"Ik source alleen via LinkedIn". Dat is de stelling die Werf& afgelopen week tijdens de Dilemma op Dinsdag presenteerde. Met een derde van de stemmen blijkt LinkedIn toch dé tool om mee te sourcen. Het is zelfs zo populair dat 35% van de recruiters alleen LinkedIn gebruikt om kandidaten te sourcen. Geert-Jan Waasdorp stelt zelfs dat LinkedIn hét fastfood is voor recruiters. De vaag is, hoe gezond is het om alleen via Linkedin te sourcen? Kan de recruitmentwereld nog zonder LinkedIn?

LinkedIn is dé sourcingstool

Een wereld zonder LinkedIn kunnen we in recruitmentland haast niet meer voorstellen. Dat bleek ook uit de Stand van Werven 2019/2020 waar LinkedIn net zoals in 2018 de kroon spant als belangrijkste bron in het realiseren van wervingsdoelstellingen. Waar in 2018 71% van de wervingsprofessionals aangaf LinkedIn een belangrijke tool in het behalen van wervingssucces te vinden, is dat dit jaar gestegen naar 74%. Dat maakt LinkedIn de meest gebruikte tool om op snelle en effectieve manier vacatures te vervullen. Voor bureaus staat de snelheid in het vervullen van vacatures centraal, waardoor dit kanaal onmisbaar is om aan die korte termijn wervingsdoelstellingen te voldoen. De mate van effectiviteit van LinkedIn draagt ook bij aan het veelvoudige gebruik van deze sourcingstool.

Bron: Werf&

Sourcen buiten LinkedIn

In tegenstelling tot een derde van de stemmen op de poll is er naast LinkedIn nog veel meer mogelijk om kandidaten te sourcen. Sterker nog, volgens Geert-Jan Waasdorp maakt het gebruik van enkel LinkedIn als sourcingstool de recruiter zelfs lui en afhankelijk. Er is andere tooling in het leven geroepen om het sourcen makkelijker te maken. Denk aan tools als Prophet of claro.hr, die zelfs gratis of goedkoper in het gebruik ervan zijn. De tool hiQ Labs werkt bijvoorbeeld op basis van LinkedIn-profielen. Je hoeft dus niet te stoppen met LinkedIn, je zet het platform alleen anders in. Door eens van de Recruiter Seats af te gaan, gaat er een nieuwe wereld open van employer branding, recruitmentmarketing en allerlei soorten tooling die jouw sourcing vooruit helpen.

Hoe source jij?

Hoe source jij? Maak je gebruik van andere sourcingstools naast LinkedIn? We zijn benieuwd! Op 11 en 12 november leer je tijdens de Bootcamp Sourcing & Search hoe je de juiste kandidaten kan vinden en verleiden met een kandidaatgerichte sourcingsaanpak. Let op: er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar! Wanneer je samen met een collega van dezelfde organisatie inschrijft, ontvang je bij gelijktijdige aanmelding éénmalig €  290,- korting. Gebruik hiervoor bij inschrijving de actiecode combi-bss.*  Lees meer en/of schrijf je direct in >>