Koen Roozen hoofddocent van de succesvolle Leergang Strategisch Recruitment die op 7 november voor de derde keer van start gaat, is in gesprek gegaan met enkele oud-deelnemers. Hieronder het interview met Bryan Peereboom.

Wie is Bryan Peereboom?

Bryan Peereboom is momenteel werkzaam als Talent Acquisition Manager bij Wortell. Hij is daar eindverantwoordelijk voor de recruitment. Hij heeft dit voorjaar de Leergang Strategisch Recruitment gevolgd bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Dit heeft hij met heel veel plezier gedaan en hier ook ontzettend veel uitgehaald. Een van de grootste punten die hij tijdens deze leergang heeft mogen leren is dat recruitment een onderdeel is dat strategisch gezien sowieso op de agenda van de directie moet komen. Waarin je een sense of urgency kan creëren bij je organisatie om vandaar uit ook recruitment verder op de kaart te zetten.

Wat was voor jou de aanleiding om je in te schrijven voor de Leergang Strategisch Recruitment?

'Ik ben nu 3,5 jaar werkzaam bij Wortell en we hebben mooie stappen gemaakt op het gebied van recruitment maar het was hoog tijd om hierin een volgende stap te maken. Om dit goed aan te kunnen pakken wilde ik mij nieuwe kwaliteiten aanleren. Na het lezen van de informatie over de Leergang Strategisch Recruitment kwam ik zaken tegen die ik mij heel graag eigen wilde maken. Dit heeft mij doen besluiten om deze leergang te gaan volgen'.

Welk onderdeel uit de leergang heeft jou het meeste verrast?

'Ik vond de training over storytelling heel erg leuk. Omdat recruitment voor mij persoonlijk een heel bijzonder onderwerp is waar ik veel liefde voor heb. Ik denk als je dat op een manier kan brengen waarop je alle mensen aanspreekt en kan vertellen in je eigen verhaal en aanspreekt voor de mensen die verder weg staan van recruitment. Denk bijvoorbeeld misschien zelfs wel de directie. Dan is dat een mooi moment om recruitment op de kaart te zetten en een gevoel bij te creëren.'

Heeft de leergang iets gebracht wat je direct in de praktijk kon toepassen?

'Jazeker, naar aanleiding van de training over projectmanagement binnen recruitment, heb ik gelijk mijn plan voor de komende jaren aangepast en gepresenteerd aan de directie. Dit heeft er direct in geresulteerd dat we meer budget hebben gekregen om de stappen te maken die we willen.

Heb je een tip voor mensen die er over nadenken in te schrijven? 

'Mijn tip zou zijn dat wanneer je er tegenaan loopt dat je recruitment binnen je organisatie niet op het niveau kan krijgen zoals je dat zelf voor ogen hebt, dan kan deze opleiding je de handvatten aanreiken om te zorgen dat je dat wel kan.

Bekijk het complete gesprek met Bryan op video 

Ook aan de slag met strategisch recruitment en weten hoe je dit moet aanpakken?

Schrijf je dan direct in voor de Leergang Strategisch Recruitment. Deze leergang gaat donderdag 7 november voor de derde maal van start. In 2x2 dagen leer je van hoofddocent Koen Roozen en 5 gastsprekers hoe je van vakprofessional kan gaan naar een sterke gesprekspartner en beïnvloeder van het management en hoe je strategisch recruitment voor jouw organisatie op de kaart kan zetten. Lees meer informatie, download de factsheet of schrijf je direct in »