Laura Hoogendoorn is als docent verbonden aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Zij verzorgt onder andere de Bootcamp Sourcing & Search. Tijdens dit video interview gaan wij met haar in gesprek over deze bootcamp.

Voor wie is de Bootcamp Sourcing & Search bedoeld?

De Bootcamp Sourcing & Search is bedoeld voor recruiters die vanuit de traditionele  kanalen niet meer de juiste  instroom krijgen en iets pro-actievers willen gaan doen om meer kandidaten de selectieprocedure in te krijgen. Op het moment dat je echt actief wilt gaan hunten en jouw kandidaten uit die arbeidsmarkt wilt gaan trekken en wilt leren hoe je dat het beste kan doen, dan moet je bij deze bootcamp zijn.

Wat zijn de belangrijkste learnings?

De belangrijkste learnings zijn dat je na afloop weet hoe je kandidaten kan vinden, ze kan identificeren. En vervolgens weet hoe je deze mensen kan benaderen. Je hebt iemand gevonden die helemaal niet op zoek is naar een baan en hoe neem je nu de eerste stap om in contact te komen met die persoon. Hoe krijg je deze persoon geïnteresseerd in de vacature die jij aan te bieden hebt?

Wat kan ik verwachten van de bootcamp?

Dat het een hele interactieve mix is van theorie, hele praktische tips, trucs en handvatten waar je in de dagelijkse praktijk ook meteen mee vooruit kan. Maar je gaat ook echt oefenen dus aan de slag met je eigen vacature. Wat heb ik nu geleerd en hoe pas ik dit toe in mijn eigen dagelijkse praktijk. We vragen je ook om een eigen vacature mee te nemen als voorbeeld en daarmee kan je ook tijdens de bootcamp echt aan de slag. Uiteindelijk als je weggaat uit de bootcamp heb je hoogstwaarschijnlijk ook al hele geschikte kandidaten kunnen identificeren en misschien zelfs al wel kunnen benaderen.

Wie zijn de docenten?

De docenten van de bootcamp zijn Sandor Lokenberg en natuurlijk Laura Hoogendoorn. Sandor is een echte vakidioot in het sourcingvak. Hij is al 7 jaar heel actief om bedrijven te helpen met het oplossen van hun sourcingproblematiek. Sandor benadert sourcen vooral vanuit de technische kant. Dus heel erg slim met tools en systemen om het sourcingproces te versnellen en effectiever te maken.

Laura heeft een achtergrond vanuit recruitment en heeft zich gespecialiseerd in sourcing. Dit heeft ze altijd bij grote multinationals gedaan en met name op technische vakgebieden. In de 15 jaar waarin Laura in de recruitment zit heeft zij alle kanten van het recruitmentvak leren kennen en ook de toegevoegde waarde van sourcing zien ontstaan.

Wat zijn de ervaringen van eerdere deelnemers?

Van eerdere deelnemers krijgen we terug dat het een praktische training is. Dus dat de combinatie van theorie en praktijk als fijn wordt ervaren. Het verschil in persoonlijkheden tussen Sandor en Laura, de juiste balans hierin alsook de verschillende energie die zij met elkaar meebrengen wordt enorm gewaardeerd. Wat we vooral terugkrijgen is dat we met tips en adviezen komen die buiten de gebaande paden gaan. Die verder gaan dan hoe zoek ik op LinkedIn en stuur ik iemand een Inmail en dat is iets waar Laura heel trots op is. Zij en Sandor weten creatievere manieren te vinden om mensen te vinden en te benaderen. En dat wordt ook enorm gewaardeerd door de mensen die deelnemen aan de training. Lees hieronder enkele evaluaties.

Marijn Immink, NOS
"In deze bootcamp ga je 2 dagen intensief met internet search mogelijkheden aan de slag. We zijn gestart met de simpele voor de hand liggende, maar bespraken ook zeer creatieve manieren om je doelgroep op te speuren. Ik heb veel nieuwe dingen gezien en geleerd en ging geïnspireerd naar huis. Sandor en Laura zijn zeer ervaren in hun sourcing vak. Er is ook voldoende aandacht voor individuele vragen/ searches. De locatie met het weer en de leuke groep maakten deze training extra aangenaam. Nu nog die opgedane kennis snel in praktijk brengen opdat ik niet vergeet."

Mireille Bomers, Graafschap College
"Het was een tweedaagse waarin je volop wordt meegenomen in de mogelijkheden die te vinden zijn op het internet en leer je van elkaar als deelnemers onderling onder deskundige leiding van ervaren trainers. Aan de hand van je eigen praktijkvragen ga je intensief aan de slag."

Boy van der Wurf, LINKIT B.V.
"Een recruitment/sourcing inhoudelijke training met twee ervaren (en goede) sourcers als leraar. In twee dagen word je meegenomen van begin tot eind. Voor iemand met geen tot weinig ervaring als sourcer/recruiter een ideale bootcamp om het vak te leren en de tips en trucs van Sandor en Laura te gebruiken."

Bekijk hier het video interview met Laura

Wil jij ook op een creatievere manier mensen vinden en benaderen?

Maandag 20 en dinsdag 21 mei verzorgen Laura en Sandor alweer de derde Bootcamp Sourcing & Search. Tijdens deze tweedaagse bootcamp gaan zij met de deelnemers aan de slag om meer juiste kandidaten te vinden en te verleiden met een kandidaatgerichte sourcingsaanpak en leren zij je de geheimen van sourcing. Je wordt geen sourcings Jedi of Ninja, maar je gaat wel veel meer talent vinden en succesvol benaderen. Lees meer en /of schrijf direct in >>