Casus:

e-Recruitment

De Academie heeft voor Imtech Building Services een incompany workshop verzorgd op het gebied van e-Recruitment. Het doel van deze workshop is om de recruiters van Imtech concrete handvatten mee te geven om het e-Recruitmentproces te optimaliseren, de zoekkansen te vergroten en uiteindelijk meer kwalitatieve hoogwaardigere respons ontvangen. Voor de recruiters was het belangrijk om de nieuwste mogelijkheden die internet biedt te kennen en te beheersen. Een geolied e-Recruitmentproces draagt ten slotte bij aan een effectievere werving en kostenbesparing.

“De training heeft nogeens benadrukt dat Recruitment een vak op zich is, een specialisme binnen HR en een specialisme dat zich op een dusdanige manier ontwikkeld en tijdsintensief is, dat je als organisatie echt moet gaan kijken hoe je ermee verder wil als je ook onderscheidend wil zijn op de arbeidsmarkt.

De Academie geeft door een praktische training een boost voor verbetering in creatief en slim gebruik van internet zoekmogelijkheden, zodat je als organisatie beter op de arbeidsmarkt kunt begeven.”

  • Mariska Karcher
  • Recruiter
  • Imtech Building Services

Imtech Building Services

Imtech Building Services is een multidisciplinaire technisch dienstverlener en biedt de unieke combinatie van Elektrotechniek, Werktuigbouw en ICT. Imtech is gedurende de complete levensduur van een gebouw actief, van advies en ontwerp tot en met realisatie, beheer en onderhoud. Imtech Building Services is onderdeel van het beursgenoteerde Imtech N.V.Waar veel werkgevers op dit moment bezig zijn met reorganisaties en ontslagen, benut Imtech juist haar kansen om de beste talenten ‘Dutch guys’ te werven.