De kerstdagen inmiddels achter de rug en het einde van het jaar nadert. Tijd om de 5 best gelezen berichten van 2018 voor jou op een rij te zetten. Het zijn de belangrijkste berichten die jij als bezoeker van onze website niet wilt missen.

#1 Arbeidsmarkt- en recruitmenttrends voor 2018 (en verder) deel 1

Dit artikel over de arbeidsmarkt- en recruitmenttrends is by far het meest gelezen in 2018 (2040 keer). In deze blog benoemt Geert-Jan Waasdorp, o.a. oprichter van Intelligence Group, de 5 volgende trends:

  1. Schaarste neemt toe, maar paniek blijft uit
  2. Concurrentie tussen steden, regio's en landen neemt toe
  3. Schaarste van jong hoogopgeleide mannen neemt toe
  4. Rol van intermediairs blijft groeien
  5. Doelgroepinformatie is een commodity. En nu?

Lees hier de complete blog.

#2 Arbeidsmarkt- en recruitmenttrends voor 2018 (en verder) deel 2

Het is dan niet verrassend dat het vervolg op deze blog met de laatste 5 trends een goede tweede is van de meest gelezen artikelen (1243 keer) op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. In deze blog werden de volgende 5 trends verder toegelicht:

  1. Belang A.I. in selectie neemt toe. In werving blijkt A.I. vooralsnog een zeepbel
  2. Google for Jobs/ Facebook Work
  3. Whatsapp, de kroonopvolger van Indeed en LinkedIn klopt aan de deur.
  4. Revival van referral
  5. De happy recruiter

Lees hier het volledige bericht.

#3 De Stand van Werven 2018: 'Verleiden, verrassen en verbinden steeds crucialer'

Het bericht over de Stand van Werven 2018 is een goede derde, met 1024 keer gelezen. Het jaarlijkse onderzoek onder recruiters en andere wervingsprofessionals laat in de eerste plaats zien dat de krappe arbeidsmarkt nóg meer dan vorig jaar gevoeld wordt. Maar liefst 93 procent van de bijna 250 ondervraagden zegt dat de schaarste dit jaar van invloed is op hun werk, tegen 77 procent vorig jaar. Het is daarmee meteen ook (na de AVG) de grootste stijger in het rijtje 'invloedrijke onderwerpen'. Andere opvallende stijgers in deze lijst: generatieverschillen, HR-performancesystemen en Big Data (dataveiligheid). Lees hier de belangrijkste bevindingen uit de Stand van Werven 2018.

#4 Referral recruitment steeds belangrijker voor wervingsprofessionals

Op een mooie vierde plaats met 712 keer gelezen, staat het bericht dat referral recruitment een steeds prominentere plaats in gaat nemen voor de wervingsspecialisten. Vorig jaar was het belang van referral recruitment nog met 5 procent gedaald, maar dit jaar gestegen met 12 procent. Daarmee is het de grootste stijger in wervingsmiddelen voor wervingsprofessionals. Dit blijkt uit de rapportage van de Stand van Werven 2018.

Lees hier het complete artikel.

#5 Gratis Arbeidsmarktcommunicatie 5-daagse

Het artikel over de door de Academie ontwikkelde Arbeidsmarktcommunicatie 5-daagse welke pas op 20 augustus live is gegaan, mag met gepaste trots met 686 unieke lezers deze rij van best gelezen artikelen afsluiten. In dit artikel vertellen wij meer over deze Arbeidsmarktcommunicatie 5-daagse en kunnen de mensen zich direct gratis inschrijven. De Arbeids­markt­communicatie 5-daagse bestaat uit 5 e-mails (1 per werkdag):

Dag 1: Werving
Dag 2: Employee relationship management
Dag 3: Employer branding
Dag 4: Verbinding
Dag 5: Arbeids­markt­communicatie

Bekijk hier het volledige bericht.

Voorjaar 2019

In het voorjaar van 2019 hebben wij weer diverse leergangen, bootcamps en masterclasses voor jou in de planning staan. Denk hierbij aan de Leergang Recruitment of Leergang Recruitment Advanced, beiden vanaf maandag 11 maart. De Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie op 7 en 8 februari of de Bootcamp Sourcing & Search op 20 en 21 mei 2019. Kijk hier voor ons volledige aanbod in het voorjaar van 2019 >>

Foto: pixabay.com