Marcel van der Quast is onder de naam Werkmerk actief als zelfstandig specialist op het gebied van arbeidsmarkt­communicatie, employer branding en content­marketing. Hij werkt zowel voor werkgevers als voor arbeidsmarkt­communicatie­bureaus.

Sinds november 2021 zit hij in het team Recruitment Marketing bij NS. Daarvoor heeft hij in vanaf 2018 als interim gezeten bij KPN en de Provincie Zuid-Holland en als project de podcast ‘De Dienst’ gemaakt voor de AIVD. Verder adviseert hij op projectbasis verschillende organisaties op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en employer branding, zoals het Rijksvastgoedbedrijf, TBI, en het Reinier de Graaf Gasthuis. Ook heeft hij een periode als freelance strateeg voor employer branding bureau Steam gewerkt.

Van 2014 tot 2017 was hij Teamleider Content en Social Media voor de wervingssite van de Rijksoverheid, werkenvoornederland.nl. Nog verder terug was hij van 2007 tot 2012 hij strateeg bij arbeidsmarkt­communicatiebureau De PersoneelZaak. Zijn eerste baan was in 1994 bij IPW de Personeel­strategen.

Vele ervaring bij verschillende werkgevers en bureaus dus, maar altijd zijn arbeidsmarkt­communicatie en employer branding de basis gebleven

Marcel heeft sinds 2017 ook zijn eigen podcast over het vakgebeid, genaamd 'Hier is AMC'. In 2022 komt er ook een boek uit met inspiratie vanuit de podcast.