Employer branding in 1 dag

Neem een voorsprong met een sterk werkgeversmerk. Om nieuw talent binnen te halen én om te verbinden met uw huidig talent. Ontdek in 1 dag alle ins & outs over employer branding. Van ontwikkelen tot uitbouwen.

Donderdag 23 maart 2017
10.00 – 18.00 uur
Amersfoort
€ 795,- excl. BTW

Employer branding nieuwe stijl

In de krapper wordende arbeidsmarkt maakt een sterk werkgeversmerk het verschil. Maar hoe bouwt u anno 2017 succesvol aan uw employer brand? Hoe komt u tot een authentieke en onderscheidende werkgeverspositionering? En hoe zorgt u ervoor dat uw hele organisatie het werkgeversmerk leeft?

In dit gloednieuwe seminar nemen de docenten u mee in de wereld van employer branding. Aan de hand van de theorie van Het Nieuwe Employer Brand, praktijkvoorbeelden en kleine opdrachten leert u niet alleen alles over employer branding, maar gaat u er ook actief mee aan de slag.

U leert het belang van authenticiteit door van binnenuit uw werkgeversmerk te versterken.  Met concrete ken- en stuurgetallen kunt u hiermee onderbouwd aan de slag. Ook ontdekt u hoe u tot een onderscheidende werkgeverspositionering komt. Een gastspreker zal vanuit zijn/haar praktijk vertellen over hoe zij employer branding hebben opgepakt. Afsluitend krijgt u aan de hand van een uitvoerig stappenplan met vele praktijkvoorbeelden handvatten om zelf aan de slag te gaan met employer branding.

Deelnemers aan dit seminar ontvangen gratis het boek: ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’. Dit is het allereerste Nederlandse boek over employer branding. Docent Martijn Hemminga is één van de auteurs.

Het seminar Employer Branding in 1 dag leent zich ideaal om samen met uw collega van HR, Recruitment of Communicatie te volgen. U profiteert dan ook van een speciaal combitarief.

Vroegboekactie

Bij inschrijving uiterlijk 6 februari 2017 ontvangt u een gratis vrijkaart voor Werf& Live op donderdag 11 mei 2017.

Programma Employer branding

Ontvangst is vanaf 09.45 uur en het programma begint om 10.00 uur. Om 18.00 uur wordt het seminar afgesloten met een netwerkborrel.

Welkom

Essentie van Employer branding
Wat is employer branding en hoe verhoudt het zich tot zaken als arbeidsmarktcommunicatie, medewerkersbetrokkenheid en engagement? Waarom is employer branding belangrijk en hoe kunt u van binnenuit werken aan een sterk werkgeversmerk?

Van EVP’s tot werkgeverspositionering
Het grootste struikelblok bij employer branding is de keuze van een authentieke én onderscheidende positionering ten opzichte van de arbeidsmarktconcurrentie. Hoe komt u op basis van uw employee value proposition tot een duurzame werkpositionering voor uw eigen organisatie? Aan de hand van een kleine opdracht gaat u aan de slag met een blauwdruk voor uw eigen werkgeverspositionering.

Lunch

Van employer story telling tot contentstrategie
Een goede manier om een intern document als de werkgeverspositionering tot leven te laten komen is met een employer story. Op basis van de verhalen vanuit de organisatie wordt het verhaal van de werkgever vertelt vanuit het perspectief van de (potentiële) medewerker. Wat is employer story telling en hoe kunt u dit verhaal meenemen in uw contentstrategie om te bouwen aan uw werkgeversmerk.

Gastspreker
Een gastspreker vertelt vanuit zijn/haar praktijk over hoe zij employer branding hebben opgepakt.

Energy break

Stappenplan employer branding
Hoe komt u tot een sterk werkgeversmerk op de externe én interne arbeidsmarkt? Aan de hand van een uitvoerig stappenplan met vele praktijkvoorbeelden krijgt u handvatten om zelf aan de slag te gaan met employer branding.

Actieplan
Ter afsluiting krijgt u concrete handvatten om het geleerde van vandaag om te zetten in een actieplan om met employer branding aan de slag te gaan.

Vragen en afronding
Vragen over arbeidsmarktcommunicatie kunnen worden voorgelegd aan de docent(en) en collega-deelnemers.

Netwerkborrel

Na het volgen van dit seminar:

 • Kent u de ins en outs van employer branding en beseft u het belang ervan.
 • Kunt u uw Employer Value Propositie (EVP) formuleren.
 • Krijgt u handvatten om tot een onderscheidende positionering te komen.
 • Weet u het belang van employer story telling en contentstrategie bij het bouwen van uw werkgeversmerk.
 • Kunt u een employer brand plan maken en heeft u handvatten voor het managen van uw reputatie.
 • Bent u geïnspireerd door de best practices en gastspreker.
 • Heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Dit seminar is in het bijzonder geschikt voor:

 • Employer brand managers
 • Arbeidsmarktcommunicatiemedewerkers en -adviseurs
 • (Arbeidsmarkt)communicatiemanagers
 • P&O-managers
 • Strategic directors (arbeidsmarkt)communicatiebureaus
 • Accountmanagers (arbeidsmarkt)communicatiebureaus

Werkwijze

Met maximaal 40 deelnemers wordt (inter)actief aan de slag gegaan met employer branding. Tijdens het seminar is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers. Daarnaast werken de deelnemers aan de hand van kleine opdrachten aan een blauwdruk van hun eigen employer branding strategie om zo het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor dit seminar zijn € 795,00 bij één persoon (excl. BTW). Komt u met 2 personen dan ontvangt de tweede deelnemer 50% korting. Bij inschrijving uiterlijk 6 februari 2017 ontvangt u een gratis vrijkaart voor Werf& Live op donderdag 11 mei 2017.

De kosten zijn inclusief:

 • Lunch
 • Tussendoortjes en drankjes
 • Netwerkborrel
 • Werkmap
 • Parkeerkaart
 • Gratis het boek ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’

Locatie

Het seminar vindt plaats in Amersfoort.

Parkeren

Indien er parkeerkosten zijn bij de betreffende locatie, zullen deze door de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie voldaan worden.

Docenten

Martijn HemmingaMartijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van employer branding en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waarvan hij een van de auteurs is.

Met initiatieven als Recruitmentsystemen.nl, Recruitmenttech.nl en het jaarlijkse Recruitment Tech Event en de Recruitment Tech Awards maakt hij de markt van recruitmenttechnologie inzichtelijk.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van vakblad en -site Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

Marcel van der QuastMarcel van der Quast is onder de naam Werkmerk actief als zelfstandig specialist op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en contentmarketing.

Sinds 2014 is hij o.a. Teamleider Content en Social Media voor de wervingssite van de Rijksoverheid, werkenvoornederland.nl.

Van 2007 tot 2012 was hij strateeg bij arbeidsmarktcommunicatiebureau De PersoneelZaak. Zijn eerste baan was in 1994 bij IPW de Personeelstrategen. Daarna zijn arbeidsmarktcommunicatie en online de rode draad gebleven in verschillende functies bij de PersoneelZaak, Maslow en ARA. Daarnaast heeft Marcel ook 5 jaar in het bestuur gezeten van de Stichting Jaarprijzen Personeelscommunicatie, die jaarlijks de Magneten uitreikt voor de meest creatieve arbeidsmarktcommunicatie.

Informatie over de gastspreker volgt binnenkort.

Download informatie

Alle informatie overzichtelijk op een rij? Download hieronder de factsheet van het seminar Employer Branding in 1 dag met alle informatie:

 • Vanaf heden houden wij u op de hoogte van onze activiteiten via een tweewekelijkse nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor te allen tijde afmelden.