In 2017 gaan wervingsprofessionals een aantal instrumenten duidelijk minder gebruiken. Vooral kanalen om alleen vacatures mee te pushen zijn in 2017 minder in de gratie. Dit blijkt uit het online onderzoek Stand van Werven 2017.

Ruggengraat van succesvol en slim werven en verleiden

Vooral algemene vacaturesites maken een duikeling van 34 naar 25 procent, maar ook de inzet van social media verliest stevig aan belang. Opvallend is, terwijl de markt krapper wordt en verleiden belangrijker, dat zowel de eigen site als referral aan belang verliezen. Als beide instrumenten op een traditionele manier worden ingezet (lees: slechte site c.q. een ‘tientje voor een vriendje’- referral programma) dan is dit zeer logisch uit te leggen. Echter beide instrumenten zijn, mits goed  ingezet, de ruggengraat van succesvol en slim werven en verleiden.

Social media meest effectief

Wanneer we niet alleen kijken naar de belangrijkste wervingskanalen, maar ook de effectiviteit meenemen, zien we het beeld veranderen. 42 Procent van de wervingsprofessionals benoemt social media als belangrijk wervingskanaal. Van deze groep gebruikers, zegt bijna drie kwart dat het een (zeer) effectief instrument is. De hoogste score van alle instrumenten, gevolgd door de inzet van stagiaires, de eigen recruitmentsite, LinkedIn en Referral.

Stagiaires, recruitmentsite en referral

Het meest logische uitgangspunt zou derhalve moeten zijn voor wervingsprofessionals: “We zetten deze wervingskanalen in, tenzij….”. Verder is het interessant om te kijken naar instrumenten die een goede balans hebben tussen (zeer) effectief en weinig ineffectiviteit. Opvallend goed scoren hierin:

  • Employer branding campagnes
  • Google
  • Talentpools
  • Detacheringsbureaus

Kijkend naar de effectiviteit van verschillende kanalen valt verder op dat de volgende kanalen opvallend hoog scoren op ineffectiviteit (en vaak ook laag op effectiviteit):

  • UWV
  • Video
  • PR/Free pubilicity
  • CV Databases
  • W&S bureaus

Hoe maakt u het verschil op de arbeidsmarkt?

Belangrijk is dus om te weten welke kanalen het beste ingezet kunnen worden en om deze op de juiste wijze in te zetten. Ontdek tijdens de succesvolle Leergang Arbeidsmarktcommunicatie hoe u het verschil maakt op de arbeidsmarkt. De 22e editie start op donderdag 12 oktober en scoort een 8,4 op Springest. De docenten nemen u tijdens 4 opleidingsdagen en een eindpresentatie op dag 5 mee door alle onderdelen van arbeidsmarktcommunicatie zoals werving, employee relationship management, candidate experience, strategie, opzetten van een talentpool en nog veel meer. Voorafgaand aan elke opleidingsdag wordt de belangrijkste theorie besproken tijdens een e-training. De opleidingsdagen worden hierdoor optimaal benut om met de praktijk aan de slag te gaan. Lees meer of download de factsheet voor meer informatie. 

De Stand van Werven 2017

Begin dit jaar is alweer voor de vierde keer  een online enquête uitgezet onder wervingsprofessionals. Na schoning hebben in totaal 384 personen de vragenlijst correct en volledig ingevuld. Het gehele onderzoek kunt u hier downloaden.