Het is de week van Werkgeluk; Een van de meest genoemde HR trends op dit moment. De meningen over dit onderwerp zijn nogal verdeeld en dat terwijl werkgeluk en vitaliteit steeds belangrijker worden. Helemaal nu we langer inzetbaar moeten blijven op een continu veranderende arbeidsmarkt.

Werkgeluk banner

Maar hoe werk je aan werkgeluk?

Hoe kan je werken aan werkgeluk? Voor jezelf en jouw organisatie? Er zijn een aantal belangrijke indicatoren die van invloed zijn op jouw werkgeluk en dat van jouw collega's. Je kan hierbij denken aan plezier, voldoening en zingeving. Cleo Hooyer geeft de komende weken interessante tips over werkgeluk.

Tip 1 staat volledig in het teken van waardering. Nieuwsgierig? Kijk dan onderstaande video van Cleo:

Waardering

In 1934 ontwikkelde psycholoog Abraham Maslow een model, waarin hij in vijf niveaus het patroon van behoeftebevrediging van de mens beschrijft; de piramide van Maslow. Deze piramide beschrijft wat mensen motiveert, wat drijfveren zijn om werk goed te doen en op wat voor manier mensen gestimuleerd kunnen worden om nog beter hun best te doen.

maslow

De laagste niveaus van de piramide bestaan uit de meest elementaire behoeften, terwijl de meest complexe behoeften bovenaan de piramide staan. Maslow gaat er vanuit dat een nieuw niveau pas bereikt kan worden, wanneer het voorgaande niveau bevredigd is.

Maar hoe kun je dit nu vertalen naar de werksituatie?

In de vierde laag van de piramide vinden we de behoefte aan erkenning. Zelfrespect is hierbij van cruciaal belang. Pas daarna heeft men behoefte aan waardering, erkenning en respect van anderen.

Waardering kan blijken uit diverse motivatoren. Een bekende extrinsieke motovatie is het salaris. Maar daarnaast zijn er genoeg andere factoren waarmee een medewerker gemotiveerd kan worden en waaruit blijkt dat hij/ zij gewaardeerd wordt. Cleo noemde er ook al één in haar video: complimenten, maar je kunt hierbij ook denken aan vertrouwen en zelfstandigheid.

Meer weten over Werkgeluk?

Op donderdag 29 oktober geeft Cleo Hooyer de workshop Werkgeluk. Tijdens deze workshop leer je onder andere wat werkgeluk precies is, kom je erachter wat jouw eigen werkgeluk is en hoe je dit kan vergroten. Meer informatie over de workshop vind je hier.