Arbeidsmarktcommunicatiestrategie

Een gedegen strategie geeft u inzicht in uw arbeidsmarktcommunicatiedoelstellingen, op de korte en (middel)lange termijn. Tijdens deze masterclass leert u deze te onderbouwen, doormeten en bijsturen.

Woensdag 30 november 2016
11.00 – 18.00 uur in Amersfoort
€ 795,- excl. BTW

Van accountability tot arbeidsmarktcommunicatieplan

Tijdens deze masterclass maken wij  de vertaling van organisatiestrategie naar een strategisch arbeidsmarktcommunicatieplan. U  leert hoe u uw arbeidsmarktcommunicatiestrategie kunt onderbouwen, doormeten en bijsturen. Dit doen we door middel van ken- en stuurgetallen. Ook  het verkrijgen en behouden van draagvlak bij het management en directie komt aan bod. Verder staan we stil bij de inrichting van de arbeidsmarktcommunicatie functie in de organisatie.

Programma

Ontvangst is vanaf 10.45 uur en het programma begint om 11.00 uur. Om 18.00 uur wordt de masterclass afgesloten.

Welkom en kennismaking
Ken- en stuurgetallen
Met welke ken- en stuurgetallen kunnen worden gewerkt om de inspanningen voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatie meetbaar en stuurbaar te maken?
Lunch
Van organisatiestrategie tot arbeidsmarktcommunicatieplan
Hoe zorgt u voor een optimale aansluiting van arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en HRM op de organisatiestrategie?
Break
Van organisatiestrategie tot arbeidsmarktcommunicatieplan (vervolg)
Hoe zorgt u voor een optimale aansluiting van arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en HRM op de organisatiestrategie?
Energy break
Overtuigen van het management
Hoe krijgt u draagvlak en commitment van het topmanagement? En hoe zorgt u ervoor dat het draagvlak weet te behouden?
Vragen en afronding
Vragen over arbeidsmarktcommunicatie kunnen worden voorgelegd aan de docent(en) en collega-deelnemers.

Na het volgen van deze masterclass:

 • weet u hoe u de arbeidsmarktcommunicatiestrategie kunt afstemmen op de organisatiestrategie;
 • kent u de ken- en stuurgetallen voor arbeidsmarktcommunicatie;
 • beheerst u de argumentatie om arbeidsmarktcommunicatie op de agenda van de directie te krijgen en te houden;
 • heeft u de benodigde handvatten voor een (strategisch) arbeidsmarktcommunicatieplan;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze masterclass is in het bijzonder geschikt voor:

 • alle deelnemers van de eerste drie masterclasses;
 • (arbeidsmarkt)communicatiemanagers;
 • (arbeidsmarkt)communicatiemedewerkers en -adviseurs;
 • recruitmentmanagers, P&O- managers en -adviseurs;
 • strategic directors (arbeidsmarktcommunicatie)bureaus.

Werkwijze

Met maximaal 16 deelnemers wordt (inter)actief aan de slag gegaan met arbeidsmarktcommunicatie op strategisch niveau. Tijdens de masterclass is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers. Daarnaast werken de deelnemers in groepjes aan het accountable maken van de eigen arbeidsmarktcommunicatiestrategie.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze masterclass zijn € 795,00 (excl. BTW).

De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • Deelnamecertificaat
 • Lunch
 • Tussendoortjes
 • Drankjes
 • Parkeerkaart

Locatie

De masterclass vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

Docenten

Marion de VriesMarion de Vries is oprichter van The Reputationals, dat zich onder andere bezighoudt met de reputatie van organisaties (zoals NS, Ordina, Het Rijk, Schiphol, Triodos Bank) op de arbeidsmarkt. Activiteiten varieren van reputatie-onderzoek, (strategische) marktbewerkingsplannen, campagnemanagement en interim management.

Zij was 14 jaar directeur van TBWA\Job Company (nu onderdeel van ACA/Jes) en in die periode voorzitter van SJP en de VEA vakgroep arbeidsmarktcommunicatie. Na de reclamebureaukant werkt ze nu veel aan opdrachtgeverskant en probeert die werelden bij elkaar te brengen. Want goede communicatie kan immers een verschil maken!

Martijn HemmingaMartijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van employer branding en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waarvan hij een van de auteurs is.

Met initiatieven als Recruitmentsystemen.nl, Recruitmenttech.nl en het jaarlijkse Recruitment Tech Event en de Recruitment Tech Awards maakt hij de markt van recruitmenttechnologie inzichtelijk.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van vakblad en -site Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN