Wilbert helpt vanaf 2002 organisaties om met data analyse inzicht te krijgen in gebruikersgedrag. Dit met als doel om resultaatgericht de candidate experience te optimaliseren en een beter wervingsresultaat te behalen.

Als strateeg is hij bij de realisatie en optimalisatie van menig corporate recruitmentsite en Arbeidsmarktcommunicatiestrategie betrokken geweest. Zijn kracht zit in het feit dat hij een enthousiaste vakidioot is, data op een begrijpelijke manier weet door te vertalen naar inzichten en het totale speelveld wilt overzien. Zo kruipt hij diep in de huid van doelgroepen, tracht de essentie van de business te achterhalen en met zijn technische achtergrond een goede kandidaatgerichte website of campagne in te richten.

Zijn hart gaat echter sneller kloppen als hij met webanalyse, gebruikersonderzoeken, conversie optimalisatie en recruitmentmarketingtechnieken een steeds beter resultaat behaalt. Sinds 2011 adviseert hij met zijn bureau The Next Steps organisaties om ‘evidence based’-beslissingen te maken en hoe teams meer effect sorteren met een datagedreven aanpak.