Vaak sta je er niet bij stil wat er allemaal fout kan gaan tijdens een sollicitatiegesprek. Het zit vaak al in de kleine dingen zoals een receptioniste die de kandidaat niet verwelkomt of aankijkt. Te warme koffie aanbieden of nog erger: vieze koffie kan ook funest zijn. En wat dacht je van te veel trappen lopen waardoor de sollicitant (en jijzelf?) moet hijgen. Dorien Waasdorp verbonden als docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie geeft 7 tips wat je moet voorkomen tijdens een gesprek met een kandidaat.

#1 Plan niet te veel sollicitatiegesprekken op een dag

Zorg dat je niet meer dan 4 gesprekken op een dag inplant. Bij het voeren van te veel sollicitatiegesprekken waarbij je ook nog te weinig noteert, loop je het risico dat je na afloop niet meer precies weet wie nou wat zei. Zorg dus dat je het onder controle houdt en voer maximaal 4 gesprekken op een dag. Noteer direct na het gesprek jouw bevindingen.

#2 Geef niet het voordeel van de twijfel

Natuurlijk wil je de functie graag vervullen. Maar indien je diep in je hart weet dat deze kandidaat het toch niet is, is het belangrijk dat je niet in de verleiding komt om de baan toch te geven of de hiring manager te overtuigen. Hier krijg je altijd spijt van en gaat je alleen maar meer tijd kosten.

#3 Toon niet teveel enthousiasme

Houd rekening met de persoonlijkheid van de kandidaat. Als jij teveel enthousiasme toont bij een minder extraverte kandidaat die het liever even rustig wil bekijken, kan dit juist afschrikken. Dat zou natuurlijk jammer zijn.

#4 Stuur geen algemene uitnodiging

Zorg dat iedere kandidaat zich speciaal voelt bij alle contacten dus ook bij een schriftelijke uitnodiging. Stuur dus geen algemene uitnodiging, maar maak het zo persoonlijk mogelijk. De kandidaat voelt zich hierdoor speciaal en de kans is dan ook groter dat hij/zij voor jouw organisatie kiest. Natuurlijk geldt ook voor een afwijzing dat je deze moet personaliseren.

#5 Haal geen cv’s door elkaar

Het lijkt zo vanzelfsprekend maar het kan zo fout gaan. Zorg dat je altijd de juiste cv erbij pakt. Het is echt eens gebeurd dat iemand 2 gesprekken achter elkaar had, de cv’s had geprint en de verkeerde pagina's aan elkaar had geniet. Je kan je voorstellen hoe fout het dan kan gaan tijdens het gesprek. Het is dus belangrijk om je goed voor te bereiden en focus te houden. Je kan maar een keer een eerste indruk maken.

#6 Geen roddelende collega’s

Ook hier geldt het belang van de eerste indruk. Voorkom dus dat de kandidaat bij het wachten bij de receptie in de buurt komt van roddelende collega’s. Natuurlijk de kandidaat sowieso zo min mogelijk laten wachten en ook op andere plekken in het gebouw alleen met positieve collega's in aanraking laten komen.

#7 De vergaderruimte niet op orde

Niets is zo vervelend dan met een kandidaat een ruimte binnenlopen voor het gesprek die niet opgeruimd en fris is, zoals nog kopjes op tafel, flipover die nog volgeschreven is of nog erger: een zweetlucht. Zorg dat je vooraf altijd de kamer controleert en opruimt en eventueel een raam openzet.

Alle basisprincipes van recruitment leren kennen en beheersen?

Natuurlijk is bovenstaande maar een van de vele onderdelen van het recruitmentvak. Wil jij alle basisprincipes van recruitment leren kennen en beheersen? Neem dan deel aan de Leergang Recruitment met start 7 oktober a.s. Er zijn nog enkele plekken beschikken. Je leert dan tijdens 2x2 dagen wat recruitment is, hoe je succesvol kunt searchen, verleiden en interviewen. Dat leer je van de beste docenten en trainers uit de recruitmentpraktijk. Lees meer, download de factsheet of schrijf je direct in >>

Dorien Waasdorp

Dorien Waasdorp-Slotboom is werkzaam als trainer, interim HR Adviseur, spreker, trouwambtenaar en co-auteur van het boek Zo vind je een baan! Dorien is hoofddocent van de Leergang Recruitment.

Foto: pixabay.com