Dit is zomaar een van de reacties die wij hebben mogen ontvangen van de deelnemers aan de derde Leergang Recruitment die op 28 mei van start is gegaan. In september 2017 is de eerste leergang georganiseerd en het is wel duidelijk dat er veel behoefte is aan een complete opleiding op het gebied van recruitment.

Vacature intake, benaderen en searchen & sourcen

De leergang recruitment bestaat uit vier dagen en de eerste twee dagen vonden plaats op de inspirerende locatie De Heerlickheijd van Ermelo zodat de deelnemers er even helemaal uit waren en zich 100% konden richten op de leergang. Docent Dorien Waasdorp- Slotboom is hoofddocent van deze leergang en was beide dagen aanwezig. Op maandag 28 mei werd er natuurlijk eerst gestart met de kennismaking waarna docent Mariska Smits met de deelnemers aan de slag ging met de vacature intake. Vervolgens gingen de deelnemers met docent Babs Bloemsaat verder met het benaderen. Na een gezellig gezamenlijk diner was er nog een avondprogramma. Daarin stond netwerken en interactie centraal middels een unieke recruitmentgame. Vanzelfsprekend eindigden ze deze eerste dag met een kleine borrel. De volgende ochtend ging men na een goede nachtrust en ontbijt alweer vroeg van start. Vandaag was docent Sandor Lokenberg aanwezig die de deelnemers alle geheimen van searchen en sourcen vertelde. Voordat de deelnemers en docenten enthousiast huiswaarts gingen, werd  het huiswerk ter voorbereiding van dag 3 en 4 en de groepsopdracht besproken.

Interviewen, vacatureteksten, cadidate experience en eindpresentatie

Maandag 25 en dinsdag 26 juni komen de deelnemers samen met Dorien weer bij elkaar in Ermelo voor de laatste twee dagen van deze leergang. In de ochtend gaat Dorien met de deelnemers aan de slag met interviewen. Naast een klein beetje theorie, gaan ze vooral heel veel oefenen. In de middag komt docent Ellen van Dieren. Zij gaat samen met de deelnemers aan de slag met de wervings- en vacatureteksten. Hoe kunnen zij hun teksten doelgroepgericht schrijven, beter vindbaar (SEO/Google) en aantrekkelijker maken voor hun doelgroep. Na het diner leggen de deelnemers de laatste hand aan de groeps- en tevens eindopdracht en kijken ze samen met Dorien hoe zij als recruiter het beste een CV kunnen “lezen”. Dag 4 is docent Noortje Poot aanwezig. In de ochtend gaat zij dieper in op de kandidaat beleving (candidate experience). Na de lunch staan de eindpresentaties van de groepen op het programma. Deze worden beoordeeld door de docenten. De leergang zal afgesloten worden met de uitreiking van de certificaten.

Eerste reacties van de deelnemers

Na de eerste twee dagen van deze leergang hebben we de deelnemers gevraagd om hun eerste indruk met ons te delen. Binnen korte tijd hadden we van iedereen een enthousiaste reactie ontvangen. Dank aan alle deelnemers voor deze leuke en enthousiaste quotes.

Raymond Remy, recruiter: “Een gevarieerd, praktijkgericht programma en inspirerende docenten maken, dat ik het geleerde direct kan toepassen. Dat is wat ik zoek in een opleiding. Top!”

Marloes Zomer, corporate recruiter Hilverzorg: “Professionele trainingen in informele sfeer met toegankelijke docenten. Al met al inspirerend en met goede voorbeelden, direct toepasbaar in de praktijk. Ik heb genoten!”

Jasmijn van Heiningen, recruiter NS Retail: "Leerzame dagen met enthousiaste docenten uit het vakgebied! Veel stof tot nadenken én om mee aan de slag te gaan! Kijk uit naar de volgende dagen!"

Gordon Boon, recruitment manager ORTEC B.V.: "Ik heb twee hele leerzame dagen achter de rug waarbij ik meteen al het geleerde in de praktijk kan gaan brengen. Nu al zin in dag 3 en 4!"

Bianca Bergenhenegouwen, recruiter Astorium IT: "Ik vond het twee leerzame dagen met enthousiaste docenten en deelnemers en fijn om zo ervaringen te delen en dit toe te passen in de praktijk. Ben nieuwsgierig naar de volgende twee dagen."

Rik van der Wee, recruiter Boolean Recruitment: "De organisatie van de Leergang Recruitment staat als een huis. Er wordt goed en snel geschakeld en veel is mogelijk of bespreekbaar. Inhoud van de leergang zit goed in elkaar met een logische opbouw, duidelijke voorbeelden uit de praktijk en met nadruk op de belangrijkste onderdelen uit het vak. Docenten zijn top. Ervaren mensen die met veel plezier en passie over hun vak praten en die ieder vanuit hun eigen specialisme weten te boeien. De term vakidioten heb ik meerdere keren horen vallen. 😉 Ik kijk dan ook uit naar de 2 dagen in juni."

8,3 op Springest

De leergang Recruitment scoort gemiddeld een 8,3 op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest gebaseerd op 15 ervaringen.

Foto impressie

Bekijk hieronder een korte foto impressie van deze eerste twee dagen van de Leergang Recruitment.

Recruitment is een vak

Een vak waarin u succesvol wordt als u de basisprincipes kent en leert beheersen. Op 5 november start alweer voor de vierde keer de Leergang Recruitment. Bij inschrijving uiterlijk 1 september ontvangt u gratis deelname aan het eerste Werf& Selectie Jaarcongres op 16 oktober a.s. En komt u samen met een collega dan kunt u gebruik maken van een combikorting. Lees hier meer over de leergang, download de factsheet met alle informatie en/of schrijf direct in. Indien er vragen zijn, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.