Grote veranderingen doorvoeren om je candidate journey te optimaliseren is volgens Inge Vuik, Business Development Manager bij Intelligence Group, onnodig. “Kleine veranderingen in de candidate experience kunnen al grote, positieve gevolgen hebben”, stelt Inge. Tijdens ons zomerfestival voor recruiters en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals op dinsdag 27 augustus geeft Inge een workshop over hoe je kandidaten verrast en hun verwachtingen in het wervingsproces overtreft.

Misvattingen over de candidate journey

In recruitmentland wordt anno 2019 groots gedacht. Zo ook in het verbeteren van de kandidaatreis, ook wel candidate journey. Volgens Inge kan je de candidate journey van jouw organisatie al verbeteren door kleine aanpassingen te doen. Denk aan het personaliseren van berichten aan kandidaten in plaats van een standaard bericht versturen, waardoor je al een positievere beleving bij de kandidaat creëert.

Dit geldt ook voor het sollicitatieproces. Door één standaard sollicitatieproces te volgen kan er geen onderscheid gemaakt worden tussen bijvoorbeeld een sales- en IT-functie. Dit proces dient volgens Inge afgestemd te worden op de verwachtingen van de gewenste doelgroep. “Juist door het proces aan te passen en te personaliseren, zorg je voor een positieve beleving en kun je impact maken als recruiter en organisatie”, aldus Inge.

De candidate journey verbeteren

“Allereerst kan je door processen meetbaar te maken duidelijk zien waar je in het wervingsproces met kleine aanpassingen al een grote positieve verandering kunt aanbrengen in de candidate experience”, stelt Inge. Het vergaren en analyseren van data is hiervoor essentieel. Met behulp van de verkregen inzichten kunnen recruiters beter advies uitbrengen voor een passende wervingsstrategie. Als de kandidaat bijvoorbeeld verwacht binnen achttien dagen uitslag te krijgen van zijn of haar sollicitatie en jij bent als vacaturehouder langzamer, kan dat funest zijn voor je candidate journey.

Meer inspelen op de verwachting van kandidaten?

Tijdens het Festival Recruitment in de Zon op dinsdag 27 augustus geeft Inge een workshop over het inspelen op de verwachtingen van de kandidaat in de candidate journey. Samen met jou gaat ze op zoek naar de grote en kleine veranderingen die kunnen worden aangebracht in de candidate journey van je organisatie. Hoe ziet het wervingsproces er op dit moment uit? Waar kunnen er verbeteringen worden aangebracht? En het belangrijkste: hoe kun je de verwachtingen van kandidaten overtreffen? Na deze workshop met Inge heb je concrete handvatten om samen met vacaturehouders eens na te denken over wat jullie als organisatie kunnen doen om het talent te verrassen… positief verrassen uiteraard! Klik hier om je direct in te schrijven.

Bekijk de video

Eerst een indruk krijgen van het Festival Recruitment in de zon? Bekijk de video en kom alvast in zomerse arbeidsmarktcommunicatie en recruitment sferen.

Foto: pixabay.com