Op het gebied van sourcing is deze periode van social distancing een mooie periode een hoop te leren. Er zijn ontzettend veel leuke, inspirerende en uitdagende events er op dit moment. Denk aan de webinars van Dux-Soup, Talentsoft, Amazing Hiring en meer. Mooi, we zitten niet stil met zijn allen, … of juist wel, achter ons scherm.

Meer de diepte ingaan op het gebied van sourcing? Op 3 juni om 09:00 start onze Tweedaagse Sourcing & Search. Leer hier meer:

Dit vindt onze docent Sandor van sourcing

Doordat recruitment in veel bedrijven op een lager pitje draait heb je als recruiter tijd over. In de afgelopen paar weken heb je waarschijnlijk je processen nog eens bekeken en misschien wel ontdekt dat er in jullie bedrijf nog geen of weinig sourcing wordt toegepast. Hoe gaan wij als professionals om met minder werkuren en hoe gaan we die zo efficient mogelijk inzetten om toch maximaal resultaat te halen?

Sourcing saai?

Een tijd geleden alweer schreef Annelies Graafland op Werf& dat veel vakgenoten sourcing zien als saai en iets dat je door studenten kunt laten doen. Zij schrijft een aantal redenen waarom het een apart vak is. Naar mijn idee is het logisch dat sourcen en searchen nu meer aandacht krijgt dan ooit. Ook ik heb in de afgelopen weken aardig wat blogs herlezen. Ook heb ik wat uurtjes meegepikt van de 24 uurs marathon van Recruiting Brainfood. Uiteraard niet uren achter elkaar, maar toch zeker de moeite waard.

Basisprincipes en mindset

Voor de ene recruiter gaat het dan om beheersen van basisprincipes en voor de ander om meer begrip en mindset ten aanzien van sourcing. Het is niet zo dat we alleen headhunten en kandidaten bellen tijdens het avondeten. Het is ook gericht en continue onderzoek blijven doen naar jouw specifieke doelgroep. Je benut daarmee je eigen database, je eigen netwerk en zet die kennis op meerdere gebieden in. Een van die gebieden is dat je anders naar je doelgroep leert kijken. Je leert nieuwe termen kennen en kan als professional een nog betere adviseur zijn van je hiring manager.

Waarom wél sourcing?

Veel recruiters maken gebruik van veel en verschillende online methoden en platformen om de juiste kandidaat te bereiken met vlogs, advertorials, leuke en originele content en vacatureteksten. Door een goede aanpak kan je middels sourcing tijd en geld besparen door mensen, of nichegroepen te vinden die anders jouw organisatie niet gevonden zouden hebben en daarmee kun je de vlogs advertorials en originele content gerichter uitzetten.

Zoals te zien in het voorbeeld van Peter Ons, zijn er zo veel andere bronnen te vinden waaruit we gratis of betaald niche doelgroepen kunnen putten: iets om  goed te beheersen!

Sandor Lokenberg

Sandor Lokenberg

Talentscout en recuiter

Sandor Lokenberg is trainer op het gebied van internet gedreven toepassingen, Boolean en Google Search.

Wil jij ook meer doen met sourcing? Dan is de live online class die ik binnenkort verzorg voor de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie iets voor jou! Ik sta klaar voor al jouw vragen en zie je graag terug in mijn online class: