De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie ontvangt regelmatig vragen met betrekking tot de recruitment leergangen en de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. Wij hebben de meest gestelde vragen met daarbij de antwoorden voor u op een rij gezet. Dit geeft u een duidelijker overzicht in de verschillen in de leergangen en welke leergang het beste past bij uw opleidingswensen.

Wat is het verschil tussen de Leergang Recruitment en de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

Recruitment is meer te vergelijken met een zevenkamp. Het is een discipline waarbij u en moet werven en moet selecteren en moet sourcen en iets van arbeidsmarktcommunicatie moet weten en iets van interviewen en van data en….
Arbeidsmarktcommunicatie is daarentegen eerder een specialisme (één van de zeven) waarin u inzoomt op het communiceren met uw (interne en externe) doelgroep om hem/haar te verleiden, te overtuigen, te binden en te verbinden aan u als werkgever(smerk).

Wat is het verschil tussen de Leergang Recruitment en de Leergang Recruitment Advanced?

  • De advanced opleiding is voor de meer ervaren recruiter/recruitment manager en voor de recruiters die reeds een opleiding recruitment hebben gevolgd.
  • Bij de Leergang Recruitment heeft u minder dan 250 hires verwerkt en bij advanced meer dan 250 hires.
  • Bij de Leergang Recruitment leren we u om een vakvolwassen gesprekspartner te zijn van een opdrachtgever. Bij de Leergang Recruitment Advanced wordt u gesprekspartner en beïnvloeder van de directie/management.

Waarom de Leergang Recruitment volgen?

U ziet recruitment als een vak waarin u beter wilt worden. U ziet dat u het verschil kunt maken door een sterkere gesprekspartner te zijn voor opdrachtgever en kandidaat. Door beter te luisteren, betere vragen te stellen en gerichter te werven en te selecteren haalt u meer succes. Dit en veel meer leren we u tijdens de Leergang Recruitment.

Waarom de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie volgen?

Door de combinatie van een telefonische intake, 4 webinars, 4 opleidingsdagen en een eindpresentatie wordt niet alleen de theorie beheerst door oefening, maar aan het einde van de opleiding is de theorie ook vertaald naar concrete oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld werving, employer branding, candidate experience, strategie of het opzetten van een talentpool.

Wat zeggen mijn collega’s als ik de Leergang Recruitment heb gevolgd?

Uw collega's zullen zeker vragen of u op training bent geweest omdat dit na het volgen van de leergang direct te merken is in uw handelen en resultaten. Dit is het beste compliment wat u kan horen na het volgen van de leergang.

Waarom zijn de recuitment leergangen 2x twee dagen met overnachting?

Om intensief met elkaar te werken en een netwerk op te bouwen is het van belang om wat langer bij elkaar te zijn. De avonden van dag 1 en dag 3 worden dan ook intensief besteed. Wij zitten deze vier dagen in een prachtig hotel waar u als deelnemer gebruik kan maken van diverse faciliteiten zoals zwemmen, hardlopen etc. Ook tijdens de training hechten we waarde aan het gebruik van de buitenlucht.

Wat zijn de achtergronden van de docenten tijdens de leergangen?

Onze docenten zijn vakidioten. Zij leven voor het vak recruitment en arbeidsmarktcommunicatie met daarbij ieders specialisme.

Waarom kiezen voor het volgen van een opleiding bij de academie voor Arbeidsmarktcommunicatie?

Wij staan voor onze mensen. Dit betekent dat het serviceniveau hoog is, het docententeam uit de markt komt en dat het praktische trainingen zijn. De dag na de training, verdient u uw investering in tijd en geld al terug doordat u beter werft en meer talent aantrekt.

Interesse in een van deze leergangen?

Foto: pixabay.com