Wat een flamingo met employer branding te maken heeft? Branding expert Liesbeth Gouda geeft je tijdens het festival Recruitment in de Zon het antwoord.

Jouw unieke kracht

Liesbeth Gouda is met haar organisatie Another Brand Story actief in employer branding. Niet geheel toevallig komt hierin steeds de flamingo terug. Deze flamingo bevat eigenschappen die volgens haar volop van toepassing zijn op het gebied van werving en arbeidsmarktcommunicatie. “De flamingo komt uit de quote ‘Be a flamingo in a flock of pigeons’. Dit geeft eigenlijk helemaal weer waar branding volgens haar over gaat. Uit deze quote komt duidelijk naar voren dat het belangrijk is om je te onderscheiden, en dat kun je vanuit jouw unieke kracht doen.”

Flamingo Way

Volgens Liesbeth Gouda heeft de flamingo eigenschappen die je helpen om jouw verhaal helder te krijgen. “Zo komt het woord flamingo van ‘flamma’, oftewel vlam. En dat is waarmee het allemaal begint: wat is jouw vlam? Waarom doe je wat je doet?” Dit heeft ze in een model gegoten, de zogenoemde ‘Flamingo Way’. “Daarin ga je in zeven stappen naar jouw complete verhaal en ben je klaar om te shinen en te gaan vliegen. Dit is voor alle ondernemers belangrijk, voor corporates, en net zo goed voor recruiters. Uiteindelijk doen we zaken met mensen en hoe sterker jij de unieke kracht van het bedrijf kunt uitstralen en je eigen personal brand kunt laten shinen, hoe groter de kans dat werknemers ook voor jou en voor het bedrijf waar je werkt kiezen!”

Tips

Tijdens het festival Recruitment in de Zon geeft ze tips om bijvoorbeeld als recruiter jouw personal brand te laten shinen. “Tip hiervoor is om eens voor jezelf op te schrijven waarom jij werkt waar je werkt, en dat verhaal te gaan delen. Besteed altijd aandacht aan degene die tegenover je zit en kijk open of zijn of haar verhaal past bij het bedrijf.”

Festival Recruitment in de Zon

Wil jij meer weten over de Flamingo Way? Wil je je werving en arbeidsmarktcommunicatie een boost geven door middel van onder andere de expertise van Liesbeth Gouda? Kom dan op dinsdag 27 augustus naar het festival Recruitment in de Zon (Weelde, Rotterdam), waar zij, samen met andere topsprekers zoals Gözde Yilmaz, Peter Boerman, Marion de Vries, Wim Thielemans, Nicol Tadema, Sandor Lokenberg, Edwin Vlems, Ellen van Dieren, Monique de Jong en nog veel meer, jouw werving en arbeidsmarktcommunicatie een duw in de goede richting gaat geven. Lees meer, bekijk de video en/of schrijf je direct in met het early bird tarief voor 1 augustus 2019 >>

Bekijk de video

Eerst een indruk krijgen van het Festival Recruitment in de zon? Bekijk de video en kom alvast in zomerse arbeidsmarktcommunicatie en recruitment sferen.