7 juli 2009 - De opleiders Rise en de AMC Academie komen met een volwaardige opleiding tot e-recruiter. Als eerste komen zij in Nederland met een volwaardige opleiding om e-recruiter te worden. Met deze opleiding kan een nieuwe generatie recruiters voor de Nederlandse arbeidsmarkt worden opgeleid. Experts in het online zoeken en bewegen van potentiële kandidaten. Beide organisaties blijven onafhankelijk en los van elkaar opleiden.

Best of both worlds
Rise en de AMC Academie beogen het beste van beide werelden bij elkaar te brengen in de opleiding ‘Word e-recruiter in 3 dagen’. Online recruitment/searchen is echt een vak apart. Rise is daarin gespecialiseerd. AMC Academie richt zich meer op het in beweging brengen van mensen. Door beide expertises bij elkaar te brengen, krijg je de optimale mix. Ricardo Risamasu, directeur van Rise, over de samenwerking: “wat je merkt is dat in tijden van crisis men vooral geneigd is om voor zichzelf te gaan, om nog harder te gaan concurreren en zichzelf af te zetten tegen anderen in de markt. We hebben duidelijk gekeken naar elkaars toegevoegde waarde en daar een beter product van gemaakt. Het doel was zo compleet mogelijk te zijn en te komen met een opleiding die er nog niet is.”

E-recruiters worden de nieuwe recruiters
Ondanks werkgevers steeds minder investeren in werving en recruitment, zien we juist wel dat er nu geïnvesteerd wordt in het aantrekken van e-recruiters en het ontwikkelen van e-recruitmentafdelingen en oplossingen. Op korte termijn zijn e-recruiters essentieel in het invullen van moeilijk vervulbare en bedrijfskritische vacatures. Zeker nu er nauwelijks beweging op de arbeidsmarkt is. Bij het aantrekken van de arbeidsmarkt zal e-recruitment een standaard onderdeel zijn van het vak recruitment.

In barre economische tijden is een 3-daagse training vaak niet de eerste prioriteit bij veel bedrijven, maar volgens Waasdorp en Risamasu is nu juist de tijd om er mee te beginnen. Geert-Jan Waasdorp, mede-oprichter van de AMC Academie, zegt daarover: “Er is nu een soort van vacuüm in de markt. In dit soort periodes vinden de grootste veranderingen plaats. Wanneer de markt weer aantrekt, dan staat e-recruitment boven aan elk lijstje van wervingskansen. Nu beginnen betekent op korte termijn kostenbesparingen en meer rendement en in 2011 een enorme wervingsvoorsprong.”

Meer informatie
Het volledige interview van Werf& met Ricardo Risamasu en Geert-Jan Waasdorp is hier te lezen.