Werkgevers hebben moeite om goede en creatieve vacatureteksten te schrijven. Ze weten zich qua woordgebruik nauwelijks te onderscheiden met hun vacatures. Standaardtermen en open deuren voeren de boventoon, terwijl het steeds belangrijker wordt om werkzoekenden op een creatieve en onderscheidende manier aan te spreken. Mariska Smits, interim recruiter en trainer heeft 5 tips voor het schrijven van een goede vacaturetekst voor je op een rij gezet.

1. Een vacaturetekst verwervend beginnen

De eerste regels van een vacaturetekst zijn als een etalage van een winkel: het moet je doelgroep naar binnen trekken. Maar ook voor de vindbaarheid binnen zoekmachines werkt een goede introductietekst. En die vindbaarheid zal weer voor meer sollicitanten zorgen.

2. Vermijd clichés en containerbegrippen

Kandidaten ergeren zich aan clichés en containerbegrippen in vacatureteksten. Gemiddeld vindt 31% dit irritant, blijkt uit onderzoek. Vooral hoogopgeleiden vinden het gebruik ervan storend. Bijvoorbeeld begrippen als ‘hands on’, ‘teamplayer’ en ‘marktconform’ kun je dan ook het beste vermijden.

3. Gebruik een goede functietitel in een vacaturetekst

De functie van een vacaturetekst is als de titel van een boek. Het moet tot de verbeelding spreken van de doelgroep, zodat deze het hele boek wil lezen. Zo is het ook met de functietitel. Een goede en duidelijke functietitel zorgt ervoor dat deze opvalt, dat de doelgroep wordt aangesproken en selecteert.

4. Vacaturetekst afgestemd op je doelgroep

Iedere functie is min of meer uniek. Op de ene afdeling zoek je een procesoperator met 3 jaar ervaring, op de andere afdeling een met 7 jaar ervaring en op weer een andere afdeling misschien wel een procesoperator die vloeiend Duits spreekt. En toch werven werkgevers veelal met vaste profielen die dus niet afgestemd zijn op de doelgroep en de doelgroep dus ook niet optimaal weet te activeren. Een verloren kans!

5. Aanzetten tot gedrag

Een vacaturetekst kan nog zo wervend beginnen, maar als de afsluiting niet goed is, haken nog steeds veel kandidaten af. Een actieve afsluiting van de vacaturetekst laat deze niet doodbloeden, maar zorgt ervoor dat men wordt aangespoord om te solliciteren of contact op te nemen.

Tijdens het lezen van een vacaturetekst doorloopt de lezer een aantal fases. In de eerste fase wordt informatie verkregen. Als deze informatie relevant is appelleer je op de houding van de lezer: hij/zij wordt enthousiast. In de laatste fase gaat de lezer over tot actie. Dit is met name solliciteren, maar het kan ook zijn contact opnemen voor meer informatie, de vacature te e-mailen naar zichzelf of een kennis, of via sociale media te verspreiden in zijn/haar netwerk.

De beste vacatureteksten schrijven

Op woensdag 28 november vindt de training ‘Schrijven van Vacatureteksten’ plaats. Deze training wordt gegeven door Mariska Smits. Een middag vol tips & tricks. Handvatten waarmee je direct aan de slag kunt en waar je ook direct resultaten uit haalt. Lees meer informatie en/of schrijf je direct in »