Ronald van Driel vervulde binnen de Randstad Holding gedurende tien jaar diverse operationele- en stafmanagementrollen. Startte en leidde gedurende drie jaar voor Content een werving- en selectiebureau voor grootschalige recruitmentprojecten op HBO- en academisch niveau.

Na een kortstondig verblijf bij een ambitieus executive search bureau stapte hij, onder de naam Recruitment Solutions, in de oververhitte arbeidsmarkt van de jaren 1999 en 2000. Sindsdien zet hij als Interim Recruiter zijn tanden graag in uitdagende recruitmentopdrachten bij zowel start-ups, middelgrote bedrijven, multinationals als overheidsorganisaties en in een breed spectrum van branches en functieniveaus.

Deze recruitmententhousiast houdt van niet-gespreide bedjes en laat na afloop van een opdracht een geoliede werving- en selectiemachine achter. Tevens schreef hij als co-auteur recruitmentbijdragen voor de Kluwer-titels ‘Praktijkboek Personeel, Organisatie & Ontwikkeling’, het themakatern ‘E-HRM, wat kan je ermee?’ en ‘Het huis op orde! De rol van HR bij praktisch personeelsmanagement’.