We zitten nog midden in de golven van het virus, qua economie begint de omvang van de crisis nu pas echt duidelijk te worden. Maar het is nog lang niet klaar, als je op 1 ding voorbereid moet zijn voor de komende periode, dan is het wel verandering!

Banner - Masterclass Employer Branding

The basics don't change

Wat kun je hebben aan je employer brand in deze tijd? Hoe verandert het vakgebied employer branding? In 2 opeenvolgende blogs laat ik daar mijn licht over schijnen.
In deze blog gaat het over de basis. In de basis van employer branding verandert er weinig. Een paar voorbeelden.

Iedere werkgever is een employer brand

Iedereen zal een beeld hebben over werken bij je organisatie. Dat beeld vormen mensen altijd, ook als ze niks of te weinig van je weten. Of als jij niets aan employer branding doet. Mensen vormen hun beeld met wat ze kunnen vinden. In die zin is iedere werkgever een employer brand. Of dat employer brand klopt bij de werkelijkheid en of dat in de buurt ligt van wat je zou willen als organisatie, dat is waar je invloed op kan hebben door aan employer branding te doen.

Employer brand is je houvast

Je employer brand geeft je een houvast in alles wat je doet als werkgever. Juist in een tijd van extreme veranderingen moet er een basis zijn voor alle communicatie, en voor werkgeversgedrag. Dat is je employer brand. Het begint met je werkgeversverhaal, of EVP. Waarom is het bijzonder om bij jullie te werken? Zorg dat je dat verhaal hebt, en houd in de gaten of dat blijft kloppen.

Begin bij je identiteit

Een employer brand begint bij je identiteit, die verandert niet snel. Je eigen mensen zijn je employer brand. Dat verzin je dus niet, je bent het al. Je moet uiteraard vinger aan de pols houden, en meebewegen als dat nodig is. Maar ik ken geen organisaties waarvan door de corona-crisis de identiteit radicaal veranderd is.

Een employer brand is gevoel

Wat maakt het bijzonder om bij jouw organisatie te werken? Zorg dat dat gevoel duidelijk is, en in je communicatie te voelen is.

Tot zover de basis van employer branding. Die verandert dus niet dramatisch door de Corona-crisis.

Aansluiten bij de buitenwereld

Het is natuurlijk niet zo dat er niets aan employer branding verandert in deze tijd. Je basis zal niet spectaculair veranderen, je moet wel blijven aansluiten bij de buitenwereld. En daar verandert veel, zeker ook voor werkgevers. Daarover meer in de volgende blog.

Masterclass Employer Branding

Op 19 april aanstaande is er weer een Masterclass Employer Branding. Dan komt er nog veel aan de orde over dit mooie vakgebied voor iedereen die er wel eens mee te maken heeft. De theorie, maar ook veel praktijk. Kijk hier voor meer informatie.

Auteur van deze blog

Marcel van der Quast

Marcel van der Quast

Docent Masterclass Employer Branding

Marcel van der Quast is onder de naam Werkmerk actief als zelfstandig specialist op het gebied van arbeidsmarkt­communicatie, employer branding en content­marketing. Hij werkt zowel voor werkgevers als voor arbeidsmarkt­communicatie­bureaus.

Andere interessante blogs

Storytelling in recruitment en employer branding

/
Verhalen helpen ons om informatie over te brengen en te onthouden. Ook in recruitment wordt de kracht van het verhaal steeds meer onderkend.
Header Candidate Experience: deze fouten wil jij als recruiter niet maken

Candidate experience: deze fouten wil jij als recruiter niet maken

/
In deze blog lees je welke fouten jij als recruiter niet wilt maken als het gaat om de candidate experience.
Header- lead gen

Hoe genereer je recruitment leads?

/
Dit is het moment om te kijken hoe jouw organisatie recruitment lead generation – ook vaak sourcing genoemd – zou kunnen aanpakken.
Header meten is weten

Van meten naar weten in recruitment met Google Analytics

/
In deze blog krijg je antwoord op welke vragen Google Analytics voor jou als recruitmentspecialist kan beantwoorden.
Talkshow RMA

Talkshow Recruitment Marketing Automation

/
Meld je aan voor de talkshow waar onze vakexperts aan de tand worden gevoeld over Recruitment Marketing Automation.

Doe mee met het onderzoek 'De Stand van Werven 2021'

/
De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft al 7 jaar op…
Header WordPress AvAC Blog's - Employer branding – wereld van werkgevers is aan het veranderen

Employer branding – wereld van werkgevers is aan het veranderen

/
De wereld van werkgevers is aan het veranderen op korte en lange termijn. In deze blog het effect daarvan op de employer brand.
Header WordPress - vaste basis, meebewegen met de tijd

Employer branding – vaste basis, meebewegen met de tijd

/
Hoe verandert het vakgebied employer branding? In de basis van employer branding verandert er weinig. In deze blog gaat het over de basis.
Header - Wat is je ‘why’ en laat je socials hierop aansluiten

Wat is je ‘why’ en laat je socials hierop aansluiten

/
In dit artikel staan we stil bij de belangrijke elementen voor online betrokkenheid en het vinden van een nieuwe baan.