – van den Tweel, Omgevingsdienst De Vallei : “Een leergang waarmee je veel van het geleerde direct in de praktijk kan toepassen. Deskundige docenten en fijne samenwerkingsvormen waarbinnen je met de overige deelnemers veel ervaring kunt uitwisselen. Een echte aanrader om je expertise op het gebied van recruitment te versterken!”

Thijs Jonker, De Mandemakers Groep: “Echt een top ervaring, opleiding die ik iedereen kan aanraden, of je nou ervaren of nog maar startend bent in de wereld der Recruiment. “

“Opleiding die ik iedereen kan aanraden!”

Sharon Begheyn, Eigenwijs Recruitment en Loopbaanadvies: “Het was een zeer afwisselende training met verschillende trainers die duidelijk expert waren in hun vakgebied. Over het geheel heb ik heel veel geleerd, zeker in deze korte tijd. Voor mij was ik voornamelijk op zoek naar bevestiging en verdieping en dat heb ik hier zeker gevonden.”

Stefan Putman, Rijnstate: “Top, bevestiging van wat ik al wist maak ook een eyeopener van wat ik nog niet wist.”

Leergang Recruitment scoort een 8,3 op Springest

De leergang Recruitment scoort gemiddeld een 8,3 op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest gebaseerd op 20 ervaringen.

Foto impressie Leergang Recruitment

Tijdens de leergang zijn ook enkele foto’s gemaakt, hieronder kan je een korte foto impressie van deze Leergang Recruitment bekijken.

Vakvolwassen gesprekspartner voor opdrachtgever en kandidaat

Recruitment is een vak waarin je succesvol wordt als je de basisprincipes kent en leert beheersen. Doel van de 2x tweedaagse leergang is om de deelnemers de basis te geven om een vakvolwassen gesprekspartner te zijn voor opdrachtgever en kandidaat.  Op 11 maart 2019 start alweer de vijfde Leergang RecruitmentLees hier meer over de leergang, download de factsheet met alle informatie en/of schrijf direct in. Indien er vragen zijn, kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Haal meer uit jouw Arbeidsmarktcommunicatie

Het is een grote uitdaging om talent te verleiden, verrassen en verbinden in de huidige arbeidsmarkt. Belangrijk daarbij is om continu de focus te hebben liggen op goede arbeids­markt­communicatie vanuit jouw organisatie. Om je daarbij op weg te helpen, hebben wij de Arbeids­markt­communicatie 5-daagse ontwikkeld.

Deze gratis 5-daagse is ideaal voor jou indien je nog geen of weinig ervaring hebt met arbeids­markt­communicatie. In onderstaande video vertelt Martijn Hemminga hier meer over.

Na aanmelding, ontvang je 5 aansluitende werkdagen mail waarbij wij concrete arbeidsmarktcommunicatie tips & tricks delen. Dit doen we in allerlei vormen zoals een artikel, download, checklist, video of e-book. Doel is dat jij na afloop weet hoe je met arbeids­markt­communicatie ervoor zorgt dat mensen op het juiste moment bij jou voor de poort staan zodat je vervolgens kunt gaan werven.


Schrijf je gratis in

PS: ontvang je geen mail, kijk dan ook even in je spambox!

Dagindeling van de Arbeids­markt­communicatie 5-daagse

Bij deelname aan de Arbeids­markt­communicatie 5-daagse, ontvang je 5 werkdagen achter elkaar een mail met arbeidsmarktcommunicatie informatie. Hieronder de onderwerpen per dag:

Dag 1: Werving
Dag 2: Employee relationship management
Dag 3: Employer branding
Dag 4: Verbinding
Dag 5: Arbeids­markt­communicatiestrategie

Op de zesde werkdag ontvang je van ons een evaluatieformulier omdat wij jouw mening belangrijk vinden en daarmee de 5-daagse kunnen blijven optimaliseren.

Wat kan je verwachten?

In deze 5 mailtjes delen wij informatie in de vorm van artikelen, checklists, downloads, video’s en ebooks. Doel is om jou met deze informatie te helpen bij het opzetten van goede Arbeids­markt­communicatie voor jouw organisatie. Hieronder een kleine selectie wat je tijdens deze 5-daagse kan verwachten.

  • Checklist voorkomen van wervingsproblemen
  • 10 randvoorwaarden voor een succesvolle vacaturetekst
  • Modelprocedure referralprogramma (download)
  • 25 bronnen van kandidaten om een talentpool mee op te bouwen
  • Waarom investeren in employer branding? (e-book)
  • Checklist storytelling bij Arbeids­markt­communicatie
  • Hoe verbeter je de Candidate Experience?
  • 9 factoren die van invloed zijn bij het verbinden
  • Medewerkersonderzoek (download)
  • Handvatten bij het bepalen van je arbeidsmarktcommunicatiestrategie
  • Gratis webinar ‘Optimaliseer je werving met arbeidsmarktcommunicatie‘.
  • En nog veel meer handvatten, tips & tricks én valkuilen die makkelijk toe te passen en te vermijden zijn bij het bepalen van je Arbeids­markt­communicatie­strategie