Dit wordt geconcludeerd in de rapportage De Stand van Werven 2017. Dit online onderzoek vond begin dit jaar plaats onder bijna 400 Nederlandse recruiters en wervingsspecialisten van werkgevers en gespecialiseerde bureaus.

Minder prioriteit voor resultaten van morgen

Minder prioriteit betekent niet altijd dat iets minder belangrijk is geworden. Alle vier hieronder benoemde onderwerpen behoren tot de belangrijkste instrumenten om succesvol te kunnen werven. We zien echter dat er meer prioriteit komt te liggen op ‘vandaag resultaat’ en dat gaat ten koste van de prioriteit die wordt toegekend aan instrumenten die ook voor ‘het resultaat van morgen’ zorgen, namelijk:

  • Employer branding
  • Arbeidsmarktcommunicatie
  • Social media
  • Verbeteren recruitmentsite

Wervingsresultaat komt verder onder druk te staan

Met de huidige krapte en schaarste op de huidige arbeidsmarkt zal het wervingsresultaat verder onder druk komen te staan. Daardoor zullen oplossingen als employer banding, arbeidsmarktcommunicatie of het verbeteren van de eigen recruitmentsite aan belang winnen. Instrumenten die niet altijd vandaag meer resultaat opleveren, maar er wel voor zorgen dat het totale resultaat over een langere periode een stuk beter is. Zowel kwalitatief als in aantallen aannames.

Leergang Arbeidsmarktcommunicatie

Wilt u er ook voor zorgen dat het totale resultaat over een langere periode een stuk beter is? Donderdag 12 oktober start alweer de 22e editie van de succesvolle Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. Deze scoort een 8,4 op Springest. De leergang bestaat uit 4 opleidingsdagen en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan elke opleidingsdag volgt u een e-training waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor kan het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht en worden getoetst aan de theorie en de expertise van collega’s. Lees meer of download de factsheet voor meer informatie. 

De Stand van Werven 2017

In februari 2017 is een online enquête uitgezet. Na schoning hebben in totaal 384 personen de vragenlijst correct en volledig ingevuld. Het gehele onderzoek kunt u hier downloaden. Voor inhoudelijke vragen kan contact opgenomen worden met Geert-Jan Waasdorp, 088 730 28  00.