Als recruiter ben je professional in je vak. Maar hoe word je een relevante gesprekspartner voor de directie? Naast het hebben van recruitmentskills, doet dit een beroep op andere vaardigheden. Van jou wordt visie en resultaat verwacht! Welke plek kan en wil je als organisatie innemen in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, hoe zorg je er voor dat technologie recruitment ondersteunt en hoe creëer jij met jouw recruitmentorganisatie een optimale candidate experience? Allemaal vragen die aan bod komen in onze Leergang Recruitment Advanced. In deze 2x2 daagse Advanced opleiding ga je samen met hoofddocent Koen Roozen en 5 andere docenten in op de actuele ontwikkelingen van het vak en een stapje verder als het gaat om Tech, KPI’s, strategie, planning en beïnvloeden. De docenten vertellen hieronder kort wat je deze vier dagen kan gaan verwachten.

Koen Roozen - Krachtenveldanalyse en projectmanagement

"Als je alleen een hamer hebt lijkt alles op een spijker (Maslow). Soms werkt het beter om iets vast te schroeven. Samen gaan we op zoek naar schroeven en spijkers en het gereedschap dat er bij hoort. Door te gaan naar de echte vraag, het echte probleem ontstaan nieuwe oplossingsrichtingen. En daarmee verdienen we onze plek aan de directietafel. We leren het interne spel te zien en zorgen dat we maximaal grip hierop krijgen. Door technieken uit projectmanagement toe te passen op recruitment buigen we recruitment om van kosten naar opbrengsten. Stakeholder analyse, succes & faalfactoren, business case, resultaat en voordelen. Het komt allemaal aan bod.”

Geert-Jan Waasdorp - Het wervingsadvies

“Waarom is het werven van 3.500 cybersecurityofficers de komende 2 jaar eenvoudiger dan ‘slechts’ 500 in dezelfde 2 jaar? Dit en vele andere wervingsvraagstukken gaan we met elkaar bespreken in het strategische wervingsplan. Naast de traditionele 6 W’s van een wervingsadvies, gaan we juist in op moeilijkere en strategischere keuzes. Beredeneerd vanuit data, realisme en ook lef. Lef dat je nodig hebt om succesvol nationaal en internationaal te werven. Het bewerken van de arbeidsmarkt beredeneert vanuit ‘drivers’, platforms, marktplaatsen, traffic en recruitment automation.”

Titia Wolf - Storytelling

“Wil je mensen daadwerkelijk tot actie bewegen? Wil je inspireren in plaats van informeren? Wil je vertellen welke kwaliteiten je hebt zonder jezelf op de borst te kloppen? Dan kan een goed verhaal erg overtuigend zijn, juist omdat het zowel het hoofd als het hart aanspreekt. Immers, wij nemen geen beslissingen op basis van rationale analyse, wij nemen beslissingen op basis van hoe die rationele analyse voelt. In de training Storytelling gaan we aan de slag met de kracht van verhalen en hoe die in te zetten in je dagelijkse werkpraktijk. Je krijgt praktische tools in handen voor het vangen, vormen en vertellen van verhalen en gaat de deur uit met een doelgericht verhaal.”

René Bolier - Recruitment Technologie

“In mijn onderdeel neem ik je mee in hoe technologie de beleving van de kandidaat en de effectiviteit van de recruiter en hiring manager exponentieel kan verbeteren. Na dit onderdeel ben je beter in staat een fantastische, effectieve online beleving te bouwen en leer je ook een veel succesvoller recruitment proces neer te zetten met behulp van technologie. Je wordt hierdoor beter in ‘demand generation’ (het creëren van behoefte naar jouw vacatures) en ‘proces’ (het omzetten van demand naar succesvolle, snelle hires). Jouw resultaat? Meer vacatures worden sneller en beter ingevuld wat leidt tot groei van de business.”

Marieke van Heek - Candidate experience en recruitmentmarketing

“Ik heb het geluk om een hele middag in het teken te zetten van de kandidaat. Tenslotte... wat moeten we als recruiters zonder kandidaten? Zo gek is dat niet eens in de huidige arbeidsmarkt. Kandidaten zijn veelal schaars goed. En essentieel! Dus hoe bereiken en verleiden we kandidaten en hoe houden we ze vast tot aan onboarding? Kortom; Recruitment marketing en candidate experience. Als je het mij vraagt de essentie van Recruitment!”

Hans Rademakers - Inspiratiecase, strategie en bezemwagen

“Ik neem je mee in de veranderende wereld van recruitment en deel mijn ervaringen over de jaren heen. De recruiter als kameleon die zich constant weet aan te passen aan markt, vraag en nieuwe generaties op de arbeidsmarkt. Wat maakt de markt complex of wie maakt de markt complex? Wij kijken outside in, maar kijkt jouw organisatie ook zo? Hoe laat je de doelgroepen en de interne stakeholders met elkaar connecten? Hoe krijg je begrip en support? Hoe neem je jouw collega’s mee in de veranderde wereld. Recruitment staat niet alleen, het is een team effort. Barrières overwinnen, je positie opeisen en werken met de realiteit van de dag. Mijn reis met hobbels en weerstanden maar ook met resultaat. En soms…..”

Nieuwsgierig geworden naar de Advanced leergang Recruitment?

11 maart gaat de Leergang Recruitment Advanced van start. Je gaat 4 dagen aan de slag met deze 6 docenten om te groeien van vakprofessional naar sterke gesprekspartner en beïnvloeder voor het management. Lees hier alle informatie en/of download de factsheet of schrijf direct in >>