Als het gaat om werving en arbeidsmarktcommunicatie, bieden social media veel kansen. Maar er zijn ook veel valkuilen door alle mogelijkheden die er zijn. Recruiten via social media begint klein met uw eigen profiel. In dit stappenplan leest u hoe u op een gedegen manier met de juiste 5 stappen van social media een succes kunt maken als u nog niet zoveel ervaring heeft.

Stappenplan voor het succesvol  inzetten van social media

1. Zorg dat uw profiel compleet en helder is
Uw profiel moet een goed beeld geven van wie u bent, wat u als werkgever of intermediair doet en wat u kunt betekenen voor potentiële werkzoekenden. Daarom is het van belang dat uw profiel compleet is met een goede, zakelijke foto, een samenvatting waarin u uzelf verkoopt, uw werkervaring, opleidingen etc. Met een goed profiel wordt u beter gevonden en melden potentiële kandidaten zichzelf bij u aan.

2. Ga doel(groep)gericht te werk
Vooral als u start met social media is het van belang om doelgericht te werken. Stel u zelf de volgende vragen: Wat wil ik binnen een kwartaal, half jaar of jaar bereikt hebben? Hoeveel tijd wil ik er dagelijks aan besteden, hoeveel connecties wil ik hebben en met hoeveel kandidaten wil ik via social media contact hebben gelegd? En wie zijn mijn doelgroepen?

3. Bepaal welke social media u gaat inzetten
Belangrijk is om te bepalen welke social media u in gaat zetten. Er zijn vele soorten social media maar u kunt er beter 1 goed inzetten dan 3 social media maar een beetje. Bedenk eerst waar uw interessantste doelgroepen zitten en wat de meeste kansen biedt?

4. Train uw medewerkers op het gebied van social media
De kracht van social media zit er vooral in dat u door contact te maken met uw eigen medewerkers inzicht krijgt in hun netwerk en hen kan activeren om via hun netwerk als ambassadeur op te treden. Hierbij is dus van belang dat ook uw medewerkers actief zijn op social media. Met trainingen aan uw medewerkers op vrijwillige basis, zal social media zich als een olievlek verspreiden binnen uw organisatie.

5. Meet de resultaten
Het is natuurlijk ook belangrijk om te meten wat het oplevert als u concrete doelen heeft gesteld. Hoeveel tijd heeft het u gekost, hoeveel connecties en/of volgers heeft dit opgeleverd en zijn hier ook concrete contacten, cv’s of aannames uit gekomen?

Meer weten over het werven via social media?

Op dinsdag 27 mei 2014 vindt de workshop Recruitment via social media plaats. U gaat tijdens deze workshop actief aan de slag met sourcen, searchen, benaderen en (personal) branding. De dag wordt gestart om inzicht te krijgen in uw eigen doelgroep. Vervolgens wordt er ‘live’ gekeken naar de mogelijkheden om kandidaten te vinden op LinkedIn, Facebook en Twitter en hoe hen te benaderen. Meer informatie of  inschrijfmogelijkheden vindt u op onze website.

Bron: amcexpert.nl