Ardiënne Verhoeven is een expert op het gebied van instroom van medewerkers bij organisaties. Ze werkt vanuit trends op de arbeidsmarkt aan een strategie voor de bemensing van profit organisaties (o.a Unilever, KPN, NXP, Oce) de gezondheidszorg (o.a. Arkin, Transvorm) en het onderwijs (o.a. Avans, Kw1C).

Haar benadering van instroom is integraal: Werving, selectie en onboarding horen bij elkaar. Onboarding start met werving. ‘Een individuele kandidaat met zijn specifieke verwachtingen en behoeften moet centraal staan in het recruitmenttraject. In veel organisaties is het traject opgeknipt. Bij de start weet je dan onvoldoende met welke verwachtingen en motivatie iemand binnen komt. Dat zorgt voor teleurstellingen. Wanneer je vanuit de kandidaat werkt in een integraal traject, start iemand enthousiast en blijft een nieuwkomer gemotiveerd tijdens zijn onboarding’.

Ardiënne adviseert, geeft workshops en presentaties, is moderator, publiceert in PW en Intermediair en schreef verschillende boeken over Recruitment en Onboarding. Ze werkt sterk vanuit de inhoud en bouwt graag samen aan vernieuwingen in het vak.

Exceeding expectations is where satisfaction ends and loyalty begins. (Kaufman)