Afgelopen donderdag en vrijdag hebben de docenten Marion de Vries en Marieke van Heek samen met 13 deelnemers de zevende Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie afgerond. De deelnemers en docenten kijken met veel enthousiasme terug op deze twee dagen waarin zij in een informele sfeer intensief hebben gewerkt aan de arbeidsmarktcommunicatie van hun eigen organisatie.

Bijna 20 uur arbeidsmarktcommunicatietraining in 2 dagen

Het hele vakgebied arbeidsmarktcommunicatie is deze twee dagen aan bod gekomen met onderwerpen als werving, online recruitment, social media recruitment, employer branding, employee relationship management en strategie. Na afloop hadden de deelnemers niet alleen hun kennis op peil gebracht, maar zij gingen naar huis met concrete onderdelen voor hun arbeidsmarktcommunicatiestrategie en -operatie. Lees hieronder de ervaringen van de docenten.

Marion de Vries: "Bijna 20 uur arbeidsmarktcommunicatietraining in 2 dagen. 13 Deelnemers die allemaal hun eigen cases, verhalen en bottlenecks inbrengen. Een mystery guest met een spannende case over de werving van vrachtwagenchauffeurs voor AH.nl, een boswandeling en een rondje hardlopen. Allemaal ingrediënten van de Bootcamp. De snelkookpan-methode werkte weer. De diversiteit aan deelnemers hielp daar zeker aan mee, van Heerlen tot Groningen, van zorg, pensioenen tot state of the art ICT organisatie. Was voor ons als docenten ook weer zeer leerzaam."

Marieke van Heek: "Arbeidsmarktcommunicatie omvat het groter geheel, van Employer Impact (branding) tot vacatureteksten en jobposting. Super om te zien dat iedere deelnemer afsloot met een SMART doel en concrete plannen om dit aan te pakken! Doelgroepgericht denken bleek wel de rode draad van deze bootcamp!"

Enkele ervaringen van onze deelnemers

Ook aan de deelnemers hebben wij gevraagd hun ervaring met deze tweedaagse bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie met ons te delen. Hieronder enkele quotes die wij mochten ontvangen.

Hanneke van Vught, Woonwaard: "Ik heb echt 2 top dagen gehad. De 2 trainers (Marion en Marieke) zijn gepassioneerde vakvrouwen. Ik heb veel geleerd, ik ben geïnspireerd en ik heb nieuwe inzichten gekregen. Iedereen die meer wil leren over arbeidsmarktcommunicatie raad ik deze bootcamp aan!"

Joeri van Veen, Jeveka: "Tijdens de bootcamp wordt veel behandeld, dat goed bij elkaar aansluit. Er was een leuke mystery guest met een interessante case. De trainers zijn duidelijk deskundig en geven goede tips en antwoorden op vragen."

Valentijn Bolhuis, TKP Pensioen: "De trainers zijn ervaren rotten uit de praktijk. Dat levert veel voorbeelden en best practices op. Waardevol vond ik het om met ze - en met de andere deelnemers - te sparren. Handig vond ik de actielijst, zodat je de week erop direct aan de slag kunt gaan met concrete acties."

8,7 op Springest

Na afloop van iedere bootcamp vragen wij de deelnemers om hun ervaringen te delen op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest. Intussen hebben wij van 60 deelnemers een evaluatie mogen ontvangen en scoort de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie gemiddeld een 8,7 waar we zeer trots op zijn.

Deelnemers en docenten

Deelnemers: Annette Vermij, Audrey van der Linde, Hanneke van Vught, Inge Dijkstra, Joeri van Veen, Mandy van Mulken, Marc Jacobs, Marion Schroeder, Nienke van der Zee, Nienke van Kortenhof, Thara Bakker, Valentijn Bolhuis en Yvette Haaker-Loves
Docenten: Marion de Vries en Marieke van Heek

Wilt u ook aan de slag met uw arbeids­markt­communicatie?

Donderdag 11 oktober start de succesvolle Leergang Arbeids­markt­communicatie alweer voor de 24e keer. Deze leergang scoort een 8,3 op Springest en bestaat uit 4 masterclasses en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan elke masterclass volgt u een e-training waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor kan het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht en worden getoetst aan de theorie en de expertise van collega’s. Lees meer, download de factsheet en/of schrijf direct in en maak gebruik van de vroegboekactie>>

Liever deelnemen aan de Bootcamp Arbeids­markt­communicatie? De volgende staat gepland op 7 en 8 februari 2019. Lees meer, download de factsheet en/of schrijf direct in >>