Op maandag 2 november start de Leergang Strategisch Recruitment. In deze leergang voor ervaren recruiters word je verder opgeleid als vakvolwassen recruiter waardoor je een sterke gesprekspartner wordt voor het management, de ontwikkelingen van recruitment kent en het vak beheerst. Wie daarvoor zorgen lees je in deze blog. 

Leergang Strategisch Recruitment

Koen Roozen

Koen is partner bij Het­Recruiting­Kantoor en 20 jaar actief in de wondere wereld die recruitment heet. Mensen omschrijven hem als een recruitment­junky en voor hem is recruitment dan ook het mooiste vak dat er bestaat.

Bij de Leergang Recruitment is Koen hoofddocent. Voorafgaand aan de leergang zal Koen een telefonisch intake houden met alle deelnemers. Tijdens deze intake bepalen jullie samen of de opleiding aansluit bij jouw leerbehoeften. Koen is alle dagen van de leergang aanwezig.

Op dag 1 vindt de kennismaking plaats en vertelt Koen alles over Krachtenveldanalyse en projectmanagement.

Geert-Jan Waasdorp

Geert-Jan is oprichter van Intelligence Group, het onderzoeks- en databureau gespecialiseerd in arbeids­markt­communicatie en recruitment en de Academie voor Arbeids­markt­communicatie.

Op dag 2 staat Geert-Jan, na de terugblik op dag 1, stil bij het wervingsadvies. Een vakvolwassen recruiter kent de feiten van zijn doelgroep en adviseert stakeholders over de beste wervingsstrategie. 

Na deze ochtend kun je:

  • een wervingsbehoefte ontleden in wervingscriteria
  • arbeidsmarktinformatie vertalen naar een persona en een wervingsplan
  • een wervingsplan kort en krachtig presenteren
Wijnand-van-Oene

Wijnand van Oene

Wijnand is mede-eigenaar van business storytelling bureau InsideStory en oprichter en mede-eigenaar van CareerStories.

Op dag 2 neemt Wijnand je in de middag mee in de wereld van storytelling. Je kan mensen beïnvloeden met een verhaal, maar hoe doe je dit? Hoe kunnen verhalen je helpen mensen te overtuigen en tot actie aan te zetten? Hoe zet je (persoonlijke) verhalen binnen een zakelijke omgeving zo aan het werk dat ze jouw boodschap extra kracht geven? Het antwoord weet je na deze middag vol verhalen.

René Bolier

René is mede-oprichter van OnRecruit, een software bedrijf dat werkgevers en recruitment bedrijven helpt meer vacatures in te vullen met een range van analytics en marketing automation producten en een intense customer success strategie.

Op dag 3 neemt René je mee in recruitment technologie. Voor elke stage van het recruitment proces en fase van de candidate journey laat René een overzicht zien van de technologische mogelijkheden.

Na deze ochtend weet je:

  • High level welke technologische innovaties relevant zijn op dit moment, hoe die te verbinden en wat relevant voor jou is in welke fase.
  • Op welke wijze je technologie kan inzetten om jouw recruitment capabiliteit te vergroten en de recruiter, hiring manager en kandidaat te ‘empoweren’.

Marieke van Heek

Marieke werkt als Manager RPO voor Compagnon en biedt op maat recruitment­oplossingen voor klanten.

Op dag 3 vertelt Marieke je alles over Recruitment Marketing en de Candidate Experience. 

De markt vraagt om aandacht voor het effectief vinden, verleiden en positief verrassen van kandidaten wanneer je hen benadert of bereikt. Marieke geeft voorbeelden om inspiratie te geven zodat je kan zien op welke wijze je kan zorgen voor een optimale Candidate Journey & Experience. Denk hierbij aan Lean Recruitment (hoe zorg je voor minimale wachttijd voor kandidaten) en de belevingskant (wat wil je dat kandidaten van jou onthouden, wanneer geef je welke informatie en hoe onderhoud je kandidaten warm!)

Hans Rademakers

Hans is werkzaam bij ICT Group en verantwoordelijk voor de recruitment bij de verschillende labels die hieronder hangen.

Op dag 4 staat een real life inspiratie case op de planning van Hans Rademakers. Enkele jaren geleden lukte het ICT Group – een software integrator – maar matig om geschikt talent aan te trekken. Inmiddels telt de organisatie 1.100 professionals en halen ze ieder jaar sneller en beter het schaarse talent uit de markt. Hans Rademakers is als Recruitment Manager hiervoor verantwoordelijk en vertelt je hoe hij deze uitdaging is aangegaan.

Dag 4 is alweer de laatste dag van de Leergang Strategisch Recruitment. In de middag vinden de eindpresentaties plaats en worden de certificaten uitgereikt.

Interessant?

Wil jij onder toeziend oog van deze doorgewinterde professionals een gesprekspartner voor het management worden? Schrijf je dan snel in voor de Leergang Strategisch Recruitment.