Casus:

Expeditie HR+PR: Arbeidsmarktcommunicatiestrategie

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft in het najaar van 2015 voor ZorgpleinNoord een training verzorgd als aftrap voor en onderdeel van Expeditie HR+PR. Insteek van deze workshop was om de deelnemers de vertaalslag te leren maken van organisatiestrategie naar een arbeidsmarktcommunicatieplan. Deelnemers leerden een arbeidsmarktcommunicatiestrategie opstellen en opmeten en gingen na afloop naar huis met een eerste aanzet voor hun arbeidsmarktcommunicatieplan 2016.

“ De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft al meerdere traingingen verzorgd voor ZorgpleinNoord. Iedere keer weer naar volle tevredenheid. Ook na deze workshops gingen de deelnemers met voldoende handvatten en inspiratie naar huis om verder aan de slag te kunnen gaan met hun arbeidsmarktcommunicatieplan.”

  • Petra Steenbergen
  • Hoofd Marketing en Communicatie
  • ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord

Met meer dan 180 aangesloten organisaties, samen goed voor ongeveer 48.000 fte, vertegenwoordigt ZorgpleinNoord ruim 85% van de zorg en ongeveer de helft van de welzijnssector in Noord-Nederland. ZorgpleinNoord is hiermee het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Noord-Nederland. ZorgpleinNoord heeft zich samen met 15 andere regionale arbeidsmarktorganisaties verenigd in RegioPlus. Vanuit een landelijk speelveld spelen zij in op de regionale ontwikkelingen en behoeften. Puttend uit hun landelijke kennis staan ze voor een sterk regionaal uitvoeringsprogramma.