Naar de homepage
Trainingen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment
 

Recruitment via social media

Met meer dan 8 miljoen Nederlanders op Facebook, 4 miljoen op LinkedIn en 3 miljoen gebruikers op Twitter bieden social media veel kansen voor recruitment. Maar welke social media zijn interessant voor uw doelgroepen en doelstellingen? En hoe zet u social media succesvol en structureel in?
Datum: Dinsdag 27 mei 2014
Tijdstip: 12.00 – 18.00 uur
Locatie: Amsterdam
Investering: €  645,- excl. BTW

IntroductieProgrammaResultaatDoelgroepWerkwijzeErvaringenInvestering+info

Actief aan de slag met sourcen, searchen, benaderen en (personal) branding

Tijdens deze workshop gaat u naast de theorie, actief aan de slag met sourcen, searchen, benaderen en (personal) branding. We starten de dag met het inzicht krijgen in uw eigen doelgroep. Daarna gaan we ‘live’ kijken naar de mogelijkheden om kandidaten te vinden op LinkedIn, Facebook en Twitter en hoe u hen benadert. Op dat moment maken we een start met uw shortlist van kandidaten waar u concreet de volgende dag mee aan de slag kunt! Ook wordt er stilgestaan bij de ‘organisatie’ van social media zoals de social media policy en community management. Na afloop gaat u naar huis met concrete profielen en een blauwdruk van uw eigen social media recruitmentplan.

Deze workshop is in het najaar van 2013 geheel vernieuwd. Tijdens de workshop gaat u actief aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen met uw eigen laptop of tablet.

Programma

Het programma begint om 12.00 uur. Om 18.00 uur wordt de workshop afgesloten.

Welkom en kennismaking
Social media en recruitment
Hoe ziet uw doelgroep eruit? En waar zitten de verschillende doelgroepen op social media? Welke social media lenen zich voor werving, employer branding en/of het opbouwen van talentpools?
Lunch
Case
In groepjes van 2 gaat u met een vacature van uw organisatie aan de slag om kandidaten te vinden op Linkedin en Google. De resultaten hiervan bespreken we met elkaar.
Sourcing en technieken
Welke social media zet ik in voor welke doelgroep. Welke kennen we allemaal? Wat is het doel? Hoe benader ik kandidaten?
Case
In groepjes van 2 gaat u nu met dezelfde vacature van uw organisatie op zoek naar kandidaten via de verschillende online kanalen.
Korte break
Social media recruitment strategie
In dit onderdeel gaan we succesfactoren van een social media recruitmentstrategie bespreken. Wat staat er in een social media recruitmentplan? Welke informatie heeft u nodig? Hoe komt u aan deze informatie en hoe vertaalt u dit naar een duurzaam en breed gedragen succes voor de organisatie. Wat mogen werkgevers wel doen en wat absoluut niet in de ogen van gebruikers van social media? Welke variaties van social media inzet zijn allemaal mogelijk?
Vragen en afronding
Laatste vragenronde waarin vragen kunnen worden voorgelegd aan de docent en collega-deelnemers.
Einde

Resultaat

Na het volgen van deze workshop

 • weet u welke social media voor welke doelstellingen en doelgroepen kunnen worden ingezet;
 • weet u hoe u uw doelgroepen kunt bereiken en benaderen via social media;
 • heeft u handvatten om uw social media recruitment strategie succesvol te maken;
 • heeft u veel praktijkvoorbeelden en antwoorden op vragen van u en uw collega-deelnemers;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Doelgroep

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor:

 • recruitmentmanagers en recruiters;
 • HR-managers, P&O-managers;
 • arbeidsmarktcommunicatiespecialisten;
 • e-recruitment managers, e-recruiters en sourcers;
 • marketing-, communicatie- en PR Managers;
 • beleidsmedewerkers P&O;
 • consultants werving & selectie;
 • juridisch medewerkers.

Werkwijze

In een kleine informele setting (maximaal 12 deelnemers) leert u alles over recruitment via social media. Aan de hand van theorie en (internationale) voorbeelden ontdekt u de mogelijkheden en onmogelijkheden van werven via sociale media.  Tijdens de workshop is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers. Daarnaast krijgt u een uitgebreide werkmap.

Enkele ervaringen van deelnemers:

“Inhoud gecombineerd met ervaring! Veel kennis en ervaring bij Heleen. Praktisch.”
Manon van den Oever – van den Aker, Waterschap De Dommel

“Veel bruikbare informatie waar ik gelijk mee aan de slag kan. Heleen is super enthousiast.”
Hélène Bulder, Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

Waardering

Deze workshop werd door de deelnemers van het najaar 2012 beoordeeld met een 8,4. Kijk ook op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze workshop zijn € 645,00 (excl. BTW).
De kosten zijn inclusief:
 • uitgebreide werkmap;
 • inlooplunch;
 • tussendoortjes;
 • drankjes;
 • retour treinkaartje vanaf 09.00 uur of parkeerkaart;
 • 50% korting op het vakevent De Wereld Werft in het jaar van deelname;
 • gratis halfjaarabonnement op het vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie Werf&.

Locatie

De training vindt plaats in de inspirerende omgeving van het Olympisch Stadion te Amsterdam. Het ‘sportmonument’ werd gebouwd voor de Spelen van Amsterdam (1928). Ook na de restauratie van 1999 ademt het stadion nog een en al sport. De unieke atmosfeer en uitkijk op het Olympische gras en de sintelbaan is de inspirerende omgeving voor het volgen van een workshop.
Het Olympisch Stadion is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. Haltes van sneltram, bus en trein liggen op loopafstand van de locatie. De parkeergarage onder het stadion biedt voldoende parkeergelegenheid.

Gratis met de trein naar de workshop

Het Olympisch Stadion is goed te bereiken per trein via Station Amsterdam Zuid-WTC.  De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de mogelijkheid om vanaf ieder station in Nederland te reizen naar het Olympisch Stadion . U kunt uw gratis treinticket aanvragen bij aanmelding uiterlijk 8 werkdagen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Routebeschrijving

Download hier uw routebeschrijving voor zowel de auto als het openbaar vervoer.

Docenten

Heleen Stoevelaar
Heleen Stoevelaar is een ervaren werving en selectie consultant. Zij begon in 2000 haar carrière bij een grote landelijke uitzendorganisatie waar zij eind 2002 Tempo-Team @Office samen met enkele collega’s introduceerde, een virtuele uitzendvestiging. Door middel van netwerken en internet de juiste kandidaten aan opdrachtgevers koppelen.In 2004 maakte zij de overstap naar een internationale werving en selectie organisatie waar zij in haar laatste functie als Manager verantwoordelijk was voor recruitment uitsluitend voor commercieel personeel voor Noord-, Oost- en Midden-Nederland.Begin 2008 is zij Best Selector gestart. Als interim Recruiter werkt zij voor verschillende opdrachtgevers en houdt zij ervan om pragmatisch en resultaatgericht lange termijn resultaten te boeken voor een recruitmentafdeling
Anne-Britt Petri
Anne-Britt Petri startte in 2004 haar carrière bij Intelligence Group, een onderzoeks- en adviesbureau volledig gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie. In de rol van Arbeidsmarktanalist en Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie heeft zij zich ontwikkeld tot een echte specialist in het vak. Begin 2009 heeft zij samen met Geert-Jan Waasdorp (directeur Intelligence Group en mede-eigenaar Academie) Campaign Group opgericht. Een jobmarketingbureau met als missie een trefzekere bijdrage leveren aan het vervullen van (moeilijk invulbare) vacatures. Campaign Group vergroot met slimme en onderbouwde arbeidsmarktcommunicatie de eigen wervingskracht van organisaties. In haar rol als directeur (en partner) van Campaign Group adviseerde zij werkgevers over de beste aanpak voor wervingsvraagstukken en was zij als strateeg betrokken in grootschalige projecten; van het ontwikkelen van een goede recruitmentsite tot en met doelgroepcampagnes voor schaarse doelgroepen en het opzetten en uitvoeren van zinvolle Social Media projecten. Begin dit jaar heeft Anne-Britt de stap genomen om als zelfstandig Adviseur en Projectmanager op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie haar carrière te vervolgen. Zij is op project- en urenbasis in te schakelen voor arbeidsmarktcommunicatie- en wervingsvraagstukken. Met haar uitgebreide theoretische en praktische kennis is Anne-Britt sinds 2008 ook trainer aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. De visie van Anne-Britt op arbeidsmarktcommunicatie kenmerkt zich door een altijd kritische blik, onderbouwing, resultaatgerichtheid en doelgroep denken.
     DIRECT INSCHRIJVEN     VRIJBLIJVEND RESERVEREN

 
 
 
DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN
VRIJBLIJVEND STUDIEADVIES
DOWNLOAD DE BROCHURE
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
 • Nieuws

 • Volg ons

  Volg ons via sociale media: Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS Volg ons op Youtube
 • Bel mij

  Heeft u een vraag of wilt u studie-advies? Laat uw gegevens achter en wij bellen u op.