De zomervakantie is in volle gang. Een goed moment om terug te blikken op het eerste half jaar van 2018. Wij hebben een top 5 voor u gemaakt van de meest gelezen berichten. Het zijn de belangrijkste artikelen die u als bezoeker van onze website niet wilt missen.

#1 De Stand van Werven 2018: 'Verleiden, verrassen en verbinden steeds crucialer'

Het artikel over de Stand van Werven 2018 is het eerste half jaar veruit het meest gelezen (1.552 keer). Het jaarlijkse onderzoek onder recruiters en andere wervingsprofessionals laat in de eerste plaats zien dat de krappe arbeidsmarkt nóg meer dan vorig jaar gevoeld wordt. Maar liefst 93 procent van de bijna 250 ondervraagden zegt dat de schaarste dit jaar van invloed is op hun werk, tegen 77 procent vorig jaar. Het is daarmee meteen ook (na de AVG) de grootste stijger in het rijtje 'invloedrijke onderwerpen'. Andere opvallende stijgers in deze lijst: generatieverschillen, HR-performancesystemen en Big Data (dataveiligheid). Lees hier de belangrijkste bevindingen uit de Stand van Werven 2018.

#2 Is sourcen van kandidaten nog wel mogelijk met de AVG?

Sandor Lokenberg, o.a. docent van de Leergang Recruitment en de Bootcamp Sourcing & Search heeft in de afgelopen periode meerdere bedrijven mogen helpen met de implementatie van de AVG / GDPR. Het viel Sandor op dat de meeste organisaties het recruitmentproces beschouwen vanaf het moment dat er een kandidaat is. De vraag is echter wanneer iemand een kandidaat is. Lees hier wat de gevolgen zijn vanuit de AVG.

#3 De verschillen tussen een sourcer en een searcher

Er blijkt in de praktijk nogal eens verwarring te ontstaan over de verschillen tussen een searcher en een sourcer. Sandor Lokenberg, talentscout, recruiter en trainer in o.a. Boolean en Google Search, merkt dat deze verwarring aandacht verdient en vond het tijd voor een blog. Hij heeft de verschillen tussen een sourcer en searcher op een rijtje gezet.

#4 5 Do's en Dont's voor succesvol sourcen

Wat een verschil: recruiten midden in moeilijke economische tijden en nu! Er wordt al jaren gesproken over ‘the war for talent’ maar voor de meeste recruiters wordt de concurrentie om talent de laatste maanden pas echt voelbaar. Waar het posten van een vacature en opvragen van wat referrals midden in de crisis nog wel aardige sollicitaties opleverde, beseffen we ons steeds meer dat we het daarmee niet meer gaan redden de komende jaren. En dus slaan we allemaal aan het sourcen. Maar hoe doet u dat nu succesvol? Hoe onderscheidt u uzelf? En hoe zorgt u ervoor dat de mensen die u benadert, ook echt bij u terugkomen? Om u daarmee op weg te helpen hebben we voor u 5 do’s en 5 dont's op een rij gezet.

#5 Sourcingtrends 2018

Het rijtje wordt afgesloten met de sourcingtrends van 2018. Toch goed voor ruim 1.000 views in de eerste 6 maanden. Sourcen is veel meer dan alleen een Inmail versturen via LinkedIn of een ‘Boolean search’ in Google. Het gaat om het vinden en verleiden van meer juiste kandidaten met een toegankelijke en kandidaatgerichte sourcingaanpak. Steeds meer bedrijven zien het voordeel in van actief op zoek gaan naar de juiste kandidaat. In Booleans zoeken verandert niet zoveel, de wijze van toepassen zal de komende tijd wel veranderen. Wanneer en op welk platform gaat u zoeken? Lees meer over de sourcingtrends van 2018.

Het tweede half jaar van 2018

In het tweede half jaar van 2018 staan er weer heel wat leergangen op de planning. Denk hierbij aan de Leergang Recruitment vanaf maandag 5 november. Hier leert u alles om kandidaten te vinden en in beweging te brengen uitgaande van uw eigen recruitmentkracht. Of wilt u naast de sourcingtrends 2018 die hierboven staan beschreven nog meer met sourcing doen? Bekijk dan zeker even onze Bootcamp Sourcing & Search.