Een arbeidsmarkt die nog steeds krap is, een tekort aan recruitment-collega’s, hoge werkdruk, krappe deadlines en veeleisende vacaturehouders. Online is een overvloed aan informatie te vinden op websites en social media hoe je het beste kunt werven op de krappe arbeidsmarkt anno 2019. Laat staan het aanbod van opleidingen dat tegenwoordig op de markt is voor jou als recruiter. Met de juiste kennis en vaardigheden kun je de uitdagingen aangaan en het verschil maken. Daarom is investeren in jezelf door middel van trainingen en opleidingen helemaal geen verkeerd idee. Maar waar te beginnen? Welke opleiding past nou het beste bij jouw wervingsproblematiek en ontwikkelingsbehoeften? We snappen de zoektocht door deze jungle en we helpen je graag op weg. Welke opleidingen mag je dit najaar écht niet missen?

Actief werven met de juiste sourcingsaanpak

Ben jij een recruiter die nog dagelijks meer dan 200 LinkedIn-berichten over de schutting gooit in de hoop dat één iemand toehapt? Het hoeft er maar één te zijn en jij vervult je wervingsaanvraag, kan je dan denken. Toch is het zonde van je tijd en inefficiënt om op deze passieve manier te werk te gaan. Tijdens de Bootcamp Sourcing & Search leer je hoe je met een actieve en kandidaat-gerichte sourcingsaanpak meer en beter passende kandidaten vindt en verleidt.

Arbeidsmarktkansen spotten voor 2020-2024

Door de hectiek van de dag in het werkveld van een recruiter wordt er maar weinig tijd genomen om verder te kijken dan de eerstvolgende incentive komend kwartaal. Wij snappen hoe dat gaat. Door de Seminar Arbeidsmarkttrends te volgen weet je gelijk waar je van wakker zou moeten liggen, nog op tijd genoeg om van een bedreiging een arbeidsmarktkans te maken. Je wordt meegenomen in onderwerpen als de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), ‘Employability’ en het behoud van recruiters door de sterke opkomst van robotisering.

Voor de vakvolwassen recruiter of manager

Speciaal voor de (senior) recruiter, wervingsspecialist of manager die al een tijdje meedraait is de Leergang Strategisch Recruitment bedoeld. Hier wordt meer van jou verwacht dan een recruiter met minder dan 250 hires. Als vakvolwassen recruiter dien je je namelijk als gesprekspartner van het management op te stellen. Het gaat niet alleen om het invullen van de vacature, maar om het verstaan van de organisatievraag. Door de hiring manager aan de tand te voelen waar de organisatie nou écht naar op zoek is, kan de wervingsaanvraag beter voldaan worden. Je leert een visie te ontwikkelen op het recruitmentvakgebied en het oplossen van complexe wervingsvraagstukken, zodat je in jouw organisatie een beter passende en meer winstgevende wervingsstrategie kan opstellen.

Versterk je Employer Brand

Hoe word jij een aantrekkelijke werkgever? Of hoe prijs jij de werkgever van jouw klant aan? Alleen een mondelinge pitch zal het niet voor je doen. Authenticiteit is een begrip dat vaak gekoppeld wordt aan een sterk werkgeversmerk. Want ja, als jij jezelf bent, van val je op! De Masterclass Employer Branding leert je invulling geven aan een onderscheidende werkgeverspositionering. Aan de hand van de theorie van Het Nieuwe Employer Brand, praktijkvoorbeelden en opdrachten leer en ontwikkel je een heldere kijk op het werkgeversmerk van jouw organisatie, waarmee gemakkelijk talent aangetrokken wordt. Het resultaat? Een volledig, persoonlijk en praktisch stappenplan om de dag na deze Masterclass mee aan de slag te gaan.

Werven van starters en jong talent

Hoe werf je starters en jong talent? Whatsappen, chatten, videobellen; het is tegenwoordig gewoon normaal. Om deze jongere doelgroep aan te trekken dien je een unieke wervingsstrategie op te zetten. Welke nieuwe werving- en selectiemethoden zijn er tegenwoordig mogelijk? Volg de training Werven van starters en jong talent en leer hoe jij veelgevraagde millennials aan je organisatie verbindt.

Over de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie is met 50 trainingen de grootste opleider in Nederland op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Sinds 2006 hebben wij een heldere kijk op de arbeidsmarkt en onderwijzen wij recruiters en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals intensief. Onze docenten, afkomstig uit de beroepspraktijk, delen dan ook relevante kennis en kunde met jou. Door onze deelnemers worden we gewaardeerd met een overall beoordeling van een 8,2. Hieronder lees je persoonlijke opmerkingen van onze deelnemers.

"Ik heb de leergang als zeer positief ervaren wat betreft de inhoud, opzet en de expertise van de trainers! Intensieve dagen op een prettige locatie. Veel informatie is aangereikt, maar goed toepasbaar in de praktijk. Combinatie met E-learning modules, lesdagen en online presentatiestof geeft een mooie basis om verder mee te gaan. De afsluitende presentatie dag liet zien dat cursisten ieder een deel van arbeidsmarktcommunicatie eruit heeft gelicht en dat het vak zoveel interessante facetten heeft." – Mirona Hartman

"Ik vond het heel fijn om theorie in combinatie met praktijkvoorbeelden te krijgen. De opleiding is logisch opgebouwd waardoor het makkelijk te volgen is. Ook is het erg praktisch ingezet, het zet je aan het denken! Er wordt gestimuleerd om de theorie te vertalen naar de werkplek." – Serena Pieterse

"Erg leerzame ervaring op een mooie locatie. De trainers hebben veel kennis van de onderwerpen en hebben dit met ons gedeeld. Veel informatie gekregen in 2 dagen. Mijn doelen om sneller en beter te kunnen zoeken naar kandidaten online is hiermee zeker behaald. Daarnaast hebben we veel nieuwe platforms gezien." – Anoniem

Meer weten?

Recruiten een makkelijke opgave? Zeker niet. Daarom bieden wij jou graag de opleiding aan die jij nodig hebt om je werving naar een hoger niveau te tillen. Twijfel je op basis van dit aanbod over welke opleiding het best bij jouw ontwikkelingsbehoeften past? Geen probleem. Neem contact met ons op en wij adviseren je graag. Dat is geheel vrijblijvend.